עבור לתוכן

מכירה פומבית למחשב נייד

Featured Replies

פורסם

אני קם בבוקר ומשוטט כהרגלי באינטרנט ולפתע צצה פרסומת מעצבנת של מחשב נייד שהובילה אותי לדף הזה:

https://ssl.1buy1.co.il/auction.asp?id=21436

יש שם 2 הצעות בלבד ככה שאם ניקח את המקרה הגרוע ביותר, שני ההצעות הללו הן על סך 99.00 ש"ח ו 98.99 ש"ח

מכאן אפשר להניח שאם נשים 3 הצעות לכל היותר (20 ש"ח להצעה) אז נשלם בסך הכל 158.98 ש"ח על מחשב נייד (+ משלוח)

עכשיו השאלה שלי זה למה לא שמים הצעות על המחשב למרות שזה משתלם? (תיאורטית)

פורסם

למרות שנראה לי שזה בולשיט אחד גדול .

אם זה באמת נסגר עוד חצי שעה אז יש סיכוי טוב לזכות .

באתרים האלה הם מרוויחים מההצעות של האנשים (לכול הצעה יש מחיר מסויים) .

אם אתה רוצה לשים הצעה אז שים אותה לקראת הסוף .

למרות שלא נראה לי שהם באמת ימכרו מחשב ב99 שקל שיש להם רק 5+- הצעות .

פורסם

אם הייתם קוראים את התקנון ואת השורה הזאת במיוחד

מתי נסגר המכרז?

מכרז ייסגר סופית רק לאחר ששני מוניו הגיעו לאפס (מונה ´הצעות לסגירה´ ומונה ´זמן לסגירה´). אם מונה ´הצעות לסגירה´ טרם הגיע לאפס, מונה ´זמן לסגירה´ יקבל הארכת זמן נוספת באופן אוטומטי כשיגיע לאפס.

הייתם מבינים שזה לא כל כך פשוט, וזה ברור שהם לא ימכרו את המוצר במחיר הפסד...

פורסם

הייתי בטוח שצריכים לחכות להצעות .

הבעיה שהאתר אצלי בגיבריש ולא יכלתי להיכנס לשום דבר .

פורסם

זאת פרצה בחוק...

במקרה והם לא מקבלים מספיק הצעות (= הרווח קטן מדי או שהם אפילו מפסידים), הם מבטלים את ההצעה (וזה מותר להם בהתאם לתקנון שהם הביאו ואתם הסכמתם לו), ככה הם מרוויחים כסף בלי להביא שום דבר בתמורה.

פורסם

ועוד חלק שאתם לא יודעים הוא שיש בוט שמשחק נגדכם :]

פורסם

מועבר לפורום כללי.

פורסם

אגב, לא יודע אם החישוב שלי נכון ואם בכלל הבנתי את

מתי נסגר המכרז?

מכרז ייסגר סופית רק לאחר ששני מוניו הגיעו לאפס (מונה ´הצעות לסגירה´ ומונה ´זמן לסגירה´). אם מונה ´הצעות לסגירה´ טרם הגיע לאפס, מונה ´זמן לסגירה´ יקבל הארכת זמן נוספת באופן אוטומטי כשיגיע לאפס.

אבל אם כן, נניח שלסגירת המכרז מונה ה"הצעות לסגירה" צריך להגיע לאפס אזי יש צורך בעוד 677 הצעות, נוסף ל13 שכבר הוגשו. אי לכך, ובהתאם לזאת, בסה"כ צריכות להיות 690 הצעות במכרז. חישוב מהיר של 690 (הצעות בכל המכרז על מנת שהוא יסגר) * 20 (שקלים לכל הצעה) מביא אותנו לתוצאה של 13,800 שקלים. רווח אדיר על מחשב שאמור לעלות כחמשת אלפים שקלים. מקומם יותר היא אפשרות ה"המהרה לכסף" שנותנת לכם להחליף את המחשב בשווי המוצר, כיביכול. רק ששם שווי המוצר מוגדר על כשלושת אלפים שקלים, כאלפיים שקל מתחת למחיר המחירון של המחשב.

מצד שני, יכול להיות שלא הבנתי את הנאמר בציטוט :P

עריכה: שימו לב מה קרה לזמן המרכז

פורסם
ועוד חלק שאתם לא יודעים הוא שיש בוט שמשחק נגדכם :]

זה גם ככה במכירות פומביות רגילות .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים