עבור לתוכן

מסכים כחולים שבוע - כבר ארבע פעמיים

Featured Replies

פורסם

היי

התחילו לי מסכים כחולים לפני שבוע פחות או יותר. זה כבר קרה 3-4 פעמים, וניתחתי את קבצי ה- DUMP ע''י התוכנה WinDbg לראות מה הבעיה.

לפי האבחון ככה:

3 פעמים-

EL2K_XP.sys

פעם אחת לפני שעה - usbehci.sys ( usbehci+4b4a )

עכשיו לפי חיפוש בגוגל, התהליך שהופיע כבר בפעם הרביעית(נדמה לי) זה תהליך שקשור לכרטיס רשת הפנימי של המחשב. (Gigabyte LOM 3C940)

הלוח אם הוא של ASUS. (דגם P4P800)

עכשיו לא ניסתי לעדכן את הדרייבר, כי לא מצאתי משהו שנראה כמו התקנה נורמלית של דרייבר. אני מפחד להוריד כל דבר(גם ההייתי באתר הראשי שלהם, אבל הם עירבבו אותי), והעידכון לא יצא בסדר(אני עושה את זה ע''י ידנית הסר התקנה במנהל התקנים ואז מרענן שיהיה סימן שאלה צהוב)

מישהו בבקשה יכול להביא לי דרייבר הכי עדכני לכרטיס הזה? אולי זה יפתור את הבעיה. אני לא יודע איזה גריסה הוא כרגע, אבל לפי הלשונית מנהל התקן הוא 1.0.0.46

זה האתר שלהם: http://www.3com.com/

עכשיו התהליך השני, usbehci.sys , שזאת תופעה חדשה לגמריי, הבנתי מחיפוש שזה תהליך שקשור לכל ה-USBים במחשב. איך אני מתקן גם את זה?

המודם והאב סוויץ' במחשב מחוברים בכלל בכבל רשת לא USB.

אם אפשר בבקשה לא עידכון של ווינדוס אפדייט..

אם אתם צריכים את קבצי הDUMP עצמם תגידו.

אם זה לא קשור לפה אז להעביר...

ממש מתסכל המסכים הכחולים האלה שחוזרים. :kopfpatsch:

תודה

פורסם

תעלה את הדאמפ האחרון שאני יבדוק

usbehci.sys הוא דרייבר של הוינדוס הקשור לUSB

חד משמעית כאשר קובץ ששייך למערכת הפעלה מוזכר

זה בגלל שהבעיה נגרמה בעקיפין ,יכול להיות על ידי

דרייבר של מכשיר USB מסויים

באשר לדרייבר,לכל רכיב שמובנה בלוח אם

צריך להוריד מהאתר של היצרן לוח אם,ולא מאתר

של מי שייצר את הרכיב עצמו,זה הדרייבר שאתה צריך

http://dlcdnas.asus.com/pub/ASUS/lan/3com/3c940/046_3c940.zip

נדמה לי שזה בעצם מה שכבר יש לך,אבל תנסה בכל זאת

אם לא יסתדר אז יש תגרסה הקודמת

http://dlcdnas.asus.com/pub/ASUS/lan/3com/3c940/044_3c940.zip

פורסם
  • מחבר

בשביל שנהיה בטוחים, העאלתי לך את כולם

משום שאני זוכר גם NDIS.SYS ועוד משהו .. לא יודע פשוט אם זה מופיע פה(לפני שסימנתי שיופיע מסכים כחולים ולא יעשה ישר ריסט לא יודע אם זה שמר את זה)

http://www.f2h.co.il/4546876922250

בUSB מחוברים עכבר, ושלושה הארדיסקים חיצוניים

אולי יכול להיות בגלל שהארדיסקים נכנסים למצב "סרק" (כמו מצב שינה) ופתאום מתעוררים לחיים אז הזרמים בUSB משבשים משהו?

אתה מבין מה הכוונה שלי? אחרי זמן מסוים שהארדיסק לא בשימוש(קריאה, כתיבה, מחיקה) הם חצי לא בפעילות. כלומר שאני נכנס למחשב שלי, ומנסה להיכנס לכונן - צריך לחכות 7 שניות עד שהוא יתעורר והכל יעבוד כשורה

חשבתי אולי זה עושה את התופעה

לגבי הדרייבר : תופעה מוזרה

תראה, התקנה בפני עצמה אף פעם לא הייתה לכרטיס רשת שבלוח, כל פעם פשוט מנהל ההתקנים "משך" את הקבצים הנחוצים דרך הדו שיח הרגיל

עכשיו שאני מנסה להסיר ידנית את ההתקן של האינטרנט שם, אז הוא מסיר(נהייה סימן שאלה צהוב), אני מרענן, והוא לא נותן לי להיכנס למטה לחומרה חדשה ולבחור את הקבצים שמהם הוא ימשוך לסיסטם.. הוא סורק את הכרטיס וכותב שזהו הוא זיהה אותו בווינדוס לבד והכל עובד. איך אני מסיר את זה?

זה לא שיש התקנה בהוספה הסרה של תוכניות

מה עושים?

פורסם

SB מחוברים עכבר, ושלושה הארדיסקים חיצוניים

אולי יכול להיות בגלל שהארדיסקים נכנסים למצב "סרק" (כמו מצב שינה) ופתאום מתעוררים לחיים אז הזרמים בUSB משבשים משהו?

אני מניח שזה אפשרי ,מה המפרט שלך? איזה ספק כוח?

תוריד תתוכנה הזאת ותביא תמונה

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

אם התקנתה דרייבר מיוחד לעכבר אז בדוק אם יש עדכני

יותר , תעדכן גם תדרייבר של הציפסט

לגבי הדרייבר : תופעה מוזרה

תראה, התקנה בפני עצמה אף פעם לא הייתה לכרטיס רשת שבלוח, כל פעם פשוט מנהל ההתקנים "משך" את הקבצים הנחוצים דרך הדו שיח הרגיל

עכשיו שאני מנסה להסיר ידנית את ההתקן של האינטרנט שם, אז הוא מסיר(נהייה סימן שאלה צהוב), אני מרענן, והוא לא נותן לי להיכנס למטה לחומרה חדשה ולבחור את הקבצים שמהם הוא ימשוך לסיסטם.. הוא סורק את הכרטיס וכותב שזהו הוא זיהה אותו בווינדוס לבד והכל עובד. איך אני מסיר את זה?

זה לא שיש התקנה בהוספה הסרה של תוכניות

מה עושים?

אני לא רואה מה הסיבוך פה,עזוב אותך מהסרה זה לא נחוץ

פשוט תקליק פעמיים וכנס ללשונית של הדרייבר ולחץ עדכון,בחר בלא

כשזה ישאל אם לבדוק בוינדוס אפדייט והמשך ,לאחר מכן בחר באופציה השניה והמשך

סמן את העיגול האחרון והמשך,לחץ על כפתור ה have disk/יש דיסק

ובחר את מיקום התיקייה של הדרייבר לאחר מכן בחר את הדגם הנכון

מרשימה (במידה ותראה בכלל יותר מאחד,לפי הגדרת ברירת מחדל

רק החומרה המתאימה צריכה להיות מוצגת) בכל אופן המשך והשאר

כבר דיי ברור

פורסם
  • מחבר

המפרט שלי :

פנטיום 4, 3 ג'יגה הרץ עם אוברקלוק ל3.6(ממזמן, ככה שבעיית יציבות זה לא)

סוקט 478 .. פרסקוט, הישנים

לוח אם P4P800 של ASUS כמו שאמרתי לך.

3 הארדיסקים פנימיים(80, 160(שתיהם IDE), ו320 שהוא סאטה) ושלושה חיצוניים בUSB(אחד של 1000 ושתיים של 500)

ספק כוח לא ג'ינרי, של אנרמאקס 420 וואט בן שנתיים בערך

2 ג'יגה ראם ב4 חתיכות (512X4 של קינגסטון,כמובן DDR 1 ו400MHZ)

לא עדכנתי שום דרייבר מיוחד לעכבר

אתה יכול להביא לי דרייבר עדכני של הצ'יפסט?

אתה צודק לגבי העדכון, שכחתי את זה, תודה שהזכרת לי

אוקי "עידכנתי" (למרות שזה אותה גירסה), ואם ימשיכו הבעיות אני אשים את הגירסה היותר ישנה

מה הלאה

נ.ב מה לגבי כל קבצי הDUMP שהעאלתי וניתחת?

תודה רבה

פורסם

http://downloadmirror.intel.com/14713/eng/INF_AllOS_8.3.1.1009_PV_Intel.exe

בדקתי רק את שני האחרונים מ10 ו14 לחודש וכמו שכבר אמרתה

אחד מהם היה בעיה בדרייבר של הכרטיס רשת והאחר משהו לא מובן הקשורלUSB

מה אם התמונה שביקשתי מhwmonitor?

פורסם
  • מחבר

מה אתה אומר!!

טוב ששמת לב לזה באמת, הם כתבו בכלל למה קרה הבאג הזה?

ועכשיו לגבי הדרייבר שהבאת: תראה, גם פה אף פעם לא התקנתי את הדרייבר של הצ'יפס עצמו או משהו, הווינדוס מזהה לבד ולא מתריע על משהו

אז איך אתה בכל זאת מסביר שיש את התופעה הזאת?

ואיך אני מתקין? סתם רגיל הבא הבא? לא להסיר קודם משהו? (שוב, לא שיש איזשהם קבצי DLL בסיסטם נראה לי, כי התקנה לא ממש הייתה והבעיה התחילה רק לא ממזמן)

לא הבאתי תמונה מHWMONITOR כי חשבתי שהבאתי מפרט זה היה מספיק

הנה תמונה

49039381.png

:xyxthumbs:

(מחכה לאישורך להקנת הדרייבר לצ'יפס)

פורסם

על מה אתה מדבר? משום מה נראה לי ששני השורות

הראשונות הם תגובה לתראד הלא נכון

דרייבר הוא דבר הכרחי בשביל תקשורת תקינה

בין המערכת הפעלה לחומרה הספציפית,לא בטוח

שהדרייבר המסופק ע"י המערכת הפעלה הוא מספיק

תמיד כדאי להתקין את הדרייבר של הציפסט לאחר

התקנה מחדש של הוינדוס

וכן בעקרון ככה שום דבר מסובך

בכל אופן המתחים נראים בסדר וגם הטמפרטורות,חוץ

משל המעבד שהיא דיי גבוהה,זה לא קשור לבעייה

אבל בכל זאת אני ממליץ לך להוציא תמאורר ולנקות

אותו וגם לנקות תמשחה הטרמית ולשים חדשה

יש לך קירור מקורי או משו אחר?

פורסם
  • מחבר

חחחח, אופס, לא הבנתי אותך

שכתבת "אחד מהם היה בעיה בדרייבר של הכרטיס רשת והאחר משהו לא מובן הקשורלUSB" חשבתי התכוונת לדרייבר עצמו של הלוח(הצ'יפס), שראית מגריסה קודמת כזאת וכזאת כתוב באתר שהייתה בעיה עם הUSBים והאינטרנט, אז יעני שאלתי על איזה באג מדובר,למה הוא בכלל קרה לפי מה שראית שם כביכול באתר של אינטל :xyxthumbs:

אני מבין שדרייבר זה דבר חשוב. סבבה, אז אני אתקין ברגיל כמו תוכנה הבא הבא בלי להסיר או לנסות באיזשהי דרך אחרת במנהל ההתקנים ואני מקווה שזה יעתיק את הקבצים הנחוצים לסיסטם בינהם DLLים ומה שהמערכת צריכה

אממ, הטמפ' של המעבד דווקא לא גבוהה, היא סבירה מאוד שתדע, אם אתה מבין במעבדי פרסקוט (478), תדע שהם מאוד רותחים וגם אפשר לעבוד עליהם ב70 מעלות ולא קורה להם כלום(הייתה תקופה כזאת)

לגבי הוצאת המאוורר והחלפת משחה טרמית, זאת לא אופציה, כי אני צריך לפרק את כל הלוח עצמו מהמארז, ועוד כמה דברים בדרך בשביל לעשות את זה ופשוט אין מצב לסיבוך הזה שגם בכלל לא נוגע לבעיה שלי

יש לי קירור של ביגטייפון מהסדרה הישנה(לא VX שמתפרק בקלות מהלוח מבלי לפרק את הלוח ולהוציא משם את התמיכות שלו וכו')

אפילו שלא החלפתי המון זמן משחה טרמית, אני לא מתכוון להתעסק עם זה יותר מדי ולהחליף, פשוט בהמשך אני אחכה למחשב חדש וזהו, הוא מצב תקין מבחינת יציבות המעבד

תודה על העצה והעזרה ידידי :)

פורסם
  • מחבר

טוב אז קבל עידכון

אחרי שעשיתי מה שאמרת(התקנתי את הדרייבר של הצ'יפ מהלוח אם ודרייבר מחדש לכרטיס רשת שלי)

נפסקו עד לא ממזמן המסכים הכחולים ועכשיו חזרו(אסביר בהמשך)

אחרי שעשיתי את זה התחילה תופעה חדשה:

אמנם לא היו מסכים כחולים, אבל כל בוקר שההייתי בא למחשב או אפילו גם בשעות יותר מאוחרות - מצאתי את האינטרנט מנותק.. מה זאת אומרת?

שהאינטרנט לא מגיב. אי אפשר להיכנס לשום אתר או להתחבר לשרת באימיול. אמרתי טוב אולי בעיה זמנית באינטרנט או משהו כזה.. אז כהרגלי ניתקתי את המודם(ראוטר) והאב סווי'ץ מהחשמל חיכתי חצי דקה וחיברתי שוב .. אין, זה לא עזר

האינטרנט סירב לעבוד, ונתקע שעשיתי לו תקן ברשת הביתית(שהוא אמור לחדש IP וכאלה)

שנכנסתי לשם, בלשונית תמיכה, בכלל לא היה IP, זה היה אפסים

דיברתי עם החברה של האינטרנט ומסתבר שזה לא הם.

מה שפתר רק את הבעיה זה הפעלה מחדש של המחשב ואז הכל עובד פיקס.. (אפילו בלי לנתק אותם מהחשמל פיזית)

אז האופציה שנשארה לי וחשבתי עלייה זה להתקין את הדרייבר היותר ישן שהבאת לכרטיס רשת שלי.

התקנתי אותו, והבעיה נפתרה ובבוקר לא היו יותר את התופעה

אבל עכשיו חזר עוד הפעם המסכים הכחולים(לבנתיים אחד)

והפעם שהיה את המסך הכחול היה משהו מוזר, הוא היה מעין אפור-שחור-לבן באמצע(והשאר כחול) הטקסט היה המסורבל שם, ואין מה לעשות חוץ מלעשות ריסט

ניתחתי בתוכנה וזה תהליך בשם ntoskrnl.exe

מחיפוש בגוגל הבנתי שזה תהליך של הליבה במערכת וגם קשור איכשהו לרשת והאינטרנט

העאלתי לך את הלוג:

http://www.f2h.co.il/9960551611147

אני לא יודע איזה סיבה יש שהווינדוס שלי דפוק או משהו כזה. אני לא מאמין בכלל שזה משהו קשור, כי אמרתי לך, כל הבעיות האלה התחילו רק לא ממזמן

חשבתי אולי זה בגלל הכרטיס מסך שרותח(65-70 + - מעלות) ככה במנוחה בלי משחקים ובלי כלום אבל אני ממש לא חושב שיש קשר

כי גם לפני זה הוא די רתח והמחשב עבד כמו סוס.

פורסם

תמיד כאשר קובץ של הוינדוס עצמו מוזכר

זה רק בגלל שנגרם בעקיפין

עד כמה שאני רואה זה נגרם על ידי דרייבר

כלשהו,לא יכול להגיד איזה בדיוק כי אין

מספיק מידע בדאמפ כדי לקבוע ,אבל

העניין של הצבעים וטקסט מסורבל

שהזכרתה רומז שאולי הבעיה היא

בדרייבר של הכרטיס מסך,הורד את ההכי עדכני

כרטיסי מסך מתחממים הרבה בימינו,אין לך מה לדאוג

פורסם
  • מחבר

ניסתי להוריד הדרייבר הכי חדש לכרטיס מסך אבל הוא כותב באתר שהוא לא מוצא את הקובץ :nixweiss:

תראה אם אתה מצליח להוריד:

http://www.nvidia.com/object/winxp_190.38_whql.html

עכשיו העניין הוא , טעות שלי, העניין עם האינטרנט(התופעה החדשה) - היא חזרה שלוש פעמים

אני בא למחשב ואין אינטרנט, הברירה היחידית זה רק לעשות ריסט... זה לא היה

אני לא יודע מה לעשות.. עידכנתי גם את הדרייבר הישן לכרטיס רשת.. ניסתי את שניהם

פורסם
  • מחבר

אתמול בשעה הספיציפית שנכתבה התגובה, זה עשה לי בעיות, ולא רצה לרדת

הורדתי ועידכנתי

עכשיו לגבי התוכנה של האינטרנט:

אני לא רוצה לרסטט את ההגדרות של הרשת, אחרי זה לא יפעל לי האינטרנט וגם לא במחשב השני

אתה צריך להבין שאני עם ראוטר (מודם פרוץ, בתוכו חייגן), ואליו מחובר האב סוויץ' בשביל לחבר עוד מחשב (עשיתי את זה ולא לקחתי ראוטר כי לא רציתי שיתחיל לחסום לי פורטים גם אם פותחים את "כולם", וגם בגלל IP קבוע)

בתוכו יש את החייגן עם כל הפרטים והפונקציות למחשב השני שאני לא יודע איך להגדיר ולהפעיל בעצמי, והספק/תשתית לא רוצים לתמוך בי

תראה.. גם אני לא יודע עד איזה רמה זה מרסטט את ההגדרות, אבל יש משהו אחר שאני יכול לעשות?

פורסם

היא תרסט רק תהגדרות בוינדוס, אין לך מה לדאוג

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים