עבור לתוכן

אות אלחוטי חודר ממ"ד

Featured Replies

פורסם

שלום שלום!

אני עומד בפני קניה של מחשב נייד ואני מתלבט לגבי שני דגמים, שההבדל ביניהם הוא בכרטיס הרשת האלחוטית.

יש לי נתב Smart Box של אורנג' שעובד גם בתקן N.

המחשב הנייד ימוצב בתוך חדר ממ"ד.

השאלה היא האם הסמרט בוקס הנ"ל מסוגל לחדור קירות בטון. אם כן, האם זה קשור לתקן N. ואם כן האם זה קריטי שגם כרטיס הרשת שאקנה יהיה בתקן הזה.

שלוש שאלות, אם המידע לגבי הסמרט בוקס חסר אז לפחות אם מישהו יודע אם לתקן N יש השפעה על חדירת ממ"ד, וכמה זה תלוי בכרטיס שקולט את האותות.

תודה רבה!

פורסם

נתב הN ובכלל תקן הN אמור לחדור קירות בטון של ממ"ד.

וגם הכרטיס רשת אמור ליהיות בתקן כזה.

אבל בפועל, אני לא יודע איך זה מתפקד. ונכון שיש לו טווח קליטה גדול מאוד(100-150 מטר) אבל השאלה זה כמה אתה קרוב לממ"ד, והאם זה יחדור אותו(אני מניח שתקבל אות, אבל הקליטה לא בטוח שתיהיה חזקה)

לעבור ממ"ד בקליטה אלחוטית, ובכל קליטה זה דבר שהוא קשה(מנסיון).

וכן אם תשים את המחשב הנייד בממ"ד, אז אם הוא יקלוט אז הוא יקלוט הכי טוב עם כרטיס רשת בתקן N וראוטר בתקן N.

אשמח שתעדכן אם תעשה את זה, גם אני תקוע באותו חרא.

פורסם

אין דבר כזה סיגנל WIFI שחודר את קירות הממ"ד. קיר ממ"ד זה 20-25 ס"מ של בטון הכול בתוכו שתי-ערב או פלטות של פלדה, מה שיכול ליצור כלוב פארדיי.

האות אמנם יכול לצאת/להכנס מהממ"ד ע"י פתחים כמו דלת או חלון, אך הוא יגיע חלש יותר או אחרי זמן רב יותר. מה שכן, תקן N יודע להתמודד עם אותות חלשים יותר ומבוסס על שימוש ב"אותות מאחרים", כך שיש סיכוי טוב לשידור בתקן N לעבוד תקין במצב הזה, למרות שאי אפשר להבטיח כלום.

שידור בתקן N אומר שגם הנתב וגם כרטיס הרשת תומכים בתקן.

פורסם

אני עובד עם תקן N בממד ו... האות VERY LOW ו LOW ...

הגלישה איטית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים