עבור לתוכן

המאגר הביומטרי, בעד ונגד?

Featured Replies

פורסם

אההה , סקסי , הוא לא בחורה , הוא " הגביע " כלומר מלא בזה ומנסה להאכיל את האנשים האחרים בזה .

בן אדם שבולע הכל בלי שאלות ובלי לחשוב לא מעורר אצלי יותר מידי רגשות חמים (להבדיל מעזים)...

• תגובות 351
  • צפיות 30.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

אמר בן אדם שחוזר על אותה המנטרה שאותה הוא שם על המזבח

וגם כשמביאים לו עובדות והסברים הוא מבטל אותם בהינף יד מבלי להציעה שום תימוכין

וזה כי הוא וכמה יחידי סגולה יודעים את האמת האובסולוטית וכל השאר טועים/תמימים/לא שואלים שאלות

קצת אירוני כי אני בטוח שראיתי אותך יוצא נגד הדתים

ודרך אגב אתה שואל? כי בינתים תשובות (קרי עובדות והסבר מנומק ולא הערות ביניים והסכמה עם עכביש) ממך לא ראיתי.

פורסם

כח שמחיט, כח אבסולוטי משחיט אבסולוטית. הבנת ברוך או שזה עדיין קשה?

פורסם

בדקתי וחיפשתי,והמשכתי לחפש בפרוטוקול הזה ולא מצאתי את הציטוט שהובא.

לא התעצלתי וחיפשתי בפרוטוקולים נוספים ומה מסתבר? שזה ציטוט מדוייק של מה שנכתב בפרוטוקול בתאריך 19.7.2009.

http://www.knesset.gov.il/protocols/data/html/mada/2009-07-19.html

מצחיק, אני חיפשתי בפרוטוקולים בין ה 20 ל 30.. הטוקבקיסט אמר שהציטוט מה 23 :/.

פורסם

שזה שקול ללפתוח תיק במשטרה לכל אזרח במדינה, אם זה רעיון כזה טוב איך לא חשבו על זה קודם?

לא הגזמנו קצת עם הדמגוגיה?

זה לא שקול. ראשית, לתיק במשטרה יש קונוטציה שלילית. שנית, המשטרה לא צריכה צו בית משפט כדי להוציא נתונים מתיק משטרה. שלישית, יש בתיק נתונים נוספים שלא יהיו במאגר הביומטרי.

אבל הטענה העיקרית שלי היא הנקודה הראשונה: אתה יודע איזו קונוטציה יש ל"תיק במשטרה" ולכן מציע את זה. שיחשבו שמתייחסים לכולנו כאל פושעים. אבל לא היתה לך בעיה להצטלם לרישיון הנהיגה, נכון? למרות שהתמונה נשמרת במשרד הפנים (כשמחדשים לך את הרישיון אתה לא צריך להצטלם מחדש). למה לא תגיד שרישיון נהיגה זה כמו לפתוח תיק במשטרה?

זה לא שאני לא סומך על אף אחד, אני חושב שללא איזון בין האזרח לריבון שלו נדרדר עם הזמן בחזרה לדקטטורות ולכן גישה של כבדהו וחשדהו היא הנכונה

זו כבר פרנויה פאר-אקסלנס - אתה לא חושב שרודפים אחריך, אתה חושב שכולם רודפים אחריך! הממשלה לא בשדר, הכנסת לא בסדר, המשטרה לא בסדר, הפרקליטות לא בסדר, בתי המשפט לא בסדר - ורק אתה וכמה מחבריך רואים את זה.

זה כל הרעיון של הפרדת הרשויות. בחוק נוספו עוד שלבים של ביזור סמכויות כדי להקשות עוד יותר על שימוש לרעה במאגר. למעשה, יהיה קשה יותר להשתמש בו לרעה מאשר בשלל הסמכויות שכבר יש לשלטון כרגע אבל משום מה לא מפריעות לאף אחד כאן. שוטר יכול לעצור אותך מחר, מה דעתך על זה? איפה האיזון? צריך לאסור על המשטרה לעצור אנשים! ושוב, מהעם כל הנתונים שכבר יש למשרד הפנים עליך? למה לא לדרוש את מחיקת מרשם האוכלוסין כדי להגן על הפרטיות? איפה בדיוק עובר הקו אצלך?

בקשר לריבון - כנראה שלא הקשבת בשיעורי האזרחות. אתה יודע מה ההבדל בין שיטות המשטר השונות? למשל מה ההבדל בין דמוקרטיה, מונארכיה ותאוקרטיה? ההבדל הוא לא קיומן או אי קיומן של בחירות, הרי יש מונרכיות ותאוקרטיות בהן מתנהלות בחירות. ההבדל הוא מקור הריבונות. במונארכיה, מקור הריבונות הוא המלך. בתאוקרטיה זה האל (או, ליתר דיוק, הדת). בדמוקרטיה, מקור הריבונות הוא העם. העם יכול לממש את ריבונותו ישירות, כפי שנעשה באתונה (אם אני זוכר נכון) או בדרכים עקיבות שונות ומשונות. אבל העם נשאר הריבון. כלומר אם אתה רוצה איזון בינך ובין הריבון שלך, כנראה שאתה לוקה בפיצול אישיות... ;)

נו זאת בדיוק הנקודה שלי שצריך להסתכל על סכנות בעתיד, לא סתם אומרים ש"כוח משחיט" אני לא רוצה שמה שיש עכשיו ידרדר עוד יותר

באמת לא סתם - מערכת החינוך בארץ הדרדרה פלאים. זה "כח משחית. אני בד"כ לא מתקן שגיאות כתיב של אחרים (ולא חסרות לי משל עצמי), אבל זו אחת מהיותר מעצבנות שיש. ובחזרה לנושא, הביטוי המלא של לורד אקטון הוא "כח משחית; כח מוחלט משחית באופן מוחלט". וזו שטות מוחלטת.

הנקודה שלו היתה פשוטה: לפקידי ממשל זוטרים יש מעט מאוד כח - יש מעט מאוד פקידים זוטרים שנתפסו מקבלים שוחד.

לפקידי ממשל בינוניים יש כח במידה בינונית - יש יותר פקידים בינוניים שנתפסו מקבלים שוחד.

לפקידי ממשל בכירים יש הרבה כח - יש עוד יותר פקידים בכירים שנתפסו מקבלים שוחד.

מסקנה: ככל שיש יותר כח, כך יש יותר שחיתות. ומאחר שלא יתכן שדווקא המושחתים הם אלו שמטפסים בסולם הדרגות,מכאן שהטיפוס בסולם הדרגות הוא זה שמביא להשחתת המידות. ומכאן באקסטרפולציה, כח מוחלט משחית באופן מוחלט (או "אלוהים הוא השטן").

אבל הטעות כאן היא ההנחה שהתאמה משמעה סיבתיות. ל"מאמיני" מפלצת הספגטי, למשל, יש גרף שמראה התאמה בין מספר הפיראטים בימים לבין ההתחממות הגלובאלית: ככל שמספר הפירטים קטן, כך העולם מתחמם (ובאמת בשנים האחרונות, כשמספר הפירטים שוב גדל, העולם התחיל להתקרר). אז האם תסיק שאכן יש קשר בין מספר הפיראטים לטמפרטורה? כמובן שלא.

ההסבר פשוט יותר: ככל שיש לאדם יותר כח, כך התגמול מניצולו לרעה עולה. כשיש יותר מה להרוויח, כך הסיכוי שהוא יכנע לפיתוי וינצל לרעה את מעמדו יגדל. הוא לא הופך להיות מושחת בגלל הכח, הכח איפשר לשחיתות ששכנה בו לצאת החוצה. מצד שני, אדם שאינו מושחת (או שהשחיתות שבו קטנה מהפיתוי) יעמוד בניסיון גם אם תהיה בידיו את אותה מידת כח.

צריך להסתכל על סכנות בעתיד, נכון, אבל צריך גם להפעיל היגיון. הרי מה אם בעתיד ימצאו דרך לשלוט במחשבותינו לפי התמונה שבתעודת הזהות? אסור להוציא תעודות זהות! תסריט אידיוטי? נכון. אבל גם שלך כזה. אז תהיה כאן בעתיד דיקטטורה, שוב, איך לעזאזל אתה חושב שתוכל למנוע ממנה לקחת את טביעות האצבעות ותמונות ביומטריות שלך ולהכניס למאגר? אתה לא תוכל. בדיקטטורה, אתה עושה מה שאורים לך או מת (במקרה הטוב). טיעונים של "מה יעשה הדיקטטור במאגר" הם חסרי משמעות כיוון שלדיקטטור יהיה מאגר ביומטרי, בין אם לדמוקרטיה שלפניו היה מאגר שכזה ובין אם לא. כך שהשאלה היחידה שחשובה היא "מה תעשה הדמוקרטיה במאגר" - ואני עדיין מחכה שמישהו יסביר לי למה רע שלממשל דמוקרטי יהיה מאגר ביומטרי.

השלטון התחלף החוקים לא,

באמת? אתה לא רואה הבדל כלשהו בין בוש לאובמה?

ובהחלט ניתן "לחשוד" בנטיות שלי אם צילמו אותי במצעד הגאווה וכו'

לחשוד - כן. אבל רק לחשוד. אחותי וגיסי הולכים לכל מצעד "גאווה" בת"א ושניהם הטרוסקסואליים גאים. אבל ש להם לא מעט חברים הומוסקסואליים והם באים להביע הזדהות. והם לא לבד. מצד שני, יש הרבה יותר הומוסקסואלים שלא משתתפים במצעדים מאשר כאלו שכן, אז איך בדיוק צילום המשתתפים מועיל?

כל הנקודה של הסרט היא שכל עוד המעשה לא נעשה אי אפשר לדעת מה יהיה וקיים "עיקרון אי הודאות". אתה מבקש לצמצם אותו למינימום.

מבחינה פילוסופית הסרט היה קישקוש אחד גדול. אבל אני מדבר אך ורק על סצנת הפתיחה שלו: הבעל בבירור עמד לרצוח את אשתו (לא בהכרח גם את המאהב, למרות שהשלישיה ניבאה שהוא ירצח את שניהם). המספריים כבר היו בתנופה למטה ורק כח חיצוני יכול היה לעצור אותם - אין אנשים עם שליטה כזו בשרירים. אבל לשיטתך, השורטים היו צריכים לחכות עד שהמספריים היו ננעצים באישה ורק אז לעצור את הבעל?

אבל מכיוון שנראה לי שההתייחסות לסרט מבלבלת אותך, בוא נלך על תסריט אחת. אתה הולך ברחוב. אני מגיח בריצה ממול, מנופף סכין גדולה ביד וצורח "Denton, יא-&^&%$)^&$@)%, אני אשחט אותך!" מה צריך לעשות השוטר שנמצא במדרכה ממול?

א. להתחיל לרשום בפירוט בפנקס כל מה שקורה, כדי שיוכל להעיד במשפט, אם לא אתחרט בשניה האחרונה או לא תצליח לברוח או מישהו אחר לא יצליח לעצור אותו.

ב. לנסות לירות בי.

זכור שכל עוד לא נעצתי בך את הסכין, עדיין יש מידה של אי ודאות (לא קשור לעקרון אי הוודאות, הרי אין כאן צמד ערכים שככל שאתה מגדיל את הדיוק באחד מהם, כך אתה מאבד דיוק בשני).

אגב, אותה בעיה קיימת גם בבתי המשפט: לא משנה כמה תשתדל, תמיד קיים הסיכוי שחף מפשע יורשע על לא עוול בכפו.

אבל המכונה ההיפותטית שהצעת יכולה לומר לך שהאדם מתכנן פשע: שוב, לא סתם חושב "אני אשחט אותו" אלא חושב "אני אקח סכין ישן, אנגב אותו טוב-טוב שלא ישארו עליו טביעות אצבעות, אלבש ככפות ואחכה עם הסכין בסמטה בה הוא תמיד עובר בדרך לאוטו. כשהוא יעבור שם, אתפוס אותו מאחור ואשסף את גרונו". זה קצת יותר רציני,לא? אבל אם זה לא מספיק ודאי בשבילך, אתה יכול לחכות בסמטה ואם העבריין-בפוטנציה נכנס אליה עם סכין שנוגב מכל טביעות האצבע, לעצור אותו. לא מספיק ודאי? תוכל להסוות את עצמך בסמטה וכשהעבריין-בפוטנציה יתפוס את הקרבן וישלוף את הסכין, לירות בו טייזר. ואם זה לא מספיק ודאי בשבילך, השלב הבא הוא לעצור אותו אחרי הרצח. זה כבר ודאי. אבל בשביל אותו סיכוי אפסי שהוא יתחרט בחלקיק השניה האחרון, אתה מוכן לספוג את כל הקרבנות של אלו שלא יתחרטו באותו חלקיק שניה? אני לא.

פורסם

איסתרא - כן. אין ספק שכל אזרח במדינה הזאת הוא עבריין. אני יודע שאני עבריין, ואני משוכנע שגם אתה עבריין.

פורסם

ברגע שיהיה את האפשרות להפוך כל אדם לעבריין מוכח ! הם יעשו זאת

זה נקרא מימוש פוטנציאל

נניח אם תשים את קרירין לבד עם בקבוק שמן תינוקות , בסופו של דבר הוא ישים אותו על המושיקו שלו .

כול פוטנציאל יתגשם אם תיתן לו את התנאים להתגשמות .

תראה מה קורא עם המשטרה , אתה נותן להם כוח אדם הם מפעילים אותו בנקודות הכי נוחות להם לגבות מימך כמה שיותר כסף , הם לא פועלים בצורה אקטיבית למנוע תאונות , הם לוקחים את הדרך הכי קלה עבורם והכי משתלמת , אז נניח שיש מצלמות לזהוי פנים , קרה פשע במקום מסויים הרי לא יראו מי עשה את הפשע , אבל יראו מי עבר ברחוב , אז המשטרה תשלח התיצבות לכל מי שעבר ברחוב ותחקור את כולם , למה להם לצאת לרחוב ? שהאנשים יפסיקו את העבודה שלהם ויגיעו לתחנה לתת הצהרה , אני לא יודע , לי זה כל כך ברור שיפעילו את היכולת הזו נגד האזרחים , אבל אולי אתם לא מבינים , המדינה היא כדי לשרת את האזרח ולא כדי להיות כדי שהאזרחים ישרתו אותה , זה הפיכה של שילטון מדמוקרטיה לדיקטטורה .

פורסם

רוצים הוכחה שאני צדיק? הנה, מישהו אחר עושה את העבודה בשבילי.

למי שמתעצל לקרוא/מתקשה עם אנגלית, להלן תקציר:

בבריטניה יש תעודות חכמות שניתנות לשוהים חוקיים (למטרות עבודה או לימודים) הכוללות נתונים ביומטריים, אבל אין מאגר ביומטרי מרכזי. זוג מומחים הצליחו לשכפל תעודה תוך דקות, ללא כל ציוד מיוחד, ואז לשנות את כל הנתונים שעל התעודה המשוכפלת כולל את הנתונים הביומטריים. עכשיו יש להם אישור שהיה שיעבור כל בדיקה של שוטר למרות שמשרד הפנים הבריטי מעולם לא הנפיק אותו. בדיקה קצרה מול מאגר ביומטרי מרכזי היתה מראה שהנתונים שעל הכרטיס לא תואמים, אבל אין מאגר כזה...

ועד כאן לטענה שתעודות עם נתונים ביומטריים זה רעיון טוב, אבל המאגר המרכזי לא יתרום כלום.

וזהו, נמאס לי לטחון מים. אם מישהו ציפה לתגובה ממני ולא קיבל: סליחה.

פורסם

כן ,

עצמך ציפא לתגובה הגיונית ולא חד צדדית מימך

כניראה גם הוא יתבעס

אבל לא כמו לחכות לפקד יעקובוביץ' או דהן או מוסטפא עד שהוא יתפנה מהפסקת התה שלו/ שלה ( העשירית היום ) כדי לקחת מימך תצהיר על למה עברת ברחוב כך וכך שבוצע שם פשע בחצי שעה האחרונה .

אההה כן וניזכרתי איסתרא בווגינה , אתה יודע כמה תיקים ממתינים בהוצאה לפועל נכון להיום ?

חחח , אתה חושב שברגע שיזהו את העבריין מייד מסטרת ישראל תוציא ניידת חמושה ללכת להחזיר לך את הלפטופ או האייפון שגנבו לך - חחח , הצחקתני .

תבדוק היכן אתה חי ![br]פורסם בתאריך: 8.08.2009 בשעה 21:19:57

מצחיק , אני שומע בגלי צה"ל את השר לביטחון פנים , הוא נשאל מדוע הם לא מטפלים בעבריינים שמאיימים על אזרחים שמדווחים על פשעים והוא כמובן טוען " אין לו שוטרים " אז תגיד לי הינה יש למשטרה מידע מי מבצע את העברות , הם אפילו לא מטפלים בהם ודורשים עוד כסף ותקציב כדי לטפל בהם , איך אתה לא מחבר את התאוריות שלך למציאות ורואה כיצד הן תקרוסנה לחלוטין , המדינה הרי בהפרטה , יהיה מאגר , כמה זמן עד שיפריטו את המאגר הזה ??? את בתי הכלא המדינה מפריטה , מה החברה של לבייב שתהייה אחראית על הכלא לא תשמש במאגר ? אוייש , אתה היית יכול להיות חבר כנסת כמה שאתה חכם :s07:

נכון להיום ההוצאה לפועל לא מטפלת בתיקים שיש להם פיסקי דין כלומר אם זכית בבית משפט עדיין זה לא אומר שתקבל , ממש כך , צריך את ההוצאה לפועל שתטפל בגביה ובהוצאה לפועל של הפסק דין , נכון להיום כדי לקבל טיפול אתה צריך לשלם , מתי יתחילו לשלם למשטרה כדי שיטפלו בתביעה שלך ?

פורסם

זה פשוט מדהים כמה שאתה עילג :kopfpatsch:

כואב לעיניים לקרוא תגובות שלך.

פורסם

מה אתה יודע לקרא :o

פורסם

כן, אבל אני קורא עברית, עוד לא למדתי "עילגית" אז לא הצלחתי להבין מה אתה רוצה.

פורסם

איסתרא (ותומכיו),

אתם מתמקדים בצורך במאגר שכזה לאור אפשרויות הזיוף, אבל אתם יוצאים מראש מנקודת הנחה שהשימוש היחידי במאגר הזה יהיה לצורך אימות זהות. רבותי, מניין לכם הבטחון הזה?

פורסם

כן, אבל אני קורא עברית, עוד לא למדתי "עילגית" אז לא הצלחתי להבין מה אתה רוצה.

אז מה אתה אומר ? שאתה :silly: זה ידוע חבל על ההספמה .

שלום לך !

אני יודע איפה הברווז יכול לשבת - חח

פורסם

איסתרא (ותומכיו),

אתם מתמקדים בצורך במאגר שכזה לאור אפשרויות הזיוף, אבל אתם יוצאים מראש מנקודת הנחה שהשימוש היחידי במאגר הזה יהיה לצורך אימות זהות. רבותי, מניין לכם הבטחון הזה?

מה התסריט הגרוע ביותר מבחינתך, במקרה שיוקם מאגר ביומטרי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים