עבור לתוכן

איחוי דיסק - מישהו עדיין עושה את זה?

Featured Replies

פורסם

זו בדיוק הכוונה שלי, ולאחות פעם לכמה חודשים תוכנת האיחוי שמגיעה עם windows מספיקה בהחלט.

פורסם

לא טורח להשתמש באחרת :)

פורסם

גם אם אתה עורך וידאו מקצועי אין צורך לאחות שבועית.

כמו שאמרתי, חפרו לכם במח... למשל איחוי של page file מיותר לחלוטין.

אם תוכנת האיחוי עובדת לפי שיטה נוקשה שמזיזה דברים שאין צורך ויוצרת עבודה ארוכה ומוגזמת כל פעם, אז אתה צודק.

אבל אם התוכנה עובדת בצורה חכמה ויודעת מתי יש תועלת בהעברה של קבצים מסודרים ומתי לא, אז מכיוון שאופי הפעולה אינקרמנטלי זה בסדר גמור לכוון פעם בשבוע (או פחות או יותר לפי פעילות ההרדיסק).

למשל אצלי ההרדיסקים מחולקים לPARTITIONS שונים (יש לי שלושה הרדיסקים כרגע), הראשון למערכת ההפעלה ותוכנות נחוצות, השני למערכת הפעלה מישנית לגיבוי, בדיקות, ותאימות.

השלישי להתקנות של תוכנות גדולות ומשחקים, הרביעי להורדות ושאר ירקות דינמים, החמישי הוא מחסן לכל דבר גדול כמו מוזיקה סרטים וגיבוי דיסקים של משחקים ועוד...

השישי הוא הרדיסק פיזי נפרד לגיבוי דברים חשובים.

אז ברוב הPARTITIONS אצלי אין הרבה שינויים במהלך שבוע והדיפרג (שמשתמש בSMART PLACEMENT) מסיים מאוד מהר את הפעולה השבועית.

הPARTITION של המערכת הפעלה הראשית מאוד פעיל יחסית ושם אני עושה דיפרג בתדירות גבוהה יותר.

בגלל שהPATITION הזה קטן אז זה לא לוקח הרבה זמן בכל מקרה ושם סדר מאוד חשוב בשביל ביצועים חלקים.

השיטה האינקרמנטלית יוצרת מצב שדיפרג בתדירויות גבוהות לא לוקח הרבה זמן ושומר על הפעולות הבאות קטנות ומהירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים