עבור לתוכן

Bios לא מזהה את כונני SATA

Featured Replies

פורסם

שלום רב :)

לפני יומיים הדלקתי את המחשב, וראיתי שמשום מה לוקח לו הרבה זמן לעבור את שלב זיהוי הכוננים הקשיחים.

אך לאחר כדקה הוא זיהה אותם והמשיך, אך נתקע.

אחריי כמה הדלקות, היו פעמים שהוא היה מזהה ולפעמים לא, החלטתי לחקור מה קרה למחשב.

גיליתי שהמאוור של הלוח אם כשל מלעבוד, אז הדבקתי מחדש את הגוף קירור שלו עם משחה טרמית חדשה ותיקנתי את המאורר, ואחר מכן חזר לעבוד נורמלי.

הנחתי שזו הבעיה, אך לאחר שהדלקתי את המחשב, והפעם הוא זיהה את הכוננים בחרתי את הווינדוס שאני רוצה להפעיל, עבר את הטעינה ב-DOS, והראה מסך כחול שאמר לי שהוא לא מצליח לקרוא מקובץ Registry.

ניסיתי לאחר מכן להפעיל את ווינדוס 7 שמותקן גם הוא, אך גם שם לאחר טעינה המחשב נתקע.

כעבור כמה הדלקות שוב מידי פעם הוא זיהה ומידי פעם לא.

כעת, ה-Bios אינו מזהה כלל את הכוננים. למעשה, הוא לא מזהה שום כונן של SATA (סי די רום, ו-2 כוננים קשיחים).

ניסיתי להוציא את הסוללה של הלוח אם, לאפס את הביוס, לגעת בכל הגדרה אפשרית, ניסיתי לשחק עם הג'אמפרים של הלוח אם להפעלה SAFE של המחשב. שום דבר לא עזר.

כאשר אני מחבר כונן ב-IDE הוא עובד בסדר גמור.

ניסיתי כמו כן לנתק כל פעם כונן אחר לבדוק אם הוא הגורם לבעיה, אך ללא הצלחה.

מאוד אשמח לעזרה :)

לוח אם: DFI NFORCE4 ULTRA-D

פורסם

זה נראה שבקר ה-SATA שבלוח האם שלך תקול, אם הלוח באחריות, ממש אותה, אם לא אתה יכול:

א. להחליף לוח.

ב. לקנות בקר PCI-SATA.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה :)

כמה עולה חיבור שכזה?

פורסם

בסביבות 150-180 ש"ח.

קח בחשבון שלרוב הכרטיסים האלו יש רק 2 כניסות SATA, ככה שאם תבחר בפיתרון הזה רוב הסיכויים שתצטרך לוותר על התקן SATA אחד.

פורסם

ובנוסף קח בחשבון שלא תמיד מפרסמים שהכרטיס לא מאפשר בוט, שברתי ראש במשך שבוע עד שהפיתרון היה החלפת הכרטיס לחברה אחרת ;)

פורסם

תנסה להגדיר בביוס שהדיסקים הקשיחים שלך הם SATA ולא שינסה "להבין" איזה דיסקים קשיחים יש לך בצורה אוטומטית לרוב זה פותר את הבעיה.

פורסם

כ"כ אם הביוס שלך תומך בAHCI תוודא שהאפשרות לא מופעלת.

פורסם
  • מחבר

אין לי אפשרות כזו AHCI...

וניסיתי ידנית כמו שאמרו פה להגדיר איפה הכוננים הקשיחים, אך גם זה לא עזר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים