עבור לתוכן

% שומן וגיל מטבולי

Featured Replies

פורסם

אני משתמש במכשיר TANITA לצורך הבדיקות, המכשיר מביא את כל הפרטים:

אחוז שומן בגוף בכללי, שומן בטני, מסת שריר, % מים, צפיפות עצם, כמות שריפת קלוריות יומית וכמובן גיל מטבולי.

בפעם האחרונה שנשקלתי זה היה בצבא - השתחררתי לפני משהו כמו חצי שנה, נמדד לי אחוז שומן של 14%, וגיל מטבולי של 12. (אני מאוד אקטיבי מבחינה ספורטיבית), מסת השריר שלי לעומת השומן היתה 8 (מדד כזה, שריר חלקיי שומן), שומן בטני של 1.

עכשיו, אחרי חצי שנה שאני לא נמצא במסגרת כלשהי, נשקלתי שוב והנה התוצאות-

גיל מטבולי - 14

אחוז שומן - 16.5%

שריר - 5

שומן בטני - 2

האם זה יכול להיות שהתדרדרתי עד כדי כך? עכשיו התחלתי להתאמן באופן פחות סדיר מאשר פעם (אחרי הכל אין לי גישה עכשיו לחד"כ כל הזמן, ויש דברים אחרים לעשות), אני אוכל באופן הכי בריא שיש כך שתזונה לא יכולה להיות המקור לבעיה.

האם מישהו עוד שנשקל\שיפר את התוצאות שלו יכול להגיב לי בנושא?

פורסם

אתה באמת חושב שיש פה מישהו שיכול לענות לך בצורה מקצועית על השאלות האלה?

עריכה:

ראיתי ששינית את השאלה, עכשיו זה יותר הגיוני..

פורסם
  • מחבר

זה הדגם שנשקלתי עליו:

http://www.thecompetitiveedge.com/shop/item/123-productId.184549503_123-catId.176160841.html

אתה באמת חושב שיש פה מישהו שיכול לענות לך בצורה מקצועית על השאלות האלה?

ראיתי פה קהילה לא קטנה של אנשים שמתאמנים ומפתחי גוף, אז כן

במקרה שלך, אם אין לך משהו חכם לאמר אז אל תגיב בכלל, אין צורך בהערות חסרות תכלית

פורסם

יתכן ואכן היתדרדרת בגלל שלא עסקת בכושר בכלל (לא הבנתי בדיוק על פי הכתוב אם ירדת ברמת הספורט או הפסקת בכלל לאורך החצי שנה הזו).

מה שקורה זה שחצי שנה זה תקופה מאוד נכבדת בין אם לבנות מסת שריר, לאבד אחוזי שומן ובין אם כל דבר אחר. אותו הדבר כמובן הפוך- באותה הצורה שבה לא עבדת ככה גם "השלמת" לצד השלישי אחוזי שומן וכו'..

בנוגע לגיל מטבולי, אף פעם לא שמעתי על המושג הזה לצערי.. :nixweiss: (אם הבנתי נכון, ככל שהמספר נמוך יותר זה כאילו "הגיל" הבריאותי שבו אתה נמצא- אם אתה בכושר/ לא בכושר , רק שזה בסוג של מספרים שכאלו..)

בסופו של דבר נראה שיש לך אחלה של מכשיר שם! (גם קצת יקר, אבל ניחא אם משתמשים בו הרבה..)(הוא גם יודע בין כל הדברים הללו לחשב משקל?)

פורסם

המכשיר הזה כמו כל משקל שמבוסס על המוליכות החשמלית של הגוף זה דבר מחורטט ולא אמין בגרוש.

פורסם

המכשיר הזה כמו כל משקל שמבוסס על המוליכות החשמלית של הגוף זה דבר מחורטט ולא אמין בגרוש.

בהחלט.

"צבת" שמודדת אחוזי שומן במקום מסויים בגוף קצת יותר מדוייקת לרוב,וגם היא מזייפת פעמים רבות..

פורסם

גם הצבת זה קשקוש, יש אנשים עם עור עודף, יש אנשים עם אחוז שומן עורי גדול יותר, יש אנשים עם עור קשיח, יש אנשים עם עור שנמתח, זה יוצר סטיה של עשרות אחוזים(יחסית, לא מוחלט) במדידות.

רוצים בדיקה בהחלט אמינה - בדיקת ציפה בווינגייט אחרי צום(מותר לשתות) של יום, היא עולה משהו כמו 400 שקל, אבל גם לאנשים שזה חשוב לקריירה שלהם אין שום צורך לעשות את זה יותר מפעמיים בשנה.

פורסם
  • מחבר

אני מצטער, אבל אם אין לך הוכחות חותרות - אל תדבר.

המכשיר מדוייק מאוד, ולמה לי לשלם 400 שקל על כולה בדיקה ועוד אני צריך לצום, כשבמרכז פה אני משלם 50 שקל ומקבל בדיקה + ייעוץ מלא? :)

פורסם

רוצה הוכחות? "תשקל" תשתה 2 כוסות מים ותבדוק את התוצאות...

המכשיר הזה לא יכול להיות מדוייק, ככל שהבן אדם מתאמן יותר ופה אין קשר לאחוזי שומן אתה יכול להיות גם עם 20 ולהתאמן כל יום המשקל הזה גם במצב נייטרלי מבחינת נוזלים בגוף ירמה כלפי מטה כיוון ששריר פעיל מוליך חשמל טוב יותר משריר לא פעיל, שרירים שמגרים אותם ביום יום במיוחד אימונים אירוביים\אימון כוח מורכבים(ליפט מלא למשל שעושים בשלושה שלבים) מכילים בתוכם יותר אלקטרוליטים חופשיים להלוכת הזרם.

הדבר הזה בסופו של דבר זה מד התנגדות, תקנה מולטימטר וגמור סיפור, ככל שאתה עייף יותר, המכשיר יראה שיש לך אחוזי שומן גבוהים יותר, ככל שאתה יבש יותר המכשיר יראה אחוזי שומן גבוהים יותר, תשתה 2 כוסות גייטורייד או כל חרא דומה, או 2 כוסות מים עם טיפטיפה מלח ואתה יכול להוריד את התוצאה שלך בכמה עשרות אחוזים יפים.

זה בדיוק כמו BMI, אם אתה ממוצע לחלוטין לא מתאמן ביום יום, לא שותה מים כמו איזה דוגמנית אנורקסית, ושומר על מאזן מלחים ונוזלים בגוף בצורה הדוקה הדבר הזה אולי אולי אולי יהיה איכשהו קשור למציאות. בכל סיטואציה אחרת אתה יכול לקחת קוביות משחק ולקבל משמה תוצאה יותר מתאימה מהקשקוש הזה...

פורסם
  • מחבר

רוצה הוכחות? "תשקל" תשתה 2 כוסות מים ותבדוק את התוצאות...

המכשיר הזה לא יכול להיות מדוייק, ככל שהבן אדם מתאמן יותר ופה אין קשר לאחוזי שומן אתה יכול להיות גם עם 20 ולהתאמן כל יום המשקל הזה גם במצב נייטרלי מבחינת נוזלים בגוף ירמה כלפי מטה כיוון ששריר פעיל מוליך חשמל טוב יותר משריר לא פעיל, שרירים שמגרים אותם ביום יום במיוחד אימונים אירוביים\אימון כוח מורכבים(ליפט מלא למשל שעושים בשלושה שלבים) מכילים בתוכם יותר אלקטרוליטים חופשיים להלוכת הזרם.

הדבר הזה בסופו של דבר זה מד התנגדות, תקנה מולטימטר וגמור סיפור, ככל שאתה עייף יותר, המכשיר יראה שיש לך אחוזי שומן גבוהים יותר, ככל שאתה יבש יותר המכשיר יראה אחוזי שומן גבוהים יותר, תשתה 2 כוסות גייטורייד או כל חרא דומה, או 2 כוסות מים עם טיפטיפה מלח ואתה יכול להוריד את התוצאה שלך בכמה עשרות אחוזים יפים.

זה בדיוק כמו BMI, אם אתה ממוצע לחלוטין לא מתאמן ביום יום, לא שותה מים כמו איזה דוגמנית אנורקסית, ושומר על מאזן מלחים ונוזלים בגוף בצורה הדוקה הדבר הזה אולי אולי אולי יהיה איכשהו קשור למציאות. בכל סיטואציה אחרת אתה יכול לקחת קוביות משחק ולקבל משמה תוצאה יותר מתאימה מהקשקוש הזה...

כאן איבדתי כל אמון במילה שלך, זה ברור שאין לך בכלל מושג על מה אתה מדבר.

פורסם

Lukaski & Bolonchuk's formula for total body water (TBW) is:

* TBW = 0.372(S²÷R) + 3.05(Sex) + 0.142(W) - 0.069(age)

* S = Height in centimetres

* R = Resistance

* W = Weight in Kg

* Sex Male =1 Female = 0

* Age in years

Example

Athlete is male, 25 years old, height 170cm, weight 65kg - measured resistance is 382

* TBW = 0.372(170² ÷ 382) + 3.05(1) + 0.142(65) - 0.069(25)

* TBW = 38.7kg

The hydration constant of the fat free mass (FFM) is 0.73 so we can determine the FFM

* FFM = TBW ÷ 0.73 = 38.7 ÷ 0.73 = 53.01 kg

The Fat Mass = Weight - FFM = 65 - 53.01 = 11.99kg

Body Fat % = Fat Mass ÷ Weight x 100 = 11.99 ÷ 65 x 100 = 18.5%

הנה תקנה רב מודד ובהצלחה... ::)

נ.ב המספרים הבסייסים של הנוסחא המטופשת הזאת הם ממוצעים שנלקחו מבדיקות אמיתיות לפני משהו כמו 30 שנה.

נמצא שבממוצע לגברי יש קצת יותר מ3 קילו מים בגוף, ובממוצע הגיל הוסיף את כמות המים המצתברת בגוף ב0.069 ק"ג לשנה, כנראה היו צריכים להוציא את הזקנים עם המים בברכיים מהסקר..

אתה באמת רוצה להבסס על הדבר הזה, ועל "גיל מטאבולי" שבחיפוש בגוגל לא תמצא שום הזכרה שלו חוץ מאתרים מפגרים על "life style" ותקנה את הדייאטה שלנו ותוריד 40 קילו בשבוע אז בהצלחה לך.

על פעיל ספורטיבית, אם אתה פעיל ספורטיבית זה לא אמור להיות אכפת לך, אם אתה סתם אוהב להיות בכושר אז זה בכלל לא אמור להזיז לך, מספר הדקות לק"מ אמור לעניין אותך יותר, ואם אתה מפתח גוף או אוהב להסתכל על עצמך במראה ולהביא ביד אז יותר אמור להיות חשוב לך איך אתה נראה פיזית מאשר מה המספר שמשקל שקר כלשהו מראה.

אבל חוש העכביש שלי טוען שאתה סתם טרול.

:-*

פורסם
  • מחבר

הנה תקנה רב מודד ובהצלחה... ::)

נ.ב המספרים הבסייסים של הנוסחא המטופשת הזאת הם ממוצעים שנלקחו מבדיקות אמיתיות לפני משהו כמו 30 שנה.

נמצא שבממוצע לגברי יש קצת יותר מ3 קילו מים בגוף, ובממוצע הגיל הוסיף את כמות המים המצתברת בגוף ב0.069 ק"ג לשנה, כנראה היו צריכים להוציא את הזקנים עם המים בברכיים מהסקר..

אתה באמת רוצה להבסס על הדבר הזה, ועל "גיל מטאבולי" שבחיפוש בגוגל לא תמצא שום הזכרה שלו חוץ מאתרים מפגרים על "life style" ותקנה את הדייאטה שלנו ותוריד 40 קילו בשבוע אז בהצלחה לך.

על פעיל ספורטיבית, אם אתה פעיל ספורטיבית זה לא אמור להיות אכפת לך, אם אתה סתם אוהב להיות בכושר אז זה בכלל לא אמור להזיז לך, מספר הדקות לק"מ אמור לעניין אותך יותר, ואם אתה מפתח גוף או אוהב להסתכל על עצמך במראה ולהביא ביד אז יותר אמור להיות חשוב לך איך אתה נראה פיזית מאשר מה המספר שמשקל שקר כלשהו מראה.

אבל חוש העכביש שלי טוען שאתה סתם טרול.

:-*

חוש העכביש שלך טועה, נראה לי שנעקצת מיתוש ולא מעכביש

גיל מטבולי זה אחד הנושאים האולי הכי חשובים בבריאות האדם, וזה מראה על חילוף החומרים בגוף, על המהירות בה תאים מתחדשים ובכללי אינקציה כללית על "הגיל" שבו הגוף "עובד", כמובן ככל שהגיל הזה יותר נמוך, זה יותר טוב.

אתה יכול לפקפק כמה שבא לך בנושא תוספי מזון, אבל אני מפקיר בך ללכת להרצאה אחת מפי דיויד היבר (מצטער, טעיתי בשם - דיויד היבר הוא הרופא מספר 1 בתזונה, אבל האמת שהתכוונתי ל-) לוריס איגנרו - זוכה פרס נובל לרפואה - כמה פעמים יצא לך לפגוש זוכה פרס נובל?? - אני מבטיח לך, שאחרי ההרצאה - אתה פשוט תטוס לקנות את הזבל שמוכרים בסופר.

למה אמרתי זבל שמוכרים בסופר? כי מה שמוכרים לך בסופר זה זבל. יש חברות מוסדרות שמוכרות תוספי תזונה ולא אנקוב בשמן כדי שלא יחשבו שאני מפרסם אותם או משהו, וכן, הן קורעות את הכיס - אבל מה לעשות, בשביל בריאות צריך לשלם. :)

אני משתמש בתוספי מזון באיכות הטובה ביותר, ואני בעצמי עד לכך שהם עובדים, ככה שמה שלא תגיד - זה לא מזיז לי כי אני יודע שזה עובד.

פורסם

אתה יכול לפקפק כמה שבא לך בנושא תוספי מזון, אבל אני מפקיר בך ללכת להרצאה אחת מפי דיויד היבר - זוכה פרס נובל לרפואה - מי? כמה פעמים יצא לך לפגוש זוכה פרס נובל?? - אני מבטיח לך, שאחרי ההרצאה - אתה פשוט תטוס לקנות את הזבל שמוכרים בסופר.

הוא זוכה פרס נובל כמו שאני זוכה פרס פוליצר.

http://nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates

בין המוצאים נכונה יוגרל פרס. (נובל!)

פורסם
  • מחבר

גם לך מעולם לא יצא מסתבר.

http://nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates

למוצאים נכונה יוגרל פרס. (נובל!)

אתה צודק, מצטער - טעיתי בשם - הייתי בהרצאה גם של דיויד וגם של לואי איגנרו (הוא זכה בפרס נובל), דיויד היבר הוא הרופא מספר אחת בתחום התזונה בעוד שלואי העביר הרצאה אודות תוספי מזון לצורך שמירה על הלב ועל כלי דם, הוא זה שהמציא את הויאגרה ד"א, וגם את Niteworks שמבוסס על חנקן חמצני, תוסף התזונה.

פורסם

מבירור קצר עולה שדויד היבר הזה הוא רופא שעובד בחברת herbalife, מצטער אבל זה כשלעצמו פוגע מאוד באמינות שלו לגבי כל מה שקשור לתוספי מזון.

אני מבין שהתוספים שלהם עולים לך יקר, אבל לבלוע כל לוקש שמאכילים אותך שם לא יעשה אותך יותר בריא. (בטח ובטח לא יותר חכם.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים