עבור לתוכן

למה המון אנשים קונים 2 קשיחים לדוגמה 500GB ולא אחד 1TB?

Featured Replies

פורסם

לא יודע, תמיד זה יוצא יותר יקר ממילא.. אז למה? שמעתי איזה משהו על מערך כלשהו ששמים דיסק אחד על השני וזה מגדיל את המהירות/משפר את הביצועים או משהו.. מישהו יכול בבקשה להסביר ולפרט לי על זה?

פורסם
  • מחבר

המממ מעניין.. בכל מקרה איך בונים מערך כזה? צריך כבל מסוים שיחבר בין שני הקשיחים, חיבור פיסי כלשהו או שניהם? אחרי שעושים את החיבור הפיסי (או הכבלי, וואט אבר) צריך לעשות משהו בתוכנה כלשהי במחשב או משהו? איך אני יודע איזה לוח אם יכול להחזיק את מערך מספר 5?

פורסם

צריך לוח אם עם בקר SATA שתומך בזה, או לחליפין בקר RAID חיצוני. שני כבלי SATA צריך, כמה הגדרות, וזה עובד.

אפשר לקנות גם שני קשיחים של 500 במקום 1TB בשביל שרידות - אם אחד מת, לא כל המערכת מושבתת.

פורסם
  • מחבר

אהה נחמד, טוב לדעת שאנחנו חיים בעולם מודרני ;D

פורסם

כן, מהבחינה הזאת, כוננים קשיחים הם קקות, אבל כונני SSD הולכים לשנות את זה. גילויים אחרונים בתחום נראים מבטיחים מאוד.

שאלה שלא עניתי לה בתשובה הקודמת - אתה לא אמור לדעת איזה לוח תומך באיזה מערך RAID, אתה פשוט הולך לאתר של היצרן, מחפש את הדגם, ועונה לעצמך על השאלה. מכיוון שאתה חדש, אני אפילו אעשה את זה בשבילך - לגבי איזה לוח אתה מתלבלט?

פורסם

אם זה הEP43-DS3L שמופיע במפרט שלו אז אין לו תמיכה בRAID, לג'יגה-בייט יש דגם זהה שיש לו עוד R בסוף השם והוא תומך בRAID.

פורסם

ה-R הזאת היא אכן Raid. אם יהיה לזה ביקוש, אני אפרסם פה מאמר שמסביר את כל השמות שלהם מלבד סדרת ה-UD(X).

פורסם

לא יודע, תמיד זה יוצא יותר יקר ממילא.. אז למה? שמעתי איזה משהו על מערך כלשהו ששמים דיסק אחד על השני וזה מגדיל את המהירות/משפר את הביצועים או משהו.. מישהו יכול בבקשה להסביר ולפרט לי על זה?

זה לא רק בגלל RAID, הרבה אנשים סומכים על הסיכוי הקטן יותר של כשל בשני כוננים מאשר בכונן אחד. כלומר הם מעדיפים לקנות שניים וכאשר תהיה פגיעה אז יהיה סיכוי שאחד מהם לא נפגע. אני אישית חושב שזה לא נכון, אם במאילא לא צריכים יותר מ-1TB לכלל השימושים שבמערכת אז זה בסדר אבל אם יש צורך בנפח גדול יותר אז זה ממש טיפשי. (מקום במארז, מחיר, היגיון כללי.)

כשאני אומר היגיון כללי אני מתכוון לעובדה שגם ניתן לקנות ארבעה כונני 250GB וגם ניתן לקנות 25 כונני 40GB, וכן הלאה וכן הלאה. זה פשוט לא הגיוני. עם המחירים של היום אין סיבה לצפות שמחצית מהמידע ישמר, ניתן לקנות שני כונני 1TB וכך תמיד יש גיבוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים