עבור לתוכן

שם של בצפר

Featured Replies

• תגובות 34
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יואב, למה ככה ;)

גם אותי בילדות ההורים ניסו לרשום לבית ספר "יוקרתי" והייתי בביקור בריאלי בחיפה ומשום מה אז זה לא הלך (מרחק או משהו) אז לא הלכתי לשם. גם ב4 ימים שביקרתי בטכני של חיל האוויר לא נשארתי כי, טוב זה ביזיון מהלך ה "הילטונים" האלה חח.

בסוף הלכתי בכלל לכפר הנוער אלוני יצחק והתבגרתי שמה עד סיום י"ב וקבלת תעודת בגרות.

ומאז מה אני אגיד, לא הייית מסכן במיוחד .

מסקנה ? כמי שעבר את כל זה וכמי שלא מופיע לו שם מפוצץ ברזומה של תיכון-על על משהו דומה, הכל תלוי ברושם שמשאיר עלייך הבן אדם כשאתה פוגש אותו.

לא בקורות החיים שלו (אבל זה כן מאוד -מאוד-מאוד עוזר שבכלל יזמינו אותך לראיון, מניסיון).

לא בשיחת טלפון

לא במה רשום בקורות החיים, אלא באיך שהבן אדם מתנהג בראיון.

אז הצעירים פה שמתעניינים - תשכחו מכל השטויות על זה שבית ספר כזה או אחר "יסדר אתכם בחיים/ייתן עדיפות. חד וחלק - לא.

פורסם

יש אולי בית ספר אחד בכל הארץ שהיו משתינים לעברו וגם זה אני לא בטוח-הבית ספר למדעים ואמניות בירושלים (סתם כי אם הגעת לשם

סביר להניח שהרמת משכל המינמלית שלך היא 150...).

השם של הבית ספר מזיז במקצת לצבא ולכל השאר לא. תאכלס חשובה איזו תעודת בגרות יש לך, וגם זה בעיקר

בקבלה לאוניברסיטה או מוסד להשכלה גבוהה אחר, מקומות עבודה רבים יסתפקו בכך שיש לך אותה ללא קשר לבית ספר שלמדת

או לציונים שבה (במה 5 יח"ל מטמטיקה בציון 80 יעזור לך אם אתה הולך להיות עובד טכני (נגר, שרת וכו')).

פורסם

ביה"ס יכול לעזור לך להוציא תעודת בגרות יותר טובה ולעשות אותך בן אדם יותר טוב. זה חשוב.

פורסם
  • מחבר

אלכס הלכת לאלוני יצחק שאתה גר במרכז?לא היה אופציה אחרת במרכז?

פורסם

גם כפר נוער נורא משפיע על אווירת לימודים.

היה לי ממוצע מאוד עצוב בסוף כיתה ח' ונמאס לי מהמסגרות הרגילות. כל העניין הזה עם החיים בעיר והיציאות והחוסר חשק לעשות שיעורי בית וללמוד כשיש ים וחברים ומלא דברים לעשות פשוטו הוציא לי את החשק ללמוד על התחת אז הדרדרתי ברמות מטורפות.

ואז הגעתי לכפר הנוער אלוני יצחק ושם היו חבר'ה והיו מדריכים והייתה אווירה של זמן ללימודים וזמן לפינוקים ומחשבים וכדורגל ודיסקו ובריכה ואז הממוצע שלי טס למעלה ובסוף עשיתי בגרות עם ממוצע 95.

ככה שאווירת לימודים שבכלל תגרום לך להוציא את תעודת הבגרות ולא תצטרך לשפר כמו ***** אחרי הצבא - מאוד עוזרת בחיים.

אלכס הלכת לאלוני יצחק שאתה גר במרכז?לא היה אופציה אחרת במרכז?

כן, בדקתי את

- יוהנה ז'בוטינסקי

- הדסים

- נהלל

- אלוני יצחק

- בוייר

- חוות הנוער הציוני.

התאהבתי באלוני יצחק קודם כל בגלל הצוות וסוג האנשים בפנים. יש סינון וזו פנימייה שמנהלי פנימיות אחרים הולכים ללמוד לשם איך לנהל פנימייה עם אחוזי זכאים לבגרות מאוד גבוהים.

בחרו לשים שם את קייטנת ההי-טק ECAMP בקיץ ובקיצור המקום איכותי.

בנוסף, המקום הוא שמורת טבע והכל ירוק מדהים כזה ויש מגרש כדורגל חוקי בגודל מגרש מלא ובריכה, מרכז מחשבים וחוגי ספורט. לא משעמם.

פורסם
  • מחבר

זה תלוי:יש כאלה שיודעים לשלב לימדוים עם יציאות ויש כאלה שלא

מי שלא יודע מתאימה לא מסגרת נוקשה יותר,מי שכן יודע יכול ללכת לבצפר רגיל ולצאת בשישי בערב אם בא לא

אב לזה לא הנושא

הנושא הוא עד כמה שם של הבית ספר שבו למדת ישפיע על החיים שלך בעתיד?

פורסם

כשאתה בא למקום עבודה למעסיק אכפת מ2 דברים:

1)איזה תואר יש לך

2)כמה ניסיון יש לך במקצוע

אף אחד לא שם פס אם למדת בריאלי או בכפר ערבי

פורסם

אגב ניפוץ סטיגמות שנכונות להיי-טק (אני אדבר על מה שאני מכיר לא על תחומים אחרים):

- לא משנה אם עשית או לא עשית צבא, תתקבל לעבודה אם אתה טוב ומקצועי בנושא הרלוונטי למשרה המוצעת.

- מאוד משנה אם אתה בוגר יחידה טכנולוגית של חיל התקשוב או במיוחד אם אתה בוגר יחידת מודיעין טכנולוגית קרי 8200 והאחרות שאיני רוצה להזכיר.

- לא משנה אם אתה ערבי. בחברות הכי גדולות יש גם ערבים והם מקצוענים לחלוטין.

- לא משנה בית הספר. למעשה לא משנה אם בכלל למדת. חבר שלי לא עשה קורס אחד בחיים שלו, לא עשה צבא (רצו שהוא יהיה טכנאי קשר, נו פאקינג באמת ... קצין מיון שהפסיד לצה"ל מח גדול) למד ספרי TCP\IP מגיל 15 והיום בגיל 22 לאחר מספר חברות שהיה בהן, יועץ אבטחת מידע בכיר בחברה מסויימת בחו"ל צוחק על כל ה"חכמים" מהשכבה שחשבו שהוא מוזר.

*הנ"ל אינו תקף בכל ה-100 אחוזים כי תמיד יימצא מראיין שלא אוהב ערבים/מי שלא עשה צבא/מי שלא למד בכלל וכדומה.

פורסם

אלכס, אתה מנהל רשת?

פורסם
  • מחבר

forgid,ואם מדובר על עבודה של אחרי צבא כזה משהו זמני אז על מה המעסיק מסתכל?

אלכס אלוני יצחק זה ליד טבעון?

אז אם ככה השם של הבית ספר ממש לא משנה,סתם אנשים הולכים לריאלי ונותנים 1400 שח בחודש

פורסם

א. אין לי נסיון חיים, כל מה שאני אומר זה מהגיון ומניסיון של אחרים.

ב. שוב, למה שיהיה אכפת לו איפה למדת אם יש לך תעודות?

ג.שוב, ביה"ס משנה מאוד כדי שתוכל להוציא בגרות טובה יותר וכדי שתצא בן אדם טוב יותר.

קשה אתה :s07:

פורסם

אלכס, אתה מנהל רשת?

לא.

אלכס אלוני יצחק זה ליד טבעון?

לא, זה ליד גבעת עדה בשמורת אלונה ליד בנימינה.

למי שמתעניין בכפר הנוער כמסגרת לימודית לאחר היסודי או אם נמאס לו מתיכונים שגרתיים, יש אתר שלם עם מלא מידע ותמונות:

http://knay.alona.k12.il/default.asp

top.jpg

פורסם

לא.

אז מה אתה?

(ואל תתחכם על הסמנטיקה-אם בכל זאת-אז מהו המקצוע שאתה עובד בו? או-במה אתה עוסק? או- מה קורה גבר?)

פורסם
  • מחבר

forgid,החינוך מתחיל מהבית...כך שלא משנה עד כמה הבית ספר ינסה להנחיל ערכים בתלמיד,אם ההורים שלו לא מחנכים אותו להיות בן אדם,בית הספר בטח ובטח שלא יצליח לעשות זאת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים