עבור לתוכן

שאלה לגבי התעלקות על רשתות ( Asus eee)

Featured Replies

פורסם

קניתי את ה-eee של ASUS עם לינוקס, ויש לי בעיה להתחבר לרשתות אלחוטיות.

בהתחלה הוא לא התחבר לשום רשת, גם לא לזו שיש לי בבית, ורשם pending כל הזמן. אחרי שחיברתי אותו עם כבל והרצתי עדכון של ה-wifi הצלחתי להתחבר לרשת הביתית שלי (שהיא מוצפנת WPA) בלי בעיות.

הבעיה היא שלא הצלחתי להתעלק על רשתות לא מוצפנות באיזור העבודה שלי (וגם בבית) ואני לא יודע אם זה בגלל תקלה במכשיר או שזה משהו יכול לקרות.

השאלה שלי: האם ניתן להתעלק על כל רשת שאינה מוצפנת?

יש כאן איזה 3-4 רשתות לא מוצפנות, לכמה אפילו יש לי קליטה של 96%, אבל הוא לא מתחבר אליהן וממשיך לרשום pending לא משנה איזה רשת אני בוחר. אני יודע שאייפוד מתחבר בקלות כמעט לכל רשת שהוא מוצא... אז למה לעזאזל ה-eee לא? האם זה קשור למערכת ההפעלה? אני שוקל להתקין XP בגלל זה...

הלכתי עם המחשב למעבדה, וכמובן חוק מרפי - הוא הצליח להתחבר בקלות לרשת שיש להם שם (ושלא היתה מוצפנת). לכן הם פסקו שאין בעיה במכשיר. אבל לא הגיוני לי שבאיזור העבודה שלי (יד חרוצים ת"א) אין אף רשת שאני יכול להתחבר אליה. אתמול הופיעה רשת שנקראה "free internet connection", כך שבודאות היא מיועדת להתעלקות, והוא לא הצליח להתחבר אליה... אבל הקליטה שלה היתה רק 20%, אולי בגלל זה?

במעבדה אמרו לי שיש רשתות שהם ללא הצפנה, אבל מחייבות הוספה של ה-mac adress של המחשב שלי לראוטר כדי שזה יאפשר לי להתחבר - לכן אני לא מצליח. אבל זה עדיין לא מסביר את "free internet connection" שלא הצלחתי להתחבר אליה.

עוד הם אמרו לי שאולי ה-WIFI במחשב לא תומך בכל התקנים ושאני אנסה לקנות אחד שמתחבר למחשב ב-USB ולראות אם זה מצליח.

מה אתם אומרים? אני נואש מזה כבר!

פורסם

מה השגיאה שאתה מקבל?

פורסם
  • מחבר

No working leases in persistent database -sleeping

ואחרי זה הוא עובר ל-pending.

אבל מחיפוש באינטרנט השגיאה הזו היא משהו כללי של חוסר יכולת להתחבר ואין לה ממש משמעות.

התופעה הזו מאוד נפוצה עם ה-eee (מסתבר), אבל דווקא בהתחברות לרשתות מוצפנות. אצלי זה כאמור נפתר אחרי שהורדתי עדכון... אבל קיים בהתעלקות.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אולי המחשב הקטן הזה לא מצליח להתחבר כי כרטיס הרשת שלו חלש... או שבאמת המכשיר פגום

פורסם

לזה שמעלי,איזה שטות...

לפותח התארד שאתה מדליק את המחשב תלחץ על F9 זה בעצם שיחזור של הגדרות ברירת המחדל, במידה וזה עזר עדכן במידה וזה לא עזר התקן מחדש את הלינוקס בעזרת דיסק ההפעלה שקיבלתה בקופסא.

בכל מקרה מפעיל במחשב הזה ווינדוס XP והלינוקס שמגיע כברירת מחדל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים