עבור לתוכן

הותקפת בסכין? התגונן בעדינות!

Featured Replies

פורסם

מכל דבר שמסכן את חייך או חיי הסובבים אותך צריך להיתגונן בשיא הכוח .

פורסם

" ... דקירה אחת בצד גבו ושלוש דקירות בחזהו ... "

פפששש, איזו הגנה עצמית !!! הסכין התחלקה לו לבד, הוא לא החזיק אותה ... ( ציניות )

פורסם

" ... דקירה אחת בצד גבו ושלוש דקירות בחזהו ... "

פפששש, איזו הגנה עצמית !!! הסכין התחלקה לו לבד, הוא לא החזיק אותה ... ( ציניות )

תגיד לי באיזה סרט אתה חיי ,אתה חושב שדקירה אחת עוצרת אותך ? או בכלל בן אדם על סמים ? הוא דקר אותו עד שהוא עצר ,אני לא רואה בזה אף בעייה .

פורסם

סליחה, זה לא מפר את חוק ההגנה העצמית?

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%92%D7%A0%D7%94_%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA

כך למשל, הפעלתה של הזכות להגנה עצמית צריכה להיעשות במידה הנכונה. כאשר פורץ מהווה סכנה לחייו של אדם, רשאי האדם לנקוט צעדים של הגנה עצמית, אף אם אלה יסתיימו במותו של הפורץ. אם הפורץ מהווה רק סכנה לרכוש, אין בכך הצדקה להריגתו, והריגה במקרה זה תיחשב לעבירה פלילית.

11 שנות מאסר? מה לעזאזל הולך עם מערכת המשפט במדינה? הדבר שהכי מפחיד פה היא העובדה ששופטים הם לא כמו חברי כנסת, אי אפשר לפטר אותם או להחליף אותם. מי לעזאזל מפקח עליהם? בית המשפט העליון השמאלני?

פורסם

הנקודה היא שמרגע שהוא השתלט על הסכין, הוא לא היה יותר בסכנה, ומכאן שעקרון ההגנה העצמית לא תופס.

לדבריה, המערער לאחר שהשתלט על הסכין יכל להימלט אל ביתו ולהזעיק את המשטרה ומשדחה אפשרות זאת וביכר לדקור את המנוח הרי שתקף את המנוח שלא כדין

הנאשם טען כי הדקירות התרחשו בעיצומו של המאבק. בית המשפט לא האמין לו.

לדבריו, עד לדקירה האחרונה שדקר את המנוח נאבק עימו המנוח וניסה להשתלט על הסכין ולולא שדקר הוא - היה נדקר בעצמו....בית המשפט המחוזי מצא את המערער כלא אמין בשל העובדה שבחקירתו הראשונית מסר עדות שקרית ובשל העובדה שבשחזורי האירוע שנדרש לבצע על-ידי המשטרה לא הצליח המערער למסור גרסאות ברזולוציה של אחד לאחד לגבי ההתגוששות.
פורסם

הוא טוען שהם התאבקו על הסכין במשך כל ההתקוטטות, וגם אם לא, יש להכניס את גורם הפחד והלחץ שבו הוא היה נתון. אם מישהו מסומם ושיכור היה בא אליי הביתה עם סכין ומנסה להתנפל עליי תוך כדי קריאות "אני ארצח אותך", אני הייתי נכנס לפאניקה ואם הייתה לי ההזדמנות - דוקר אותו בהחלט.

שאני אבין, הם מצפים מאזרח פשוט לדעת להתמודד עם התגוננות ממצב דקירה בקור רוח? כולם פה יוצאי קומנדו? עזבו את העובדה שהוא היה בשוק שהוא לא נדקר בעצמו, ושהבחור המסומם עם הסכין ניסה עוד להתאבק איתו גם כשהקרב היה חסר סיכוי (כי כמובן, מסוממים לא חושבים בצורה רציונאלית), עוד מביאים לו 11 שנות מאסר?

פורסם

אחרי שהוא מסר עדות שקר, הוא יכול להתלונן עד מחר, הוא כבר לא עד אמין.

וכן, הגנה עצמית זו הגדרה מאוד בעייתית ויותר מצומצמת ממצומצמת, מהסיבה הפשוטה שהרבה מקרי רצח יוכלו להיות "הגנה עצמית".

במקרה הזה - 4 דקירות נשמע כמו קצת יותר מהגנה עצמית. הוא בעצמו לא הצליח לשחזר את הארוע בצורה שתוכיח שהדקירות היו תוך כדי המאבק ולא אחרי שהוא חטף את הסכין.

פורסם

תגיד לי באיזה סרט אתה חיי ,אתה חושב שדקירה אחת עוצרת אותך ? או בכלל בן אדם על סמים ? הוא דקר אותו עד שהוא עצר ,אני לא רואה בזה אף בעייה .

מי ליצן ? מי ליצן קטן ?

אני רואה מדבריך שאין לך הבנה באנטומייה. במקרה שבו הסכין הייתה קוצץ ציפורניים הייתי מבין ארבע דקירות.

סכין שאורך הלהב שלה גדול מ 7 סנטימטר וחודרת לבית החזה ( לריאות ) ואז נשלפת החוצה בכוח,

יוצרת נזק כזה שגם אתה על ספיד + קוקאין + קראק + סטרואידים, הריאה קורסת והאדם מתחיל להחנק כמעט באופן מיידי. תוך 30 שניות על הרצפה.

ברפואה משפטית וחקירת מקרי מוות בכל העולם, ווידאו את זה. לי יצא לראות שידור חי בעניין איזה ערב שביקרתי באיזה פאב לפני כמה שנים ופרצה מריבה.

דקירה אחת מספיקה מעל ומעבר להפיל גם את הביריונים שבבני האדם.

הבן אדם גם טען שהידיים של שתיהם " לא היו חופשיות " והם התקוטטו על הסכין. מעניין מאוד.

אני כמובן לא מכיר את המקרה לפרטיו ואין לי מושג מה היה סוג הנשק ( אורך הסכין וסוג הלהב ) אבל ארבע דקירות ? בחייך.

אני מאמין שזה התחיל בהגנה עצמית ונגמר בלא פחות מהריגה.

פורסם

נשמע מוצדק.

פורסם

אחרי שהוא מסר עדות שקר, הוא יכול להתלונן עד מחר, הוא כבר לא עד אמין.

הבן אדם נלחץ. הוא פחד שהחוקרים במשטרה לא יאמינו לגרסה שלו, ועם המשטרה שיש לנו פה בארץ - אני מבין את החשש הזה. בכתבה מוזכרת העובדה שרוב החשודים מתנהגים ככה ושזה לא מקרה נדיר.

הוא בעצמו לא הצליח לשחזר את הארוע בצורה שתוכיח שהדקירות היו תוך כדי המאבק ולא אחרי שהוא חטף את הסכין.

השוטרים ביקשו ממנו לשחזר בדיוק את מהלך ההתקוטטות, שלב אחר שלב בדיוק מירבי. אתה מכיר את המונח תסמונת פוסט טראומטית?

פורסם

הוא איבד את האמינות שלו, לא הצליח להוכיח את חפותו (במקרה של הגנה עצמית חובת ההוכחה היא על הנאשם) וכל הראיות היו נגדו. יכול להיות שהוא צודק, אבל הוא לא הצליח להוכיח את זה. עוד פעם, החוקים שמתייחסים להגנה עצמית מאוד מצומצמים ומקשים על הנאשמים, אבל אם הם לא היו כאלה הרבה פושעים היו משוחררים.

פורסם

יפה, ובכל זאת יש פה סימן שאלה גדול שמרחף על המקרה. אני לא אומר שצריך לשחרר אותו עם עבודות שירות, אבל 11 שנים? מוגזם למדי.

פורסם

מי ליצן ? מי ליצן קטן ?

אני רואה מדבריך שאין לך הבנה באנטומייה. במקרה שבו הסכין הייתה קוצץ ציפורניים הייתי מבין ארבע דקירות.

סכין שאורך הלהב שלה גדול מ 7 סנטימטר וחודרת לבית החזה ( לריאות ) ואז נשלפת החוצה בכוח,

יוצרת נזק כזה שגם אתה על ספיד + קוקאין + קראק + סטרואידים, הריאה קורסת והאדם מתחיל להחנק כמעט באופן מיידי. תוך 30 שניות על הרצפה.

ברפואה משפטית וחקירת מקרי מוות בכל העולם, ווידאו את זה. לי יצא לראות שידור חי בעניין איזה ערב שביקרתי באיזה פאב לפני כמה שנים ופרצה מריבה.

דקירה אחת מספיקה מעל ומעבר להפיל גם את הביריונים שבבני האדם.

הבן אדם גם טען שהידיים של שתיהם " לא היו חופשיות " והם התקוטטו על הסכין. מעניין מאוד.

אני כמובן לא מכיר את המקרה לפרטיו ואין לי מושג מה היה סוג הנשק ( אורך הסכין וסוג הלהב ) אבל ארבע דקירות ? בחייך.

אני מאמין שזה התחיל בהגנה עצמית ונגמר בלא פחות מהריגה.

אני לא יודע מה ההסמכה שלך ,אפ אתה רופא או סתם ילד שיודע טיפה יותר מהרגיל ,אבל אני עשיתי קורס מאמנים + למדתי ביולוגיה כל התיכון ,נכון שזה לא הופך אותי לרופא (אפילו לא קרוב) אבל אני יכול להגיד לך שבאנטומיה אני מבין קצת יותר מהאדם הממוצע .

קודם כל ,אתה הוכחתה את מה שאמרתי ,שתוך 30 שניות הבן אדם על הריצפה ,אבל את מסכים איתי ש 30 שניות זה מספיק זהן כדיי להאבק ,אני זוכר שלפניי כמה שנים בחור אחד נידקר על ידי מחבל בקנה הנשימה ,הבחור הוציא את הסכין ,רץ אחרי המחבל והרג אותו (כמובן שהבחור מת ,כי גם כך לא היה לו הרבה סיכוי לישרוד עד האמבולנס ).

פורסם

עם דקירה מספיק מדויק גם תוך פחות מ-30 שניות האדם מת (במקרה דיברתי על זה אתמול עם רופא). במיוחד אם זה בבטן או בגב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים