עבור לתוכן

פריצת הדרך הבאה?

Featured Replies

פורסם

ואו.... אז דבר ראשון, תודה.... דבר שני, זה אפשרי בכלל?... :o:screwy:

• תגובות 75
  • צפיות 24.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

פיזיקה מודרנית יותר הזויה מכל סרט מדע בדיוני :silly:

פורסם

רגע... יש למעבד מסוג כזה ביצועים? או שהוא פועל פשוט במכיאת כף :yelclap:? ז"א, הוא יכול להיות מהיר או איטי יותר? או שהוא פשוט נותן ישר תשובה?

פורסם
  • מחבר

ברמה התיאורטית הוא אמור להיות מיידי

ברמה המעשית אני מאמין שתיהיה השהיה כלשהי מהקלט עד הפלט...

פורסם

ממש לא, מעבד קוונטי יחולל סערה בעולם, וכמעט כל מי שעוסק במחשבים מבין את זה

אמת!

אפשר להסביר את העניין בצורה פשוטה, ואני ינסה.

עצם העובדה שהמעבד עובד על מכניקאת קוואנטום, הוא לא פועל בצורה בינארית, אין כן/לא, בקוואנטום יש אין-ספור

פעולות שהוא מבצע בו זמנית. אז ממש בקיצור, מעבד שיכול לבצע אין ספור פעולות בו זמנית - שום הצפנה שיש בעולם

לא יכולה לעמוד בפניו. ולפי כתבות הבנקים בעולם כבר מודעים למצב ועובדים על פתרונות..

למי שזה באמת מעניין אותו שיגגל quantum encryption broken פשוט.

פורסם

בואו נקווה שהוא יכנס לשימוש של רוב השוק אחרי שנצא לפנסיה.

כניסה של מעבד כזה אומר גם שידע מחשבי ולימודי מחשבים יהיו כרוכים לחלוטין בפיזיקה.

זוהי תהיה אחת המהפכות של המאה.

אולי העולם יקרוס!! :smile1:

פורסם
  • מחבר

לאו דווקא.

תכניתנים, מהנדסי מערכות מידע ומנתחי מערכות לא לומדים היום פיזיקה ברמה של להבין איך המעבדים היום פועלים. למה שבעתיד זה יהיה שונה?

פורסם

כי עדיין צריך להבין את המחשב, ובעתיד להבין את המחשב יהיה להבין פיזיקה.

פורסם
  • מחבר

גם היום כדי להבין את המחשב צריך ללמוד פיזיקה ברמה גבוהה מאד, אנשי תוכנה לא לומדים את זה, אנשי חומרה כן...

פורסם

א.הרמה הדרושה תעלה כנראה.

ב.גם אנשי התוכנה יצטרכו פיזיקה ברמה הרבה יותר טובה. מתכנת טוב יכול להבין את המחשב במידה טובה.

פורסם

בשביל להיות מתכנת טוב לא צריך לדעת פיזיקה , בדיוק כמו שלא צריך להיות מכונאי רכב בשביל להיות נהג טוב !!!

פורסם

כרגע לא, אבל כשנשתמש במחשבים קוונטים יהיה צורך.

מתכנת צריך להבין את המחשב כדי להבין איך להעביר את האלגורתים טוב יותר, את המגבלות ואת החשיבה הנכונה.

אני לא אומר שצריך להבין את החלק החומרתי לעומק אלא את הצד של איך הוא פועל.

פורסם
  • מחבר

אתה קצת מתבלבל נראה לי, כל הרעיון של שפות תכנות עיליות זה כדי שתוכניתן לא יתעסק עם שפת מכונה, מי שיצטרך ללמוד פיזיקה ברמה גבוהה יותר זה מהנדסי חשמל ומהנדסי חומרה.

פורסם

לא, גם מתכנת בשפה עילית צריך להבין בצורה בסיסית איך המחשב חושב.ככה הוא יוכל לתכנת בהתאם למחשב.

כשאני חושב על זה, אפשר פשוט לשאול את שניצל, הוא מבין יותר בתכנות מאיתנו. אני אשלח לו ה"פ.

פורסם

אתה קצת מתבלבל נראה לי, כל הרעיון של שפות תכנות עיליות זה כדי שתוכניתן לא יתעסק עם שפת מכונה, מי שיצטרך ללמוד פיזיקה ברמה גבוהה יותר זה מהנדסי חשמל ומהנדסי חומרה.

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

כרגע לא, אבל כשנשתמש במחשבים קוונטים יהיה צורך.

מתכנת צריך להבין את המחשב כדי להבין איך להעביר את האלגורתים טוב יותר, את המגבלות ואת החשיבה הנכונה.

אני לא אומר שצריך להבין את החלק החומרתי לעומק אלא את הצד של איך הוא פועל.

אולי בהתחלה יהיה צורך למתחנתים לדעת להתעסק עם "חומרה הקוואנטית" אבל בהמשך יקרה בדיקו מה שקורה עם שפות עלית והמתחנתים לא יצטרכו לדעת בכלל איך נראה המחשב מבפנים!

ומה דעתכם ? אם המחשבים הקוונטיים באמת יהיו כל כך חזקים שיוכלו לפרוץ כל הגנה וקידוד אפשרי .האם זה יקדם אותנו או יחזיר אותנו אחרוה בזמן, מכיוון ששום מידע דיגיטלי לא יהיה מוגן יותר ובשביל לשמור מידע מלהחשף לשאר העולם נצטרך לשמור אותו על דף נייר מתחת לכרית .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים