עבור לתוכן

מחשב עריכה ואפקטים רכישת חלקי הליבה בארה"ב מחיר גמיש למעלה 8000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

חברה שלי בארה"ב :xyxthumbs:

חשבתי שאזמין דרכה את חלקי הליבה (מעבד זיכרונות לוח אם וכו...) וככה אחסוך עלויות בצורה משמעותית (תקנו אות אם אני טועה)

שימוש המחשב:

עריכת וידאו חבילת אדובי CS4 בעיקר פרמייר פרו ואפטר אפקטס (כולל שימוש בפלאגינים כבדים).

לא עובד בתוכנות תלת מימד בצורה ישירה (כמו מאיה ו3D studio max-

אבל מן הסתם אפטר משתמשת בתלת מימד גם.

מערכת הפעלה עיקרית Vista Ult 64Bit

מריץ גם האקינטוש (לאופרד) אבל זה לא אמור לענין אתכם... 8)

דרישות מערכת:

12 גיגה ראם מהיר!

עריכת וידאו שווה הרבה מקום איכסון.

חשבתי על כונן ניפרד לסיסטם כמובן.

ולהתחיל משני כוננים זהים בשביל רייד RAID.

OC מירבי אך יציב.

מאתרים אמריקאים נראה שהמעבד הכי פופלארי שיש לכולם הוא הi7 920 שממש זול גם.

אני רוצה להמהיר אותו והרבה - ומוכן לשלם על פתרונות קירור כולל גם טרמי אם צריך. להרים אותו לאיזור ה3.8GHZ

לגבי לוח האם שמעתי תשבחות רבות על ASUS P6t Deluxe V2 שמעולה להמהרה.

אני מאוד אוהב את ASUS וכרגע יש לי את הP5K DELUXE שלהם.

אבל יש לו מגרעה מרכזית אחת עם ה-ASUS P6t Deluxe V2:

רק 6 יציאות SATA.

ואני צריך הרבה כוננים uבהמשך אוסיף BLUE rAY ואולי כוננים לצריבה מרובה.

יש את לוח השני שראיתי שטוב לOC

GIGABYTE GA-EX58-UD5

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/14406-gigabyte-ga-ex58-ud5-x58-motherboard-review-15.html

שיש לו 10 יציאות SATA!!

שגם נוח מאוד להתקנת האקינטוש.

ושאלה כללית נוספת עכשיו שהi5 בפתח - אולי שווה לחכות שיגיע? כי הבנתי שהוא לא מתאים לתושבת X58.

ניתן לראות את המפרט שלי פה בצד.

שאלה נוספת מה לגבי כ. גרפי

אני רואה שהקוואדרו האלה מאוד נפוצים למחשבי תלת - אבל עולחים סכומים אסטרונומיים ביחס לכרטיסי HIGH END לגיימרים עם נתונים טובים יותר

מה העינין פה?

טוב שאלתי הרבה שאלות.

אז לסיכום:

האם שווה להמתין לi5

מה לוח אם מומלץ למערכת עם i7 920 ע"פ הדרישות שפרטתי

וכמובן כרטיס גפרי ע"פ הדרישות שלמעלה.

אשמח להענות בצורה מסודרת ואם תוכלו תתיחסו לכל השאלות.

תודה!

פורסם

כנ"ל

פורסם
אז לסיכום:

האם שווה להמתין לi5

מה לוח אם מומלץ למערכת עם i7 920 ע"פ הדרישות שפרטתי

וכמובן כרטיס גפרי ע"פ הדרישות שלמעלה

לדעתי שווה להמתין ל I5... תוספת הביצועים מ I7 920 לא שווה את ההפרש במחיר!

אם בכל זאת תבחר ב I7 ה GIGABYTE GA-EX58-UD5 יהיה מעל ומעבר, ולא אמורה להיות שום בעיה ללוח הזה לקחת את המעבד ל 3.8GHZ

בחירת הכרטיס תלויה ישירות באופן השימוש שלך בתוכנות. אם אתה מרבה ב 3D rendering, לך על QUADRO כדוגמת FX580 שחלש יחסית אבל יתן שיפור לעומת כרטיסי גיימינג או ה FX1800 קצת יותר רציני ויספק את כל הדרוש באפטר, אם אתה ממש זקוק ל best of the best כרטיס מסדרת QUADRO CX מותאם במיוחד ל CS4 ונכון להיום המהיר ביותר בכל הקשור ל CS4, אבל גם יקר טילים (כ 1600$-2000$)!!!

בכל מצב אחר כל כרטיס של NVIDIA שמאפשר שימוש ב CUDA, rapiHD, ... עם תמיכה ב openGL 2.0 יעשה את העבודה מצויין!

כמות זכרון מכובדת ומערך רייד של דיסקים קשיחים בהחלט יתן שיפור למערכת שלך...

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה על התשובה - נראה שאתה מבין היטב.

לגבי ההמתנה לi5

האם יש צפי מתי המעבדים יצאו - וטווח מחירים ?

כרגע ה920 עולה מחיר מצחיק בארהב - 280$ (1120 ש"ח ~)

לגבי לוח האם:

אני מתלבט בין ה-GIGABYTE GA-EX58-UD5 לבין - GA-X58-EXTRME

משום שמטרת כל הרכישה הזו היא להמהיר את המעבד כמה שיותר ושיהיה יציב! אולי שווה להוסיף 40$ לגירסת הEXTEME שכל מה שנוסף בה זה הכנה לקירור טרמי וצלעות קירור נוספות?

עכשיו לגבי הכ. גרפי אולי כדאי שאקח את זה לפורום כרטיסי המסך אבל אשאל גם פה - כי נראה שאתה מבין בזה.

אני צריך להבין משהו אחת ולתמיד - כרטיסי הQUADRO מאוד יקרים ונחשבים לטובים לרינדור תלת - שאלתי היא - איך זה יכול להיות אם המפרט שלהם הרבה פחות טוב מכרטיסי הגיימינג הטובים ביותר?

מצאתי שרשור שמשווה את הQUADRO 4800 ל GTX285.

מאוד מענין!

as you've might have guessed, Quadro is indeed tuned up for pro 3D applications. 
But if you don't use them, you might be better off by using EVGA's GeForce GTX 285.

Unlike the Quadro I am using on a PC, with two DisplayPorts and one DVI,
Quadro FX 4800 Mac Edition only has two DVI and a Stereo connector - thus, you don't get the third output. :couch:

This is a small comparison what I consider important for 3D performance and later, GPGPU performance:
Shader power - GTX285 (240 vs 192)
Shader performance - GTX285 (1.13 TFLOPS vs 0.82 TFLOPS)
Memory controller - GTX285 (512-bit vs. 384-bit)
Video bandwidth - GTX285 (158.9 GB/s vs 76.8 GB/s)
Video memory - FX4800 (1536 MB vs 1024)

If it was my call - I would take GTX285.

מסתבר שNVIDIA החלאות "DE-TUNING" את כרטיסי הגיימינג המעולים באופן מכוון ומורידים את הביצועים וההתאמה לתוכנות תלת מיקצועיות כגון (3ds max & Maya)

If you're planning on using 3ds Max or Maya, and you're going with NVidia, you'd better get the Quadro FX card.

NVidia has deliberately (drastically) detuned the gaming cards when using those applications.

It used to be possible to "adjust" the gaming cards so that your apps will think they're Quadro cards,
as they use the same chipset, but that doesn't seem to be the case on the newer models.
I believe Avid also requires the higher end card although I understand there may be tweaks.
The Quadro FX 4800 and 5800 have potentially new software coming to accelerate some video editing/compositing apps.
Personally, I have the FX 4800 and enjoy the comfort of never worrying about whether some app is buggy
because I'm not using a pro card.

הינה לינק לכל השרשור:

http://www.reduser.net/forum/showthread.php?t=30718

להזכירך אינני משתמש בתוכנות תלת מקצועיות.

אני משתמש בפרמייר ובאפטר (CS4) ומה שלוקח לי זמן זה האפקטים והפלאגינים בעיקר.

נראה לך שNVIDIA פוגמת בתאימות ובביצועים לAFTER גם?

אם ככה אולי כדאי ללכת על מקבילה מATI כגון ATI HD4890

מבחינתי הרצון למחשב חדש בא כאשר לא הרגשתי שיפור משמעותי בביצועים במעבר למעבד 4 ליבות.

וחשבתי לקנות כרטיס עריכה כגון MATROX RX.2 אבל כשביררתי לעומק הבנתי שהוא רק יאיץ עבודה עם HD ואפקטים מובנים של פרמייר שגם ככה לא באמת מאיטים את העבודה.

אני כרגע לא עורך HD.

מה שמאט את העבודה זה פלאגינים ואפקטים באפטר. וניראה שכרטיס זה של 1000$ לא יתרום לביצועים האלה.

תקן אותי אם אני טועה!

לכן אנשים המליצו לי עזוב אותך כרטיסי עריכה פשוט תקנה מעבד עצבני ותמהיר אותו.

ולכן אני חושב על קניית I7 920 ולהמהיר לו את הצורה.

מה דעתך?

פורסם

ההבדל בין QUADRO ו GEFORCE הוא בקושחה שהכרטיס משתמש וליתר דיוק בסדר העדיפויות של עיבוד הקוד שהליבה הגרפית מקבלת

כך למשל כרטיס FX לרוב ישים בראש ובראשונה את אופרציות הרינדור ויתן את מיטב המשאבים שיש לו לשם כך, להבדיל מכרטיס GEFORCE שיעדיף "לקצץ" פה ושם ע"מ לתת מהירות אופטימלית לקצב הפריימים... מכאן גם נובע השינוי ב FPS עם הגדרות שונות במשחקים, אתה דורש יותר איכות מקבל FPS נמוך יותר!

לכרטיסי QUADRO יש עוד מספר יתרונות בשוק המקצועי לעומת כרטיסי הגיימינג עליהם תוכל לקרוא באתר הבית של NV

עד לא מזמן יחסית אכן ניתן היה לבצע סופטמוד על כרטיסי GEFORCE מסויימים ולהפוך למקבילם ממשפחת QUADRO , היו חברה שהפכו 8800GTX ל FX4600 ע"י צריבת FIRMWARE של FX, אבל NV חסמה אופציה זאת נכון להיום.

עוד יתרון משמעותי ואף לפעמים מכריע הוא הדרייברים והתמיכה בכרטיסים לשוק המקצועי!

הרינדור בכוחות GPU עדיין יהיה מהיר יותר לא חשוב איזה CPU התקנת במערכת (בהתאמה כמובן) וכאן כרטיסי QUADRO לוקחים את הקרדיט!

לכן שאלתי אותך מקודם "עד כמה אתה מרבה לעבוד עם רינדור?"

זרוק מבט

!

בקשר ל I5, ההבדל במחיר לא מתבטא כל כך במעבד עצמו אלא בלוח אם ואולי הזכרון (תלוי). אבל אם זה לא בעיה אז בכיף...

בקשר ללוח, לא רואה סיבה ממשית אפילו לתוספת של 40$ לצרכים שלך!

פורסם
  • מחבר

עד לא מזמן יחסית אכן ניתן היה לבצע סופטמוד על כרטיסי GEFORCE מסויימים ולהפוך למקבילם ממשפחת QUADRO ' date=' היו חברה שהפכו 8800GTX ל FX4600 ע"י צריבת FIRMWARE של FX, אבל NV חסמה אופציה זאת נכון להיום.

עוד יתרון משמעותי ואף לפעמים מכריע הוא הדרייברים והתמיכה בכרטיסים לשוק המקצועי!

[/quote']

אוקי,

קראתי ועשיתי קצת שיעורי בית:

ממה שקראתי באתרים אחרים ניתן להסיק שההבדל בין סדרת QUADRO ומקביליה החומרתיים בסדרת כ. המשחקים הוא בעיקר בדרייברים שפותחים אפשרויות ניצול מקסימלי מהכרטיס - וחוסמות כרטיסי גיימינג בעלי אותו המפרט ואפילו עם מפרט טוב יותר לתוכנות מקצועיות.

קראתי הרבה על ענין הסופט מודינג, אכן NV חסמו את האפשרות לסופט מודינג החל מדגמי ה8800.

אם ככה נגזרות כמה שאלות.

א. 8800GTX שעבר סופט מוד לFX4600 (ואפילו בסליי) ייתן תוצאות יותר טובות בתוכנות מקצועיות מאשר GTX295/GTX285?

ב. האם ATI עם גרסת הFIREGL שלה גם משתמשת באותה המדיניות של קיצוץ יכולות כרטיסי גיימינג? אולי שווה לקנות כרטיס כמו HD4890 ולראות תוצאות יוצר טובות?

ב. אם אכן NV הכלבים חסמו את השיטה לדגמיהם החדשים אולי אפשר לעשות סופט מוד לATI וטכנולוגיית הFIREGL שלהם?

ג. האם טכנולוגיית FIREGL תתן את אותם שיפורי הביצועים כמו הQUADRO?

ד. מה ההבדל בכלל מול QUADRO CX VS QUADRO FX?

ואולי בכלל עדיף ללכת על כרטיס MATROX RTX2.

האם אפשר להתקין על אותו המחשב MATROX וכרטיס גרפי נוסף כמו GTX285 או ATI 4890? כל אחד ישמש ויאיץ תכונות שונות?

פורסם

מעבד I5 לא תומך ב-HT כמו מעבד I7...! אם חשוב לך לעבוד על 8 תרדים יחד, תשקול זאת.

פורסם

א. משער שכן. לא בטוח בקשר לתופעות לוואי...

ב+ג. יש לך תפיסה לא נכונה בקשר ל"קיצוץ" של יכולות הכרטיס! פשוט כל אחד מבצע יותר טוב את מה שהוא נועד לו!

CS4 מותאם יותר לכרטיסי NV מאשר ATI (עקב שיתוף פעיל בין החברות), לכן התוצאות צפויות להיות משמחות יותר לחברה בירוק...

ישנם גם כרטיסי REDEON שניתן לבצע עליהם סופט מוד אם כי לדעתי לא שווה לעשות זאת, יחס עלות/תועלת... תבין למה מפה.

ד. הדרייברים של CX הותאמו במיוחד לעבודה ב CS4

בקשר ל Matrox RT.X2 תקרא קצת על מה חושבים חברה שהתנסו בכרטיס זה - לינק, ותחליט

פורסם
  • מחבר

מעבד I5 לא תומך ב-HT כמו מעבד I7...! אם חשוב לך לעבוד על 8 תרדים יחד, תשקול זאת.

נשמע מענין, המושג הזה פחות מוכר לי, HT= HYPER THREADING?

כמו שציינתי אני משתמש בפרמייר ואפטר - ועיקר הקושי הוא בשימוש פלאגינים - ובקומפוזישיונים מורכבים עם הרבה שכבות באפטר.

כמובן שרינדורים וייצוא גם.

האם HT משפיע על זה? ולמה זה לא מופיע בi5?

פורסם

כן, זה ישפיע במידה מסויימת ... אבל האם זה שווה תוספת של 1000 שקל :nixweiss: אין תשובה מדוייקת בנתיים!

עוד קצת חומר למחשבה:

- בערך באותה התקופה של השקת i5 יושקו עוד מספר מעבדי i7 על ממשק LGA 1156 ויכילו את כל היתרונות של הסדרה...

- ישנם שמועות שבתחילת שנה הבאה יושקו מעבדי core i9 שיכילו 6 ליבות (או 12 ערוצי עיבוד עם HT) וישתמשו בממשק LGA1366 הנוכחי...

::)

פורסם
  • מחבר

ד. הדרייברים של CX הותאמו במיוחד לעבודה ב CS4

אוקי לפי מה שקראתי' date=' מעלתו היחידה של הCX על פני FX4800 היא בכך שNV מספקים רק איתו CODEC RapidHD שעושה ENCODING מהיר מאוד לPRESETS לא ניתנים לשינוי של הקודק H264.

זה ממש לא דחוף לי - ולא שווה את התוספת הכספית.

בכלל כרטיסי מסך באשר הם לא עוזרים ברינדור - כשאני אומר רינדור אני מתכוון ייצוא הפרויקט עם [b']האפקטים שלו במיוחד באפטר אפקטס.

אבל כאשר מייצאים את הפרויקט לא משתמשים בכח הGPU.

זה הכל ענין של CPU וזיכרון. (במקרה של אפטר 2 גיגה ראם לליבה)

OpenGL rendering is not meant to be a means for producing high-quality end results in rendered files from AE. So graphics cards, no matter how powerful, will not affect Render Queue renders at all. The exception is enabling the OpenGL renderer, but this will give you different results (more draft-like) than the software renderer.

Nvidia has a model tailored for the CS4 applications (Quadro CX).

This and other high-end models should give you a very nice experience in terms of having smooth interactions when adjusting parameters and dragging layers around, but they will not improve rendering speeds. This card will also provide advantages when using OpenGL accelerated features in Photoshop CS4 (3D, zooming/panning, etc), and I understand it also provides acceleration for some features in Premiere Pro. Overall, you can expect the drivers for this card to work nicely with CS4 apps, which is of course a good thing. So, it could be a good investment - just don't expect it to speed up AE renders.

היתרון של כרטיסים אלו הוא בשימוש בOPENGL בשלב הקומפוזיטינג - שנותן תוצאה לא מושלמת אגב אלה סוג של DRAFT איכותי - שנותן אינרטרקציה טובה יותר עם התוכנה ושינויי הפרמטרים.

שזה טוב בשבילי - השאלה האם יהיה הבדל בין GTX285 ל QUAFRO CX\FX המקרה כזה - של שימוש ב-OPENGL לכאורה לא צריך להיות..

בערך באותה התקופה של השקת i5 יושקו עוד מספר מעבדי i7 על ממשק LGA 1156 ויכילו את כל היתרונות של הסדרה...

- ישנם שמועות שבתחילת שנה הבאה יושקו מעבדי core i9 שיכילו 6 ליבות (או 12 ערוצי עיבוד עם HT) וישתמשו בממשק LGA1366 הנוכחי...

אם ככה - והם אכן יהיו באותה התושבת אולי פשוט אחליף מעבד - ככה לא אצטרך להחליף לוח זיכרון...

פורסם

crazyfunk יש כבר מסקנות?

אתה יכול להעלות מפרט סופי?

פורסם
  • מחבר

כן יש לי את חלקי הליבה שנירכשו בEBAY,

לקח לי הרבה זמן להסתבך כי אפיון התאימות להאקינטוש לקחה הרבה זמן.

מעבד:

Intel Core i7 920 Quad-Core CPU (D0)

אם אתה רוצה להמהיר תבקש סטפינג D0 שזה גירסת הייצור האחרונה.

לוח אם:

Gigabyte GA-X58-UD5

OCZ DDR3 12GB (2048MBx6) 1600Mhz

כרטיס מסך:

בסוף לא הלכתי על QUADRO

דיברתי ישירות עם ההנהלה של REDGIANT

http://www.redgiantsoftware.com/

הם אמרו שגם הGTX285 אחלה כרטיס ןמתמודד יפה עם הפלאגינים שלהם.

גם במקומות אחרים אישרו שהוא יעבוד טוב עם אפטר אפקטס.

אז התפרעתי וקניתי EVGA GTX285 2GB SUPERCLOCKED

אין דבר כזה בארץ והדגמים היותר פשוטים שלו עולים 2000 ומעלה

אני קניתי יד שניה בBAY ב300$ נקווה שלא יהיו בעיות איתו.

לגבי שאר הדברים כמו קרור ספק ומארז אני עדין לא סגור כי החלקים לא הגיעו עדין.

ולגבי הכוננים הקשיחים אני עדין לא סגור מן הסתם אני אריץ RAID 5

אני עכשיו בודק איך RAID עובד עם האקינטוש

לך זה פשוט יותר כי אתה עובד על סביבת PC אז יש לך פחות בעיות תאימות.

פורסם

אפרש לדעת מה זה האקינטוש?

לרוב אתה עובד בפרימייר או באפטר?(כי האפטר זה משהו שאני רוצה להתחיל ללמוד אבל הפרמייר אצלי היא העיקרית. השאלה אם הGTX285 יתאים לפרמייר עם הפאלג אינים שלה או ללכת על הQUADRO?)

ואם אפשר הסבר על RAID? האם הוא משפר את ביצועי המערכת?

האם אפשר לעשות לGTX SOFTMOD והאם זה נחוץ?

פורסם
  • מחבר

אפרש לדעת מה זה האקינטוש?

לרוב אתה עובד בפרימייר או באפטר?(כי האפטר זה משהו שאני רוצה להתחיל ללמוד אבל הפרמייר אצלי היא העיקרית. השאלה אם הGTX285 יתאים לפרמייר עם הפאלג אינים שלה או ללכת על הQUADRO?)

ואם אפשר הסבר על RAID? האם הוא משפר את ביצועי המערכת?

האקינטוש = HACKINTOSH = HACKED MACINTOSH

בגדול להריץ את מערכת ההפעהל של אפל - לאופרד על חומרת פיסי - בצורה ישירה בלי אמולציה.

הינה שרשור ישן כתבתי שמסביר את הנושא:

http://sf.tapuz.co.il/shirshur-603-108175441.htm

הקהילה כיום:

http://www.insanelymac.com/

יש לך אפילו קהילה ישראלית:

http://osx86heb.darkbb.com/portal.htm

לגבי כרטיס מסך:

אם אתה רק מתחיל עם אפטר ולא משתמש כבד ולא עובד עם תוכנות תלת דוגמת מאיה וכו - שכח מQUADRO אלה כרטיסים יקרים להחריד.

פרמייר לא דורשת ביצועי תלת ממד כלל - וחלק מהאפקטים שמשתמשים בטכנולוגיית OPENGL יכולים להנות מביצועי הכרטיס הגרפי.

והGTX285 אכן יכול עזור גם כמו שעניתי מקודם.

לגבי RAID תעקוב אחרי השרשור הבא שגם פתחתי.

בשתי מילים: RAID הוא שימוש בכמה כוננים קשיחים במערך כדי לקבל שיפור ביצועי מהירות קריאה/כתיבה או גיבוי זמן אמת או שילוב של שניהם.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=421860.0

תבדוק בוויקיפדיה אחי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים