עבור לתוכן

זקוק לעצות לפני דרישה להחלפת/החזרת ראוטר

Featured Replies

פורסם

שלום. העלתי כאן לפני כמה שבועות בעיות שיש לי עם ראוטר D-Link DIR300.

הבעיות הם של עוצמת אות אך בעיקר מהירות. המהירות כל הזמן משתנה והיא לאחרונה מגיעה כבר ל11, 12 mbps עד שכבר אין אפשרות לגלוש.

התכתבתי עם התמיכה הטכנית של די-לינק והם הציע כל מיני דברים ובעיקר אמרו שקליטה של 24mbps זה סבבה ועדיין מהיר, אבל לגבי המהירות הזו אין לדעתי משהו שיוכלו לומר לי.

הבעייתיות היא שאין שינוי במיקום האנטנה החיצונית של כרטיס הרשת או בתזוזה בדירה, או של הראוטר כשיש שינויים לטובה או לרעה.

חוסר היציבות הזה של הראוטר ממש מתסכל, לא בשביל זה קניתי אותו. ניסיתי למחוק את הדרייברים של כרטיס הרשת האלחוטי שיש לי [D-link G-DWA 110 usb] כמו שהציע מישהו כאן בעבר ולהתקין מחדש אך ללא שינוי.

השאלה שלי אם במצב כזה יש לי לגמרי את הזכות לדרוש החלפה של הראוטר שכן הוא לא תקין או שיכולים להיות עוד הסברים שתלויים בי ובאחריותי?

החיבור לאינטרנט מאוד חדש וכשבדקתי מהירות הורדה דרך אתר 013, כשהראוטר בסדר, היא טובה.

אשמח לעצות, הארות והערות כלשהן.

תודה רבה,

נועם [שמתחיל להתייאש כבר מרשתות אלחוטיות].

פורסם

יכולים להיות כמה גורמים לבעיה כזאת:

- הבעיה יכולה להיות מהנתב, אם זה תקלה במכשיר או בעיה באנטנה - לא מחוברת טוב (אם היא מתברגת) או "שוכבת". האנטנה צריכה להיות אנכית לרצפה.

- הבעיה לנבוע מהפרעה חיצונית כגון מכשיר חשמלי קרוב (בעיקר מכשירים בעלי הספק גבוהה או קרינה שיורית גבוהה כמו טלויזיות CRT "רגילות"), טלפון אלחוטי או בסיס של הטלפון שנמצא קרוב לנתב או ריבוי רשתות אלחוטיות באזור.

- הבעיה נובעת ממיקום לא נכון של הנתב - בין עצמים מתכתיים, בתוך ארון/מגירה, על הרצפה.

בנוסף לכך, תבדוק שהנתב מוגדר לעבודה בעוצמת השידור המקסימלית שלו. זה בadvanced -> advanced wireless הערך ב Transmit Power צריך להיות 100%.

לגבי המהירות שרשומה לך בחיבור. זאת המהירות שאתה מחובר בה לנתב, זאת לא מהירות הגלישה שלך. אם אתה מחובר לאינטרנט ב1.5 מגה אז רק בבעיה ממש רצינית לא תקבל את המהירות הזאת דרך החיבור האלחוטי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה! [=

את הצבת האנטנה כלפי מעלה ולא לצדדים הבנתי ומזמן היא מאונכת.

הראוטר נמצא ליד המודם שמחובר לקו הטלפון, במרחק של מטר בערך ממנו יש טלפון אלחוטי ובמרחק דומה מכיוון אחר יש את הטלוויזיה ה"רגילה" שלנו בסלון.

העניין הוא שהשינויים בעוצמת התדר, המהירות [מהירות שמגיעה ל11mbps וכבר לא מאפשרת העלאת אתרים] וניתוקים לא מושפעת משינוי שקורה בפועל בדירה. הטלפון לעיתים נדירות בשימוש ויש שינויים לרעה גם כשהטלוויזיה לא פועלת כך שלא הצלחתי למצוא גורם לכך.

בכל מקרה עכשיו ניתקתי את הטלפון מהחשמל, רק כדי להיות בטוח.

לצד זאת מתחיל להתעורר בי חשש שאולי כרטיס הרשת האלחוטי שיש לי הוא חלק מהבעיה. כאמור יש לי

Wireless G USB Adapter dwa-110.

הוא עבד לי מצויין בדירה הקודמת ואיתו קלטתי ממרחק ממש גדול בעבר.

העניין הוא שלפעמים הקליטה משתבשת והוא מציין ש"אין רשתות אלחוטיות זמינות" ואם אני מנתק אותו מהמחשב לרגע ומטעין מחדש הוא מסתדר. יכול להיות שהחלפה של כרטיס הרשת תוביל לפתרון אפשרי?

אני כבר לא יודע מה לנסות, או הראוטר שדפוק, או הכרטיס. אני כבר חושב לקנות כבל אינטרנט ולמשוך אותו לאורך הקיר, בלי סיבוכים.

עוד עצות? :s05:

פורסם

לא אמרת בדיון הקודם שהבעיה מתרחשת עם מחשב נוסף?

אם לא, אז שווה לבדוק כרטיס רשת אחר או להביא מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה לבדיקה (אם אפשרי).

פורסם
  • מחבר

יש גם בעיות עם הלפטופ שנמצא במקום אחר. אני לא בדיוק יודע אם אלה בעיות של הלפטופ או של הראוטר/קליטה כיוון שאין לו את הסימון הרגיל למטה [עוצמת אות, מהירות גלישה וכו'] אז לא ידעתי להשוות.

בכל אופן, עניין הטלוויזיה יכול להיות משמעותי? יש לנו טלוויזיית מץ רגילה וגדולה, היא ממוקמת באזור הראוטר. עכשיו ניסיתי להזיז את הראוטר טיפה יותר רחוק ממנה אבל התזוזה מוגבלת לחיבור קו הטלפון שנמצא באזור.

אני חושב מחר לקפוץ לחנות באג הסמוכה ולנסות כבל 10 מטר, אולי זה הפתרון לכל בעיותי. אם לא, אני אפנה בזעם ובבטחון למחלקת התמיכה של d-link =]

שבת שלומוס.

פורסם

טלויזיה היא מיסוך רציני, אם הנתב יושב מאחוריה אז זה יכול להיות שורש הבעיה. אם הנתב נמצא לידה מרחק מטר-שניים לפחות ו"קו הראיה" ממנו למחשב לא עובר דרך הטלויזיה, אז פחות הסיכויים שהיא הבעיה.

בכל מקרה, אתה יכול לחבר את המודם לנתב עם כבל ארוך יותר ואז יהיה לך יותר חופש במיקום שלו.

מקווה שעזרתי, שבת שלום :)

פורסם
  • מחבר

יו, אני ממש מתוסכל עכשיו.

כל פעם אני חושב שאני עולה על הבעיה אבל אז שוב פעם האינטרנט צונח ומשתבש.

אז ככה, ניסיתי לנתק את הטלפון מהחשמל - לא משפיע.

ניסיתי להרחיק את הראוטר מהטלוויזיה בקצת [בכל זאת מוגבל למיקום המודם שמוגבל בקו המחובר לטלפון], לא עזר.

בכל אופן, הראוטר כן נמצא מצידה של הטלוויזיה אבל מאחוריה [בגב הטלוויזיה] במרחק של בערך מטר. הייתי רוצה להתלהב מכך שאולי זה באמת העניין אבל הטלוויזיה כבויה כבר שעתיים [בכלל במשך היום היא לרוב כבויה] והאינטרנט כל כמה רגעים מתנתק, ואז אני עושה ניתוק וחיבור מחדש של הכרטיס רשת וזה חוזר [כנ"ל לגבי ירידה דרסטית במהירות שלא מאפשרת גלישה].

אין מצב שגם כשהטלוויזיה כבויה היא מהווה מכשול נכון? ובכל זאת המחשב שלי גם נמצא "מאחורי" הטלוויזיה כך שהקליטה לא עוברת דרך הטלוויזיה אלא בקרבתה מאחוריה.

זה בעסה, קניתי ראוטר ב300שח ואלה התנאים? מה שמטריד יותר הוא שהציור שמראה את עוצמת הקליטה נמוך יותר ברשת שלי משל השכנים שלמטה. אני מניח שיש ראוטרים שמשדרים בעוצמה חזקה יותר אבל אני בכל זאת באותה קומה ודירה של הראוטר והדשא של השכנים בכל זאת ירוק יותר =/

התסכול הוא שאני לא יודע מה הגורם לזה. בהתחלה חשבתי שזה הספק, אז חשבתי שזה התשתית ובאמת הייתה בעיה בתשתית ותיקנו אותה. אין לי כבר מושג, הנורות במודם דולקות כמו שצריך כך שאני סגור כבר כמה זמן על הראוטר אבל יש עדיין כ"כ מיני גורמים לקחת בחשבון שאין מסקנה ברורה. חוץ מלקנות כבל ישו ובטוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים