עבור לתוכן

בעיה עם HDD עם חיבור לחשמל שונה מה4 פינים שהפסיק לעבוד.

Featured Replies

פורסם

שלום,

קיבלתי מחשב שיש בו הכל חוץ מכרטיס מסך וHDD, אז חיברתי אותם והכל עלה כמו שצריך וחיכה להתקנת WINDOWS ואז אמר לי שאני צריך לחבר HDD.

אז בדקתי וראיתי שהכל מחובר כמו שצריך אבל הוא לא עובד, ואני לא יודע אם הוא פתאום תקול או שהוא לא מקבל חשמל, והוא מתחבר בעזרת מתאם כזה שמתחבר לחיבור מהספק כוח של ה 4 פינים הרגיל ומחברים עם כזה חיבור שחור דק לHDD.

בדקתי עם עוד HDD עם חיבור רגיל והוא כן עבד עם חשמל ובדקתי עם ספק כוח אחר וגם שם לא עבד. ואני לא משתמש ב HDD האחר כי הוא IDE והכונן דיסקים הוא IDE ויש רק 2 חיבורים שלאחד מהם חסרים פינים.

אז רציתי לשאול איך יכול להיות שהיום בבית שלי הוא עבד, ושבאתי לחבר אותו למחשב אחר הוא לא עובד?

אז אם יש פתרון לבעיה זה מאוד יעזור כי זה יחסוך לי את הקנייה של HDD חדש.

פורסם

אין לך חיבור חשמל SATA בספק הכח? לצורך העניין אני מדבר על החיבור שבתמונה הבאה:

sata15pin.jpg

אולי המתאם נדפק, אולי המתאם לא מהודק היטב באחד מהקצוות שלו, אולי הקשיח נדפק..

אתה מדבר על מתאם כמו שבתמונה הבאה, נכון?

large-RAS5ML.jpg

פורסם
  • מחבר

בדיוק.

אז אני כנראה אבדוק שוב את המתאם ואקח את ה HDD הבייתה לבדיקה.

וראיתי שמוכרים היום רק כאלה עם חיבור חשמל SATA. אז נבדוק בבית ונראה.

אם הכבל נדפק איפה אני משיג חדש?

פורסם

אתה יכול להזמין מחו"ל במחיר של כדולר אחד כולל משלוח, בארץ זה הרבה יותר יקר (בסביבות עשרה שקלים.)

פורסם
  • מחבר

....

מן הסתם אם זה עולה בארץ 10 שקל אני לא אחכה שזה יגיע מחו"ל, אבל איפה אני יכול לקנות כזה בארץ?

פורסם

בכל חנות מחשבים שמכבדת את עצמה.

פורסם
  • מחבר

ואם בסוף ההארד דיסק גם לא בסדר אז מקבלים גם מתאם כזה ביחד עם אחד חדש שקונים?

פורסם

אני חושב שאייבורי נותנים מתנה כבל SATA (נתונים, לא חשמל) עם כונן קשיח חדש.

לא, לא ממש.. אבל אולי תבקש והם יתנו לך בהתחשב בכך שקנית מוצר .

אתה בכלל לא שומע את הכונן הקשיח? תנסה להתקרב אליו כמה שיותר עם האוזן ורק אז להפעיל את המחשב.

עוד דבר- אמרת שהוא עבד במערכת אחרת קודם לכן אז אם זה אפשרי תתקין אותו שוב באותה מערכת ותראה אם הוא עובד. אם הוא יפעל אז הרי שהוא בסדר גמור וזה רק עניין של הגדרות או חיבור.

פורסם
  • מחבר

אני לא שומע את הכונן, הרגשתי הבדל במגע ובשמע עם כונ אחר שחיברתי, ככה שבטוח הוא לא עובד.

ואני אבדוק אותו במערכת הקודמת כמובן.

עריכה:

מצאתי מתאם כזה במחשב שלי, מסתבר שה HDD שלי היה מחובר עם מתאם שמתפצל לשניים ויש לי בכל מקרה 3 חיבורים כאלה ישירות לספק, אז אני לוקח אותו לבדיקה במערכת שאני בונה ואם זה יעבוד אז הכל יהיה תקין, אם לא אני אקנה HDD חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים