עבור לתוכן

מחלונות 7 אין כבר בעיה של כתב קטן ברזולוציה גבוהה

Featured Replies

פורסם

שלום,

עד עכשיו להשתמש במסך ברזולוציה הטבעית שלו, ולקרוא ממנו היה גורם מאמץ לעיניים. בחלונות 7 זה עומד להפסק כיון שישנה אפשרות להגדיר את כל הסמלים וגופנים וכו' בגודל יותר גדול, ולכן לא לאמץ את העיניים.

גם בXP היתה אפשרות דומה, אבל היא עבדה פחות טוב.

לכן, כל אלו שרוצים לקנות מסך ''22 FULL HD לא צריכים לחשוש יותר.

לתשומת לבכם.

פורסם

FFS מאיזה מרחק אתה יושב מהמסך?

להגדיל DPI תמיד אפשר היה גם בגרסאות הקודמות.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת FFS?

ואגב איך מגדילים DPI?

פורסם

באיזו מערכת?

FFS

פורסם

השמועות (שלא בדקתי, כי אני לא מגדיל DPI) הן שאכן ב-Vista זה שופר לעומת XP, וב-7 זה שופר לעומת Vista.

צריך לבדוק פעם עד כמה זה באמת עובד טוב.

פורסם

לא מספיק.

פורסם
  • מחבר

לי יש את הT220P של סמסונג שהוא HD. כעת אני עם XP, ולמרות הירידה באיכות התצוגה, העדפתי להוריד את הרזולוציה של המסך ל 1360X768 כדי שאני לא אאמץ את העיניים בתצוגה קטנה.

כשניסיתי את חלונות 7, הגדרתי את הרזולוציה הטבעית ו'סמלים גדולים', וזה עובד מעולה, גם איכות צפיה חדה ביותר, וגם בגודל סביר.

פורסם

לי יש את הT220P של סמסונג שהוא HD. כעת אני עם XP, ולמרות הירידה באיכות התצוגה, העדפתי להוריד את הרזולוציה של המסך ל 1360X768 כדי שאני לא אאמץ את העיניים בתצוגה קטנה.

כשניסיתי את חלונות 7, הגדרתי את הרזולוציה הטבעית ו'סמלים גדולים', וזה עובד מעולה, גם איכות צפיה חדה ביותר, וגם בגודל סביר.

גם ב-XP אפשר להגדיר סמלים גדולים, אתה יודע. השאלה היא מה קורה עם הטקסט בתוכנות השונות ובדפדפנים.

אם אתה עובד על הרזולוציה הזו, אז זה לא משנה שהמסך הוא HD או WUXGA, או יהיה מה, כי גם מסכי 22" רגילים באים עם רזולוציה גבוהה יותר משמעותית מ-1360X768.

WUXGA ב-22" זה לא כ-ז-ה נורא. זה רק קצת יותר קטן ממסכי 20", ויש לי כאלה, והכל סבבה.

רוב האנשים סתם רואים טקסט קטן, נבהלים ומורידים רזולוציה, במקום לקחת את היום-יומיים שייקח לעיניים להתרגל, ולהנות מטקסט קריא, חד וברור, וגם משטח עבודה גדול.

פורסם
  • מחבר

פה זה עובד כמו שצריך, הכל גדול בצורה שווה, ועד כמה שאני זוכר גם בתוכנות ודפדפנים.

לגבי המסך שלי, אני נהנה מהרזולוציה בעיקר במשחקים, גם אם יהיו שיגידו שגם ב1680X1050 החדות היא טובה, אני מעדיף יותר מזה.

לגבי השימוש השוטף (לא משחקים), שאמרת שמתרגלים אחרי כמה ימים, אז אני אישית יושב כ70-80 ס''מ מהמסך, ובהתחלה שמתי על הרזולוציה הטבעית והכל נראה מעולה, אבל מתי שהוא התחלתי לשחק עם הרזולוציות, ושהורדתי את הרזולוציה הרגשתי מין הרפיה בעיניים, כך שאולי מי שעובד עם רזולוציה טבעית, לא שם לב שהוא מאמץ את העיניים. בגלל השיקול של של להרוס את העיניים, החלטתי להתפשר על איכות התצוגה והורדתי את הרזולוציה.

עריכה:

נזכרתי שבאופיס 2007 התפריטים למעלה נהיים קטנים ברזולוציה גבוהה, ולא נוחים לקריאה.

פורסם

אני לא זוכר מה עושים בVISTA אבל ב-XP נכנסים למאפיינים של התצוגה (קביעת רזולוציה) ואז לוחצים על "Advanced" ושם אפשר לקבוע DPI.

זה מגדיל את הטקסט ואת כל האייקונים.

פורסם

אני לא זוכר מה עושים בVISTA אבל ב-XP נכנסים למאפיינים של התצוגה (קביעת רזולוציה) ואז לוחצים על "Advanced" ושם אפשר לקבוע DPI.

זה מגדיל את הטקסט ואת כל האייקונים.

הבעיה היא שיש הרבה תוכנית הרגישות למשחקי DPI ומותאמות לברירת המחדל 96DPI שהוא ערך קבוע ב XP בכל רזולוציה.

ברגע שמעלים את הצפיפות, כפי שציינתי קודם, ממשקי המשתמש/תצוגה (GUI) של תוכניות שונות משתבשים.

לעיתים הלשוניות [TAB-ים] מתעוותות, לפעמים לא כולן מוצגות ואין דרך להגיע אליהן וכיו"ב.

אני זוכר שבתוכנה מסויימת שלחתי דואל לתמיכה ושם נעניתי (בתקיפות) שהתוכנית מותאמת 96DPI,

אין תמיכה ברזלוציה גבוהה יותר, וגם לא תהיה תמיכה עתידית כזו...

פורסם

אני חושד שיש לך בעיות ראיה...

אני עובד ברזולוציה טבעית במסכים 19/20/22/24 אינצ' ובמרחק של 100 ס"מ לפעמים ולא רואה שום בעיה לקרוא טקסט או לראות פרטים וזה מעבודה רצופה עם מחשבים של שנים (אני לא חושב שאתה נמצא מול המחשב אותה כמות שעות כמוני בחיי היום יום שלך).

פורסם
  • מחבר

בכל אופן איכות הגדלת כל מה שנמצא במסך, כאילו הרזולוציה היא נמוכה יותר, היא מעולה בחלונות 7.

פורסם

בעיקרון ב7 שופר כל מנגנון ה-זום. תוכנות צריכות להיות "DPI aware" וזה משהו שהמתכנת חייב להכניס במפורש לקוד, או להתמש בסביבה שכבר תומכת בזה מראש, למשל NET.

זה לא מסובך כל כך מבחינה טכנית, אבל לא כל אחד חושב או מודע לעיניין ולכן מה שאתה אומר לגבי בעיות עם DPI גבוה יותר אכן יכולה לעוות תוכנות שלא נכתבו ולא תומכות בזה במערכות ישנות יותר, ויסטה ומטה.

בוינ7 לעומת זאת יש מנגון וירטואליזציה שמה שהוא עושה, זה נותן לכל תוכנה שהיא לא "DPI aware" קואורדינטות וירטואליות, ואח"כ מתרגמת את זה לקואורדינטות אמיתיות על המסך.

כך לדוגמא אם הגדרת DPI של 125% אצלך במערכת, כל 100 פיקסלים בתוכנה יתורגמו ל 125 פיקסלים אצלך על המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים