עבור לתוכן

אפשר להחיות צורבי Sony NEC Optiarc דפוקים

Featured Replies

פורסם

הסיפור הוא כזה,

דוד שלי התקשר אלי לפני איזה זמן, אמר שהצורב שלו משום מה לא צורב דיסקי DVD (מדגם Sony NEC Optiarc AD-5170A, וכמו כל אלה שמסתיימים ב-A מדובר בצורב ATA\IDE). גם Nero וגם imgBurn המשובחת לא הצליחו לצרוב איתו DVDים. פירקתי מהמחשב שלי את צורב ה-DVD שלי (Pioneer DVR-111D, גם IDE), חיברתי אצלו, והצורב שלי אצלו כן הצליח לצרוב DVDים. זה שלל בעיות במערכת ההפעלה שלו, ובמדיות שבהן הוא השתמש. השארתי לו את הצורב שלי, והוא נתן לי כסף לצורב חדש, אחרי שכנוע מצידי שזה הצורב לאור רקורד האמינות האיום ונורא של NEC ואני חושב שגם של Optiarc.

קנינו לו Samsung SH-223F ב-ZigZag2000 (חנות מעולה, אגב, מוכרים ידעוניים וחביבים, ועושים את העבודה כמו שצריך) לאחר התייעצות בסטיקי פה בפורום, וחיברנו אצלו, אחרי שהצורב הזה צרב איזה 15 DVDים לפחות אצלי בשביל לבדוק שהוא עובד, וגם קרא CDים ו-DVDים. קיבלתי אז חזרה את הצורב שלי, וגם את הצורב הישן שלו, אחרי שקריאה בסטיקי הראתה שאולי יש דרך לתקן אותו. חיברתי אותו במחשב שלי מתחת לצורב שלי, ומכיוון שהדרך הפשוטה ביותר שמופיעה בסטיקי לתיקון צורב היא עדכון קשוחה, ניסיתי קודם את זה. האתר של Optiarc מסודר מאוד ופשוט מאוד, ולקח לי בדיוק דקה למצוא תוכנה קטנה שתעדכן לו קושחה, בלי צורך שיהיה מוגדר כ-Master ואפילו מתוך מערכת ההפעלה. עדכון קושחה מ-1.11 ל-1.14 גרם לצורב הזה לצרוב שוב DVDים, ואחרי גם בדיקה של 15 דיסקים, מבחינתי הוא תקין.

רק שתדעו, לפני שאתם מממשים אחריות או זורקים את הצורבים האלה, שאולי אפשר לתקן אותם בצורה פשוטה. אולי זה נכון אפילו לגבי צורבי NEC ישנים, שיכול להיות שכמו קשיחים של Seagate זכו לרקורד אמינות נוראי בגלל קושחות דפוקות. מצטער אם חפרתי, פשוט היה חשוב שתדעו איך בדיוק עשיתי מה :)

פורסם

כל הכבוד!

גם אני עשיתי דברים כאלה וזה לא חדש לי, אני רק אוסיף כי בנוסף לאמור לעיל אני גם בד"כ הייתי פותח את הכונן ומנקה את העין שלו בעזרת צמרון אוזניים ממש בעדינות. דבר דומה קרה לי עם צורב DVD של NEC דגם 7170 שלא צרב, היה כל הזמן נכשל בצריבה, עדכון חומרה וניקוי החזירו אותו למצב חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים