עבור לתוכן

צריך רעיון איך להפוך מודם-נתב של בזק למתאם אלחוטי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, יש ברשותי מודם-נתב של בזק, SIEMENS SL2-141, עידכנתי עליו קושחה של DYNALINK בגרסא 3.64y כדי שיתמוך ביותר פונקציות בwlctl הקונסולי.

המטרה - להפוך אותו למתאם אלחוטי, הכוונה שיתחבר לרשת אלחוטית קיימת (יעשה associate) ויעביר לי לאחד הפורטים של הLAN את כל התעבורה מwl0, בקיצור להשתמש בו בתור מתאם אלחוטי לכל דבר. אפשרי גם בUSB.

למי יש רעיון איך להרים דבר כזה? תיאורטית צריך להגדיר לו VLAN וROUTE דרך הSSH, שזה חצי בעיה, השאלה אם למישהו יש הכרות עם עבודה עם wlctl כי לא מצאתי דוקומנטציה מתאימה.

צריך גם דרך יצירתית לשמור את כל זה בNVRAM לאחר REBOOT.

תודה לכולם

פורסם

נראה לי שאתה קצת מסתבך...

בעקרון יש לו בקושחה הרגילה אופציה של access point ורפיטר.. אני לא יודע אם זה מוציא לLAN.. אבל שווה לנסות.

פורסם
  • מחבר

אתה לא יודע אם זה "מוציא" לLAN?

מה הוא אמור להוציא בדיוק?

תקרא בנושאים מסביב מה זה AP ומה זה REPEATER.

פורסם

מה הוא אמור להוציא בדיוק? גישה לרשת.. :s07:

יכול ליהיות שהוא משמש גם כרפיטר או AP אלחוטי, ויכול ליהיות שכרפיטר הוא מתחבר לרשת אלחוטית

ומשדר אותה ומאפשר גישה אליה גם דרך הכניסות הקוויות. שווה לבדוק את זה לפני שמנסים להגדיר Vlanים ובלאגן...

פורסם
  • מחבר

REPEATER מתחבר לרשת אלחוטית ומשדר אותה לכניסות הקוויות?

מתי כבר ייגמר לכם החופש הגדול...

פורסם

בהצלחה לך... :hi:

פורסם

הציוד הזה עובד עם shell של Busybox ואני לא זטוח שניתן להעתיק את הNVRAM שלו למקור חיצוני כמו TFTP למשל.

השאלה היותר מעניינת היא מה יתן לך להגדיר אותו לעבוד בתור wireless bridge מהתחלה?

פורסם
  • מחבר

הshell שלו הוא לא busybox, לפחות לא בקושחה ששמתי עליו. יותר מזכיר משהו מבוסס VxWorks.

לא רציתי להגדיר אותו בתור Wireless Bridge אלא אם כבר בתור Wireless Client.

פורסם

VxWorks זאת מערכת הפעלה embedded בפני עצמה כבר.

איזה אפשרויות חדשות הקושחה הזאת נותנת בכלל?

עריכה: ראיתי עכשיו אצל Dynalink שאין משהו מיוחד בניגוד למה שציינת.

פורסם
  • מחבר

Support source routing.

פורסם

בshell החדש הזה אפשר לקבוע static route בין interface ל interface?

פורסם
  • מחבר

כן,

בגלל זה אני מחפש דרך לעשות associate עם SSID כלשהו דרך הshell ולנתב הכל מwl0 לeth0.

פורסם

איזה syntax יש לך ב shell החדש?

יש שם משהו כמו route?

פורסם
  • מחבר

עם הroute לא בעיה להסתדר, השאלה מה הסינטקס המלא של wlctl כדי לעשות associate ולעבוד עם WPA2 CCMP מול הSSID הקיים שלי, לנתב את כל זה בין הפורטים זה שטויות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים