עבור לתוכן

התקנת שתי מערכות הפעלה במחשב אחד

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה להתקין שתי מערכות הפעלה במחשב.

האם יש מגבלה לאיזה מערכות? ההארד דיסק מתחקל ל-2? שתי המערכות נפרדות ולא קשורות אחת לשנייה?

האחת מאחרת את השנייה? כאשר אני מדליק את המחשב הוא טוען את שניהן?

אשמח להבין איך זה עובד, ואם יש מאמרים טובים בנושא מה טוב.

תודה.

פורסם

צריך להתקין אותן אחת אחרי השנייה - הסדר שבו אתה מתקין חשוב (אני אסביר בהמשך).

צריך להתקין כל מערכת הפעלה על מחיצה נפרדת. את החלוקה למחיצות אפשר לבצע במהלך ההתקנה, אבל אז ההתקנה תמחק את כל מה שיש על הכונן. אם אתה רוצה ליצור מחיצה חדשה בלי למחוק מה שיש על הכונן, צריך להשתמש בתוכנה חיצונית כגון gparted live.

אם אתה רוצה להתקין שתי מערכות הפעלה windows, אז אתה צריך להתקין את הישנה יותר ולאחר מכן את החדשה יותר. שים לב שכשאתה מתקין את החדשה אתה לא עושה שדרוג לישנה (כי זה ימחק את הישנה) אלא מתקין על מחיצה נפרדת. אחרי ההתקנה, כל פעם שתדליק את המחשב יהיה לך מסך שמבקש ממך לבחור איזו מערכת הפעלה להפעיל (ברירת המחדל תהיה החדשה). אף פעם לא יעלו שתיהן במקביל (אם אתה רוצה לעבור מאחת לשנייה, אתה צריך להפעיל מחדש את המחשב).

פורסם
  • מחבר

לינוקס ו-WINDOWS XP אפשרי ביחד? ומה לגביי מקינטוש עם XP?

ולא הבנתי, מבחינת המחשב, למה אם אני רוצה לעבור מאחת לשנייה המחשב עושה ריסטרט? רק בגלל מגבלות חומרה של זיכרון? או שהביוס מגביל פה את העסק?

תודה.

פורסם

לינוקס עם חלונות (לא משנה איזה הפצה וגרסא) אפשר בלי בעיות בעזרתנו הנדיבה של הbootloader של לינוקס שהרבה יותר גמיש מזה של חלונות.

להתקין Mac OS על מחשב שהוא לא מחשב מותג של חברת Apple זה הפרה של EULA לכן אין על מה לדבר פה. במחשבי מותג של אפל זה בחלט עובד עם bootcamp.

אתה צריך להבין שמערכת הפעלה זאת סביבת עבודה שלמה ואי אפשר פשוט להחליף בין לבין בלחיצת כפתור במיוחד על מיחשוב ביתי שאין בו hypervisor חומרתי כמו ב mainframe.

פורסם

כמו שנאמר מעליי, אין בעיה להתקין לינוקס וחלונות. פשוט צריך להתקין קודם את החלונות, ואז להתקין את הלינוקס והוא יעשה את כל מה שצריך (תזכור להשאיר לו מקום להקצות בו מחיצות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים