עבור לתוכן

המחשב לא נדלק, עזרה בזיהוי הבעיה

Featured Replies

פורסם

אני לוחץ על כפתור ההדלקה של המחשב והמחשב לא נדלק, הנורה של הלוח אם דולקת. הסיבה שיכולה ליהיות היא נפילת מתח שבגלל המחשב כבנ ומאז הוא לא נדלק. אני לא יודע אם הייתה נפילת מתח בוודאות בגלל שזה קרה בלילה (כשניסיתי להדליק את המחשב בבוקר לא הצלחתי להדליק אותו) אבל הנפילות מתח זה דבר שקורה הרבה.

שוב הנורה של הלוח אם דולקת, נתקתי את כל החיבורים של הספק מהמחשב מלבד מעבד, והלוח אם ועדיין לא נדלק. לא היה ריח שרוף, מה שכן קורה זה, שכשאני מוציא את החיבור של הספק לחשמל מאחורי המחשב ומחבר מחדש, בזמן ההדלקה נשמע מעין זמזום לשניה (מעין רעש של זרם שעובר) וכשאני מנסה ללחוץ שוב אז לא קורא כלום וגם לא נשמע רעש של זרם.

לא היה לפני כן סימן לאיזה בעיה באחד הרכיבים, המחשב עבד טוב.

אני מניח שהבעיה היא בלוח אם או בספק, למרות שלא היה סימן למשהוא שנשרף.

אשמח לקבל עזרה, תודה מראש.

פורסם
  • מחבר

או קיי, חברתי למחשב ספק אחר והמחשב נדלק כל המאוורים פעלו אבל אחרי שתי דקות המחשב כבה כשניסיתי להדליק שוב מיד לאחר מכן המחשב כבה אחרי פחות מדקה, אני משאר שזה בעיה אחרת, לדעתי זה התחממות של המעבד מכיוון שאחרי שנתתי למחשב כמה דקות להתקרר ובדקתי שהגוף קירור של המעבד אכן לא חם והדלקתי שוב, אז המחשב החזיק מעמד שוב פעם 2 דקות, גוף הקירור התחמם וכשהדלקתי שוב זה שוב פעם החזיק פחות מדקה.

מה שנראה לי מוזר זה שהמעבד לא עשה לי בעיות מאז שהחלפתי לו משחה וגוף קירור, ודווקא אחרי שהמחשב לא עובד כמה ימים הוא מתחיל להתחמם ?! הגיוני ?

פורסם

אפשרי , בדוק טמפרטורה בביוס ודווח חזרה

באיזה מעבד בדיוק מדובר?

פורסם

תן פרטים מלאים

לוח אם שיש לך, מעבד, סוג הקירור למעבד

מתי בוצעה החלפת המשחה שציינת, האם בדקת שהקירור יושב כמו שצריך ונעול מכל הכיוונים ?

טמפ' בביוס זה חשוב מאוד, צריך לראות באיזו טמפ' המעבד מתחיל (שאתה מגיע לביוס) ולכמה זה עולה שאתה נשאר במסך של הביוס לפני שנכבה \ 10-15 דק במידה ולא נכבה

פורסם
  • מחבר

sperry ו-mehir תודה רבה על העזרה, הבעיה נפתרה. אחרי החלפת ספק והחלפת משחה למעבד.

פורסם

מצויין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים