עבור לתוכן

צריך עזרה בהקמת רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

יש לי בממ"ד ראוטר שמחובר חוטית למחשב שלידו. בנוסף יש לי מחשב בקומה שמעליו שבו יש לי קליטה חלשה ולא יציבה. לכן אני חשבתי על האפשרות של להעביר כבל דרך התעלות של הטלפון וכך אני אשים את הראוטר מחוץ לממ"ד ואוציא ממנו 2 חוטים: 1 לממד והשני לחדר שבקומה השנייה.

1. האם זה אפשרי בלי בעיות?

2. צריך לקנות משהו מיוחד? (הבנתי שיש מתגים ודברים כאלה)

3. באיזה כבל להשתמש? קטגוריה 5?6?7? מסוכך או לא?

פורסם

אפשרי.. cat5 מספיק.. UTP (לא מסוכך).

אתה צריך שטלבנד כדי להעביר אותו בקיר..

אם יש לך צינורות פנויים זה לא אמור ליהיות מסובך..

אם לא, אז זה יכול ליהיות קצת יותר מסובך.. ואם יש אופציה להעביר את הכבל

בלי הקונקטור ואז ללחוץ אותו בקצוות זה יכול להקל על העבודה (אבל דורש ידע וציוד קצת פחות נפוץ...)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. זה מסובך לחבר את הקונקטורים אחרי ההשחלה? ואם אני יכול לקנות רק כבל מסוכך זה יכול ליצור בעיה?

פורסם

למי שאין שום רקע בזה זה לא פועלה פשוטה.. צריך את הציוד כדי לחבר אותם, ורצוי גם שיהיה ציוד בדיקה כדי לבדוק שהכל נכון.

אבל אם יש לך צינור פנוי אז אפשר להעביר גם עם הקונקטור בלי הרבה בעיה.

בקשר לכבל מסוכך.. הבעיה איתו שהוא פחות גמיש, ויהיה יותר קשה להעביר אותו בתעלות.

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שיש מספיק מקום בצינור כדי שהקונקטור ייכנס. אבל אם לא איזה ציוד מתאים אני צריך כדי לחבר את הקונקטור?

פורסם

אתה צריך דבר כזה

ולחבר את החוטים בסדר הנכון לפי הטבלאות פה,

הצורה הראשונה, לא הcrossover.

ורצוי גם לבדוק שהכבל תקין לפני שמחברים אותו ומגלים איטיות וניתוקים ע"י מכשיר כזה.

וכמובן שצריך כבל וקונקטורים :)

פורסם

זה אולי נראה מסובך, אבל זו באמת הפעולה הכי פשוטה בעולם.

ואם לא יצא טוב? חותכים ושמים חדש.

תמיד טוב שיש בבית את המכשיר וכמה קונקטורים.

ותאמינו לי שאני לא איזה מומחה רשתות גדול, זה פשוט באמת לא מסובך.

פורסם

מסכים עם MUADIB - הציוד לא יקר, מי שיש לו רשת בבית בד"כ נזקק לו מידיי פעם ככה ששווה להחזיק בבית וזה לא מסובך, בפעמים הראשונות אולי תלחץ את הכבלים לא טוב ותצטרך לבזבז כמה ראשים ויהיה לך קשה להחזיק את החוטים בסדר הנכון אבל קצת תרגול והכל נפתר, זה לא בעיה

מה גם שלהעביר כבל עם קונקטור אפילו בצינור פנוי זה סרט רע, ואם הוא ניתקע ואתה לא יכול להוציא אותו כי הקליפס נתפס בכבל השרשורי וכו', לא נעים!!!

פורסם
  • מחבר

רגע אז צריך ציוד מיוחד רק כדי לחבר את הקונקטור? ואני יכול אולי רק לקנות כבל ארוך עם קונקטורים מובנים, לחותוך קצה אחד, להשחיל את הכבל ואז לחבר את הקונקטור שוב?

פורסם

מסכים עם MUADIB - הציוד לא יקר, מי שיש לו רשת בבית בד"כ נזקק לו מידיי פעם ככה ששווה להחזיק בבית וזה לא מסובך, בפעמים הראשונות אולי תלחץ את הכבלים לא טוב ותצטרך לבזבז כמה ראשים ויהיה לך קשה להחזיק את החוטים בסדר הנכון אבל קצת תרגול והכל נפתר, זה לא בעיה

מה גם שלהעביר כבל עם קונקטור אפילו בצינור פנוי זה סרט רע, ואם הוא ניתקע ואתה לא יכול להוציא אותו כי הקליפס נתפס בכבל השרשורי וכו', לא נעים!!!

אני לא ממליץ לעבוד ע כבל שרשורי

פורסם

רגע אז צריך ציוד מיוחד רק כדי לחבר את הקונקטור? ואני יכול אולי רק לקנות כבל ארוך עם קונקטורים מובנים, לחותוך קצה אחד, להשחיל את הכבל ואז לחבר את הקונקטור שוב?

כן אתה יכול, אבל בכל מקרה תצטרך את ה"ציוד" ולקנות כבל מוכן בד"כ יעלה יותר מלקנות כבל ללא ראשים ישירות מגליל ככה שלא עשית בזה כלום

אני לא ממליץ לעבוד ע כבל שרשורי

לא היה לך משהו להגיב אז רשמת שטויות ?

רוב צינורות ברוב הבתים הם שרשורים, אין מה לעשות ככה בונים בתים מאז ומעולם בארצינו הקטנטונת

פורסם
  • מחבר

טוב תודה על העזרה. ראיתי מריך איך לחבר את הקונקטור ווהאיש שם פשוט חתך את הכבל מסביב כדי לחשוף את הגידים, אח"כ הוא חתך את הגידים כדי שיהיו ישרים ואז פשוט הכניס את זה לקונקטור. זה צריך להיות כזה פשוט?

פורסם

כן.. רק לשמור על הסדר הנכון של הגידים.

ועוד טיפ קטן.. בתוך הכבל יש כמו חוט לבן כזה, שיש לו תפקיד אחד קטן וחשוב.

אחרי שאתה חותך את הכבל עם מספרים, עם החוט הלבן אתה חותך את שאר הבידוד לאורך.

המטרה של זה היא כדי שלא תחשוף את הגידים עם המספרים ותגרום לקצר.

פורסם
  • מחבר

אתה אומר שזה פשוט אבל אני רואה פה http://www.iopanel.net/forum/thread25149.html שלא רק מכניסים את הגידים לתוך הקונקטור, אלא גם צריך להדק את המגעים שמעליהם בעזרת מכשיר מיוחד. חייבים את זה או שאפשר להשתמש בכל דבר דק כדי להדק את המגעים. סליחה שאני שואל הרבה שאלות פשוט כל מקום אומר משהו אחר.

פורסם

יש לי בממ"ד ראוטר שמחובר חוטית למחשב שלידו. בנוסף יש לי מחשב בקומה שמעליו שבו יש לי קליטה חלשה ולא יציבה. לכן אני חשבתי על האפשרות של להעביר כבל דרך התעלות של הטלפון וכך אני אשים את הראוטר מחוץ לממ"ד ואוציא ממנו 2 חוטים: 1 לממד והשני לחדר שבקומה השנייה.

1. האם זה אפשרי בלי בעיות?

2. צריך לקנות משהו מיוחד? (הבנתי שיש מתגים ודברים כאלה)

3. באיזה כבל להשתמש? קטגוריה 5?6?7? מסוכך או לא?

זה תלוי איפה אתה רוצה למקם את הנתב... מה זה אומר למקום את הנתב מחוץ לממ"ד ? כלומר בחדר אחר?

אם כן אז תעלה של הטלפון תהיה בשימוש כי אתה עדין צריך לחבר את המודם לטלפון..

לגבי להעביר את הכבל עם הראש תשכח מזה, מעבר לזה זה יהיה מאוד מאוד קשה להעביר 2כבלי רשת + כבל טלפון בצינור אחד ...

אתה תצתרף ציוד קצת ציוד כדי להשחיל אותו ולא סילוטיפ ווזילין/ג'ל לא יעזור לך!!! וגם בשביל ללחוץ את הראש בסוף (שזה החלק הקל).

הלוחץ עולה איזה 80שח אז בשביל לחיצה וחצי זה קצת חבל, עדיף להשאיל אותו ממישהו...

כנ"ל לגבי השטות של הפלסטיק שמשחילים איתה שאני עד היום לא יודע איך קוראים לה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים