עבור לתוכן

דיסק קשיח חיצוני רותח

Featured Replies

פורסם

שלום, ברשותי כונן קשיח חיצוני LaCie 500GB .

יש לי אותו ממזמן אבל רק היום בדקתי לו פעם ראשונה טמפרטורה, ונדהמתי: הוא מגיע בלי בעיה ל58-61 מעלות ! ואם אני עושה לו איחוי זה אפילו יותר.

האם אלו באמת מעלות גבוהות? ומה עלי לעשות בנידון?

תמונה של הדיסק אם צריך:

lacie-500gb-external-hard-drive-301285k-l.jpg

פורסם

הייתי בודק אפשרות של מודינג להפוך את המארז לקריר יותר. הוא בהחלט נראה אטום וכזה שלא מאפשר סירקולציה טובה.

לא רואים מהתמונה אבל אפילו אם יש לו פתחי אוורור מלמטה אז זה עדיין לא מספיק כי ידוע שאוויר חם עולה למעלה. אם ישנם כאלו פתחי אוורור אז הייתי מציע להפוך את המארז אבל באותו משפט הייתי גם אומר שהכונן הקשיח עלול למות כתוצאה מכך. לא משום שכונן קשיח לא מסוגל לפעול הפוך אלא משום שציינת שיש לך אותו כבר זמן מה. יש בכוננים קשיחים רכיבים נעים והם פועלים בטמפרטורות גבוהות, כשאתה משנה את האורינטציה של הכונן אז אתה משנה את התנאים שבהם הוא התרגל לפעול. בקיצור, מאוד לא מומלץ.

פורסם
  • מחבר

יש פתחי איוורור למטה, אבל אני עדיין לא יודע אם כדאי לי להפוך אותו. יש לי אותו כשנה וחצי אבל זמן השימוש הכולל הוא כ10 ימים (בדקתי בתוכנה Hard disc sentinel ) האם זה מסוכן להפוך אותו אם השתמשתי בו כל כך מעט?

פורסם

איך השתמשת כ"כ קצת לאורך כ"כ הרבה זמן שיש לך אותו?

נ.ב.- חשוב לי להדגיש שאני כלל לא מבטיח שהפיתרון הזה יהיה מושלם ואתה תראה ירידה של 20 מעלות צלזיוס.

פורסם

שמע

כוננים קשיחים ידועים בזה שהם מתחממים ייתר על המידה

54 מעלות זה עדיין דבר סדיר

תחשוב על זה שיש בתוך הכונן הזה 4 דיסקים שמסתובבים במהירות של כ-1450 RPM במהירות כזאת כל דבר חשמלי יתחמם

אני במקומך הייתי דואג לזה שיהיה מספיק מקום אורור ליד החריצים ולא יותר מזה

מקווה שהייתי לעזר

המשך יום נעים

פורסם

הוא רשם 58-61 שזה לא טוב לפעולה של כונן קשיח לאורך זמן.

ודיסקים קשיחים לא מסתובבים ב-1450RPM.

פורסם
  • מחבר

איך השתמשת כ"כ קצת לאורך כ"כ הרבה זמן שיש לך אותו?

נ.ב.- חשוב לי להדגיש שאני כלל לא מבטיח שהפיתרון הזה יהיה מושלם ואתה תראה ירידה של 20 מעלות צלזיוס.

ניסיתי את זה וזה לא עזר ממש אולי ירידה של 1-2 מעלות. הכונן כשהוא עומד במצבו הרגיל הוא על רגליות מגומי כך שאוויר בכל זאת יוצא מהחורים.

בקשר לזמן השימוש- הכונן משמש לגיבוי בלבד. כל שבוע אני מעתיק לתוכו קבצים חשובים שהשתנו ומנתק אותו

פורסם

חבל שהוא פועל בטמפרטורות שכאלו אבל זה עדיין לא סוף העולם אם הוא לא פועל תמיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים