עבור לתוכן

RAID 5 ותמיכה בלוחות אם X58

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני עורך וידאו

ובונה מערכת i7 חדשה.

אני צריך RAID 5 (מהירות + בטחון בקריסת כונן).

רציתי ללכת על הGA-X58-EXTREME או GA-X58-ud5 שיש לו 10 יציאות SATA.

אך התברר לי שניתן לעשות איתו רק RAID 0,1 ושיורכב רק משני כוננים פיזיים.

ולכן כנראה אלך על הASUS P6T DELUXE V2.

למרות שיש לו רק 6 יציאות SATA.

השאלה שלי האם הוא תומך בRAID למספר כוננים במקביל.

ועוד שאלה קצת כללית יותר על טכנולוגיית RAID:

האם אני יכול לעשות RAID 5 על יותר מ3- כוננים - ובכך להרוויח יותר שטח ולשמור על ענין המהירות/גיבוי.

לדוגמא אם אעשה RAID 5 על 3 כוננים של 1 טרה - כמה נפח ישאר לי?

בהשוואה ל4 כוננים של 1 טרה - כמה נפח ישאר?

האם היחס ישאר אותו היחס? או שהוא משתפר יחד עם כמות הכוננים שאני מכניס?

מקווה שהייתי ברור!

:xyxthumbs:

• תגובות 31
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הנפח של רייד 5 הוא מספר הכוננים פחות 1 כפול הנפח

3 קשיחים של טרה ברייד : (3-1) * 1 = 2 טרה

פורסם
  • מחבר

הנפח של רייד 5 הוא מספר הכוננים פחות 1 כפול הנפח

3 קשיחים של טרה ברייד : (3-1) * 1 = 2 טרה

אם ככה 4 כוננים של 1 טרה ברייד 5 יתנו:

(4-1) * 1 = 3 טרה

אז בעצם היחס נשאר? ככה שאני לא מרוויח נפח יחסי מצירוף עוד כונן?

פורסם

NOP

אני כרגע יושב עם ה4 כונני טרה שלי ברייד 5 ונהנה מ3 טרה של נפח.

הטרה הנוסף משמש ליתירות של המערך

פורסם
  • מחבר

NOP

אני כרגע יושב עם ה4 כונני טרה שלי ברייד 5 ונהנה מ3 טרה של נפח.

הטרה הנוסף משמש ליתירות של המערך

תודה רבה וסחתן :xyxthumbs:

עכשיו לקונפליקט: :kopfpatsch:

RAID 0 עם לוח קל להתקנת האקינטוש של GIGABYTE

או רייד 5 עם לוח של ASUS שהתקנת האקינטוש מסובכת עליו....[br]פורסם בתאריך: 27.07.2009 בשעה 15:47:03

NOPהטרה הנוסף משמש ליתירות של המערך

שאלה נוספת:

האם ריבוי כוננים במערך RAID משפיע על קצב הקריאה/כתיבה?

ז,א RAID עם שני כוננים יהיה יותר איטי ו RAID עם 4 כוננים?

פורסם

כל רייד (0 או 5) יהנה ממהירות מוגברת ככל שתוסיף עוד כוננים

הבעיה היא שרייד 0 הוא מסוכן, המידע יכול ללכת לעזזל עם כונן אחד נופל הפתרון במקרה הזה הוא שימוש ב2 קשיחים ברייד 0 ושלישי שמגבה אותם

פורסם

קצת סדר, כי אני רואה שלאנשים כאן אין בעיה לזרוק הנחות לא מבוססות לאוויר:

מערך רייד 5 נהנה גם מיתרון מהירות וגם מפחות בזבוז שטח אכסון ככל שיש לך יותר כוננים. עניין המהירות ברור, שכן ככל שיש יותר כוננים אפשר לעשות יותר קריאה\כתיבה במקביל. מבחינת הנפח, כמו שכבר אמרו לך בכל מערך רייד 5 יש כונן "יתירות" אחד. עכשיו לקצת חשבון:

נניח וכונן של טרה עולה 500 שקל. כמה יעלה מערך של 3 כוננים? 1500 שקל. כמה נפח יהיה בו? 2 טרה (השלישי ליתירות). כמה שילמת על כל טרה בעצם? 750 שקל. ומה עם מערך של 4 כוננים? יכיל 3 טרה, יעלה 2000. כמה שילמת לכל טרה? 667 שקל. תוסיף עוד כוננים - תרד עוד במחיר ליחידת נפח. מהבחינה הזו כל עוד אתה לא מוגבל בכמות החיבורים (ובמקום במארז) עדיף לרכוש את הדיסקים הקטנים ביותר שעדיין משתלמים - כי גם אם דיסק של טרה עולה פחות מכפול מדיסק של חצי טרה, עדיף "לאבד" דיסק זול לטובת היתירות ולא דיסק יקר.

הבעיה היא שרייד 0 הוא מסוכן, המידע יכול ללכת לעזזל עם כונן אחד נופל הפתרון במקרה הזה הוא שימוש ב2 קשיחים ברייד 0 ושלישי שמגבה אותם

מר iakovl - אם לא שמת לב, לא קוראים לזה "רייד 0 ושלישי שמגבה אותם" (ואיך בדיוק תגבה 2 כוננים על כונן יחיד?)... רייד 5 פועל על עיקרון היתירות (REDUNDENCY) ולא על עיקרון הגיבוי. אם כונן יחיד במערך רייד 5 נופל ניתן להחליף אותו באחר ולשחזר ללא כל בעיה את כל המידע שהיה במערך, בהנחה כי האחרים תקינים.

פורסם

"מר" vic07 היקר... אני יודע על מה אני מדבר 8) הבחור שאל גם על רייד 0 ולא רק 5

לגבי איך לגבות 2 כוננים על כונן בודד.... ואללה איך באמת? הנפח של השלישי יהיה גדול יותר מסכום השניים הראשונים. ואפילו אם לא, בסופו של יום לא את כל המידע חייבים לגבות.

בעוד שאני משתמש ברייד 5 בעצמי עם הבקר שלי אני יודע שיתירות היא לא גיבוי, ולכן שימוש ברייד 0 + גיבוי לכונן שלישי הוא פתרון שעדיף באמת על רייד 5 של 3 כוננים.

לגבי הידע שלי בRAID 5, אני חושב שהזמן והכסף שהשקעתי במערך שלי עם הבקר רייד שלי העניקו לי קצת ידע בנושא

פורסם

הבנתי. מבחינתך, "עם הידע שלך בנושא", במקום להחזיק מערך של 3 כונני חצי ברייד 5 (נניח...), ולהרוויח גיבוי אוטומאטי להכל, עדיף מבחינתך להחזיק רייד 0 פלוס כונן גיבוי, אליו תצטרך לגבות כל מה שבא לך ידנית, שיעלה לך הרבה יותר מרייד 5 אם תרצה לגבות את הכל והכי נחמד - כשהמערך קורס אי אפשר לשחזר אותו בצורה מלאה אלא להתקין את הכל מחדש ואז להעתיק (ידנית!) את מה שזכרת לגבות על כונן הגיבוי.

מה אני אגיד לך - פתרון אידאלי :xyxthumbs:

פורסם

יש הבדל בין יתירות לגיבוי... גיבוי עדיף 90% מהזמן כל עוד עורכים גיבוי סדיר טוב

פורסם

למי שחשוב באמת המידע לא יסמוך על שום RAID ולא על שום כונן קשיח שלכאורה אמין יותר. במקום כל זה פשוט משקיעים בהכפלת הנפח. אם יש לי 2TB אני אקנה עוד 2TB בשביל גיבוי. שום מערכת לא מושלמת וגם גיבוי שכזה יכול להיות שגוי אבל הסיכויים שלו פי כמה וכמה יותר טובים מאלו של RAID או כוננים אמינים יותר.

פורסם

ברור שדברים קריטיים עדיף לשכפל ולשמור במקום נפרד. עם זאת, אתה לא הולך לשכפל כל יום את כל המערכת שלך.

פורסם

תלוי באופי הגיבוי. אני כן יכול לומר שאצלי זה אופטימלי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות והדעות נראה ששבכל זאת הבנתי למרות הגישות השונות

המידע שלי חשוב אבל לדעתי עקרון הרידנדנסי הכי מתאים לי ז"א RAID 5.

עקרון העדיפות של מספר כוננים קטנים על מספר נמוך יותר של גדולים גם הובן לי ולכן אולי באמת אבנה RAID ממספר רב של כונני חצי טרה.

רק דבר אחד אני רוצצה להבין סופית:

RAID 5 תמיד יצטרך רק כונן אחד לשמור את המידע בשביל ההצלה, אם ככה, האם אני יכול היפוטית לעשות RAID 5 ל100 כוננים ועדין רק אחד ישמור את כל המידע שצריך בשביל להציל כונן שנישרף?

את האמת עכשיו שניסחתי על זה זה דוקא נשמע הגיוני - כי צריך אחד בשביל להציל אחד בגלל הרידנדנסי.

עכשיו לשאלות המתבקשות:

כנראה שהלוח שאני מעונין בו לא תומך בRAID 5 הלוח המדובר הוא: GA-X58-EXTREME

למרות שיש לו 10 יציאות SATA כמה חבל!

אם ככה רציתי לדעת איך עובד בקר RAID?

האם אני מחבר אליו את הכוננים?

או שהוא פשוט גורם ליציאות הSATA של הלוח שלי כן לעבוד עם RAID 5 מרובה כוננים?

- אם זה המצב זה יהיה נפלא משום שכפי שציינתי הלוח מגיע עם 10 יציאות SATA!

המלצה על דגם בקר שמתאים לצרכים גם תועיל:

הצרכים כאמור הם:

לפחות 4 כוננים שיהיו בRAID 5

תאימות ללוח הנ"ל

האם יכולה להיות בכלל בעיית תאימות בין בקר ללוח?

אני מניח שבכלל לא צריכה להיות בעיית תאימות למערכת הפעלה (באשר היא WIN,LINUX,OSX86)

כי הRAID נקבע ברמת החומרה ומערכות ההפעלה השונות לא מייחסות למחיצות שנוצרו ככוננים פיזיים... תקנו אותי אם אני טועה.

שוב תודה לכל העונים!!!!

:yelclap:

פורסם

עכשיו לשאלות המתבקשות:

כנראה שהלוח שאני מעונין בו לא תומך בRAID 5 הלוח המדובר הוא: GA-X58-EXTREME

למרות שיש לו 10 יציאות SATA כמה חבל!

ואתה קובע את זה לפי מה בדיוק?

:cool2:

South Bridge:

1. 6 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_0, SATA2_1, SATA2_2, SATA2_3, SATA2_4, SATA2_5) supporting up to 6 SATA 3Gb/s devices

2. Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10

בקר רייד חומרתי יושב באפיק הPCI-E ומוסיף לך עוד חיבורים. לא הולכים על בקר לא חומרתי אמיתי בשביל רייד.

אני יכול להמליץ לך על הבקר שלי DELL PERC 5/i יחסית זול ומעולה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים