עבור לתוכן

KT266A או nforce האים יש הבדל בביצועים ??

Featured Replies

פורסם

???אני רוצה להרכיב מחשב "כבד" ואני צריך לוח אם טוב וקצת הלכתי לאיבוד בין הלוחות אז אם יש עצה לסוג של לוח אם טוב שיכיל גם כרטיס רשת וכו מובנים אני ישמח אם תעזרו לי ???

פורסם

לפי תגובות שהתקבלו בארץ ובעולם על לוחות מבוססי ה-NFORCE יש איתם בעיות, וקצת מוקדם מדי להתלהב כנראה, לעומת זאת לוחות שמבוססים על ה - KT266A הוכחו כאמינים, לא יקרים בטירוף כמו ה-NFORCE, יש תמיכת דרייברים נורמלית של VIA וזאת לא השקעה כבדה כמו הלוחות מבוססי NFORCE (הם עולים מ-900 עד 1300 ש"ח בארץ).

פורסם
  • מחבר

במילים אחרות עדיף לוח אם מבוסס kt266a ? יש המלצה ללוח טוב בלי התחשבות במחיר?

פורסם

כן.

רוב האנשים בעולם כבר הבינו שה-nForce הוא לא יותר מצ'יפסט ממוצא, וכלל לא משתלם יחסית למתחרים..

פורסם

וגם מבחנים שונים שנערכו על שניהם הראו של-KT266A יתרון קל בביצועים על פני ה-Nforce.

פורסם

זה לא העיניין של הביצועים (שם ההבדלים זניחים), אלא יותר העיניין של ה"יעילות"...

nVidia ניסו לתפוס שתי ציפורים במכה אחת - לוח שיהיה גם חזק ויופנה לשוק ה-High End, וגם יהיה בעל יחס עלות\ביצועים גבוה וימכר כ"לוח Value"..

בסוף יצא ששתי הציפורים חירבנו להם על הראש... ;D

התוצאה הסופית היא לוח חזק יחסית (אך לא הכי חזק, ובטח ובטח לא כמו שעשו ממנו [גם בפיסיפרו הישראלי..]), אך יקר מדיי ועם כרטיס מסך אומלל שיכול לגרום לשני מצבים: א. ביזבוז כסף, כי גם ככה יקנו כרטיס מסך נורמלי.. ב. שימוש בכרטיס מסך שיסרס קשות את המערכת.

את הבחירה ב-GF2 MX הם עשו כשזה עוד היה כרטיס שאנשים עדיין קנו... עוד לפני שיצא בכלל ה-GF3 הראשון.. והיו להם מחשבות לעשות גירסה של ה-nForce גם עם GTS או כרטיס חזק אחר שיהיה באותו זמן..

אבל בסוף הם לא עשו את זה, והם הוציאו את ה-nForce עם GF2MX שהוא לחלוטין מטופש וביזבוז כסף בתקופה של GF4...

למחשבי Value עדיף ללכת על פתרונות שונים לחלוטין... יש לוחות של ECS המהווים פיתרון Value מצויין, ואפילו ללכת על לוח חזק ומוכח כמו ה-ASUS A7V133-C עם זכרונות SDRAM וכרטיס מסך נורמלי (GF2 Ti) יהיה פיתרון טוב בהרבה, אפילו אם המחשב בכלל לא מיועד למשחקים!

למחשבי High End, עדיף ללכת על KT266A (או בכלל KT333 המתחיל להופיע כבר בימים אלו..)... זה יהיה פיתרון חזק יותר, זול יותר (כי לא צריך לשלם תוספת על MX מסריח שבכלל לא השתמשו בו, כי במילא קונים כרטיס נורמלי), ופשוט טוב יותר.

פורסם

וגם אל תשכח שלוח מבוסס Nforce עולה כמעט כפול(!!!) מלוח מבוסס KT266A...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים