עבור לתוכן

בעיות קליטה עם רשת אלחוטית dlink dir300

Featured Replies

פורסם

שלום.

לפני כשבועיים התחברנו השותפים לדירה לאינטרנט של 013 בתשתית של בזק. כדי לחבר את כולנו לאינטרנט קניתי

ראוטר dlink dir300.

לשותפה אחת יש לפטופ ולי מחשב נייח שקולט את האינטרנט בעזרת כרטיס רשת אלחוטי/אנטנה של -110 dlink wireless G-DWA.

הראוטר ממוקם בסלון, מרחק של מסדרון ממני ובהתחלה היה נדמה שהוא קולט טוב [54mbps ועוצמת תדר "טוב מאוד"].

לצערי מאז ההתחלה אין יציבות כלל בקליטה. רגע אחד מהירות הקליטה היא 36mbps ועוצמת התדר נמוכה, אח"כ התדר הוא 24mbps ועוצמת תדר "טוב". לפעמים זה מתייצב על 48mbps אבל נדיר שהוא מגיע שוב ל54mbps.

אני לא מבין, כרטיס הרשת האלחוטי בעבר חיבר אותי מצוין לראוטר במרחק כמה קומות [של שכנים-חברים] וכרגע הוא מחובר לראוטר באותה קומה במרחק סביר בתוך דירה שגרתית.

זה מאוד מתסכל ואני כבר שוקל לוותר על כל הנוחות של האלחוטי ולחבר את המחשב בכבלים לאורך כל הדירה רק כדי להשיג יציבות בקליטה.

יצרתי קשר בדוא"ל עם התמיכה של dlink בארץ והם הציעו שאעשה שדרוג לקושחה של הראוטר. עשיתי זאת ועכשיו הוא על 1.05 beta והבעיה כמו מקודם.

חשבתי אולי לפני שהמוקד יפתח שוב בראשון ועד שהם יענו לי אולי יש כאן בעלי נסיון שיכולים לייעץ לי בנושא.

תודה רבה.

פורסם

אם לא הגדרתה בראוטר את האבטחה כמו שצריך

אז אפשרי ביותר שאנשים מהאזור או שכנים

משתמשים לך באינטרנט וזוללים את הרוחב פס

אם זה לא העניין אז יכול להיות הפרעות בערוץ

רדיו מאיזהשהי סיבה,בכל ראוטר אפשר לבחור

בין כמה ערוצים שונים

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

הגדרתי כבר סיסמת גישה לרשת כך שזה לא העניין. בכל אופן לא נראה לי שזה מה שמשפיע על הבעיה שלי שהיא עוצמת תדר לא יציבה ולרוב נמוכה.

מישהו יכול להסביר מה אפשר כדי לשפר את העוצמה? אם צריך לכוון את האנטנה בכיוון מסויים? [רגע היא מכוונת באופן מאונך כלפי מעלה].

האם ראוטר כזה לא אמור לשדר בצורה טובה במרחק של פחות מ10 מטר לקומה אחת?

מה הכוונה בעניין הערוצים של הראוטר ואיך לכוון אותם?

תודה.

פורסם

איזה סוג של הצפנה הגדרתה? אם WEP אז זה גרוע מאוד

ובכל זאת יתכן שמישהו משתמש לך באינטרנט,היא ההצפנה

הכי חלשה וניתן לפצח אותה תוך מספר דקות בלבד

ראוטרים וכרטיסי רשת אלחוטיים מתקשרים בעזרת תדרי רדיו בערוצים

מסויימים ,ניתן בכל ראוטר דרך הממשק לבחור בין כמה ערוצים שונים

וזה יכול לשפר את הקליטה במידה ויש איזהשהו גורם להפרעות

בתדר הספציפי

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע איזו הצפנה יש לי. רק יודע שנעזרתי בתמיכה הטכנית של 013 כדי להגדיר את הראוטר ושם הגדירו לי סיסמת גישה לרשת כדי למנוע גישה של שכנים.

איפה אני בודק את זה?

בכל מקרה, גם אם יש גישה של שכנים [ואני בטוח שלא כי כן הגדירו לי סיסמא ואני לא ממש חושד בשכנים הזקנים שלי שיפרצו לי לאינטרנט] זה לא עונה על השאלה למה עוצמת התדר משתנה תכופות.

תוכל להסביר לי על משמעות הערוצים? מה יכול לעלות לי על הערוץ שהוגדר כרגע ואיך משנים את הערוץ בממשק? אין לי מושג קלוש.

תודה.

פורסם

אני חושב שהתבלבלתה,מה שברק הביאו לך להגדיר

זה סה"כ השם משתמש וסיסמה המזהים אותך באינטרנט שלהם

זה לא קשור למניעת גישה לאינטרנט לאחרים

בכל אופן הנה החוברת PDF של הראוטר

ftp://files.dlink.com.au/products/DIR-300/Manuals/DIR-300_Manual_v1.00.pdf

אם אתה לא מבין אנגלית אז תודיע לי ואני יפרט

פורסם
  • מחבר

לא התבלבלתי. יש לי סיסמא אחת לספק, שהיא השם משתמש שלי אצל ברק והסיסמא שלהם. בנוסף הגדרנו סיסמא לגישה לאינטרנט שלפיהם תשמור ששכנים לא יגלשו על חשבוני [בזמן שנעזרתי בתמיכה הטכנית להגדיר את הראוטר]. הסיסמא הזאת אחרת וכל מחשב בדירה בפעם הראשונה היה צריך להכניס אותה כדי להתחבר לרשת הביתית.

אני לא חושב שזה עניין של שכנים, ממש לא.

מה שמפריע לי זה עוצמת האות והמהירות - הנתונים שאני רואה כשאני מסמן עם העבר מעל ציור המחשב הקטן בצד שמאל למטה של המחשב.

מפריע לי השינוי שבא לעיתים תכופות בעוצמת האות [הרי הקירות אותם קירות והראוטר לא זז ואין כ"כ הרבה תנועה ביניהם - זה יכול לקרות בלילה או בכל שעה אחרת] וכמו כן גם במהירות.

התמיכה הטכנית של די-לינק חזרו אליי וטענו שאם אני מחובר לראוטר במהירות 24mbps זה תקין לגמרי ואין בעיה עם זה כיוון שבכל מקרה זה פי 16 מ1.5mbps [רוחב הפס שלי].

אני לא ממש מבין בזה, אולי מישהו יוכל להסביר לי את זה באופן פשוט. לי נראה שאם מצוין שמהירות הגלישה שלי היא 54mbps זה הרבה יותר טוב מ24mbps, ושאם אני רק על 24 אני לא מנצל את מירב המהירות.

עכשיו העברתי את הערוץ ממספר 6 לכך שימצא ערוץ באופן אוטומטי [enable auto channel selection], מקווה שאולי זה יעזור [למרות שאני לא מבין איזה דברים יכולים להפריע לערוץ, אין לי רדיו, מוצרי חשמל בקרבה. יש טלפון אלחוטי שנדיר שהוא בשימוש].

אז בבקשה, שמישהו יסביר לי מה יכול לגרום לשינוי בעוצמת האות אם אני יושב על המחשב בלילה כשאין תנועה בדירה, אין שימוש בשום דבר ובכל זאת האות משתנה מדי פעם מטוב לתקין, נמוך, טוב מאוד.

שוב תודה,

נועם.

פורסם

יכולים להיות כמה גורמים לבעיה כזאת:

- הבעיה יכולה להיות מהנתב, אם זה תקלה במכשיר או בעיה באנטנה - לא מחוברת טוב (אם היא מתברגת) או "שוכבת". האנטנה צריכה להיות אנכית לרצפה.

- הבעיה לנבוע מהפרעה חיצונית כגון מכשיר חשמלי קרוב (בעיקר מכשירים בעלי הספק גבוהה או קרינה שיורית גבוהה כמו טלויזיות CRT "רגילות"), טלפון אלחוטי או בסיס של הטלפון שנמצא קרוב לנתב או ריבוי רשתות אלחוטיות באזור.

- הבעיה נובעת ממיקום לא נכון של הנתב - בין עצמים מתכתיים, בתוך ארון/מגירה, על הרצפה.

בנוסף לכך, תבדוק שהנתב מוגדר לעבודה בעוצמת השידור המקסימלית שלו. זה בadvanced -> advanced wireless הערך ב Transmit Power צריך להיות 100%.

לגבי המהירות שרשומה לך בחיבור. זאת המהירות שאתה מחובר בה לנתב, זאת לא מהירות הגלישה שלך. אם אתה מחובר לאינטרנט ב1.5 מגה אז רק בבעיה ממש רצינית לא תקבל את המהירות הזאת דרך החיבור האלחוטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים