עבור לתוכן

לאחר הרכבת MUGEN 2 המחשב לא נדלק בכלל!

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

סיימתי להרכיב את ה- MUGEN 2 על המחשב שלי לפני כשעה, והוא לא נדלק בכלל... לא יודע מה קרה, אין לי מושג, ההרכבה עברה דיי חלק ובשבילה הייתי צריך לפרק את כל לוח האם ולחבר מתחתיו מן מתקן שחור ע"מ להחזיק את הקירור, סגרתי הכל והכל ניראה מעולה, והמחשב פשוט לא נדלק בכלל...! לוחצים על הכפתור ולא קורה כלום... :pissed: מה יכולה להיות הבעיה? כל החיבורים של הספק במקום וחיבור ה- 24 פינים גם, יכול להיות שהלך הספק משום מה? אני לא מצליח לחשוב על שום דבר שיכול לגרום להרס טוטאלי של משהו. יש מצב גדול שזה הספק? כי ניראה שלא עובר בכלל מתח ושום רכיב... יש איזשהו כבל שיוצא מהספק שאם הוא לא מחובר בכלל או לא מחובר כראוי יכול לגרום לדבר כמו שתיארתי? הכל עשינו, אני ואבא שלי, מאוד מאוד מאוד בעדינות, ואני מבואס כל כך כל כך עכשיו, מחשב חדש, בן שבועיים וחצי לכל היותר...

פורסם

לדעתי הכי סביר שהלוח נוגע במארז וזה מקצר אותו

אולי קשור למתאם הזה שהרכבתה מאחורה

אולי פירקתה אחד מהברגים/פלסטיקים המגביהים

בכל אופן תנסה להפעיל אותו על קרטון

בטח יעבוד

פורסם

תבדוק אם המנורה שעל הלוח אם דלוקה ותודיע לנו..

פורסם
  • מחבר

מה זה להפעיל אותו על קרטון? אני לא יכול לפרק לגמרי את הלוח ולהוציא אותו כי אני לא יודע איך מחברים את כל הכבלים של הספק ללוח אם, יש מלא וזה מסובך רצח.... היום הסתכלתי ואמרתי לעצמי פאק, צריך להיות פרופסור בשביל להרכיב הכל...(!) איך לדעתך הלוח נוגע במארז? יש ברגים כאלה שמגביהים את הלוח מעל למארז, שמתי את הלוח עליהם כמו שזה היה, מה זה יכול להיות?

exzt,

היכן ה- LED הזו נמצאת? לא ראיתי אותה כשהרכבתי את הלוח. אם היא דולקת מה זה אומר, ואם היא כבויה מה זה אומר?

תודה מראש!

פורסם

1. סביר להניח שהיא כבויה, כי אחרת היית כבר שם לב אליה.

2. אם היא דולקת - פירושו שהלוח מקבל מתח, ואם לא אז לא.

3. זה בהחלט נשמע כמו קצר, אין סיבה שהספק יהרס בתהליך שכזה.

4. הכי טוב, למרות הסיבוך יהיה באמת להוציא את הלוח לחלוטין מתוך המארז, או שתעזר בהרכבה חזרה במדריך של לוח האם, או שאם אתה ממש לא מבין בזה, צייר לך תרשים של מה מתחבר לאיפה, באמת שלא צריך להיות פרופסור בשביל זה. ותנסה להפעיל מחוץ למארז, אם זה נדלק, אז הבעיה היא או שמשהו לא יושב טוב (לא מחובר עד הסוף), או שמשהו יושב גרוע (מקצר) איך שזה מחובר כרגע.

פורסם
  • מחבר

תודה לך yz.

אז ככה, אני דיי מבין בעניין והרכבתי/פירקתי כבר הרבה קירורים/מעבדים/כרטיסי מסך, אבל אף פעם לא הרכבתי ממש לבד מחשב כזה. בחוברות של הלוח אם לא כתוב כלום לגבי החיבורים ולגבי לאן כל דבר מתחבר, כתוב רק כל חיבור מהו, ובחוברת של הספק כתוב גם רק כל חיבור מהו, לא כתוב בפרוטרוט מה צריך לחבר ומתי. אני יכול לעשות תרשים או לקחת תמונות ולהרכיב לפי זה, יש מצב שאעשה זאת מחר.

1. יש לי עוד שאלה. עם ה- MUGEN בא מתקן שחור שמתחבר מתחת ללוח האם ואז מתחבר למוגן שיושב על המעבד בעזרת ברגים, והוא דיי עבה (כמה מילימטרים, שזה בערך הגובה שבין קיר המארז שעליו יושב הלוח לבין הלוח עצמו). יש מצב שהמתקן הנ"ל נוגע בקיר המארז ומקצר את הלוח כולו ובגלל זה לא קורה כלום כשאני מדליק את המחשב??

2. עוד דבר, אוכל להוציא את הברגים שמחברים את הלוח למארז ומתחתם להכניס קרטון או חומר מבודד כמו ניילון ואז לנסות להפעיל? זה יחסוך לי הוצאה של כל הלוח וחיבורי הספק ושבירת הראש אולי שתבוא אח"כ...

תודה מראש ולילה טוב.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה!

הצלחתי להפעיל את המחשב. כבל קטן מאוד, ששמו SW POWER היה מנותק מה- F_PANEL בלוח... ככה שכפתור ההדלקה בכלל לא קיבל מתח.

יצאתי טונה!!! :bash:

תודה לכל מי שניסה לעזור, מעריך זאת מאוד!

פורסם

חבר'ה!

הצלחתי להפעיל את המחשב. כבל קטן מאוד, ששמו SW POWER היה מנותק מה- F_PANEL בלוח... ככה שכפתור ההדלקה בכלל לא קיבל מתח.

יצאתי טונה!!! :bash:

תודה לכל מי שניסה לעזור, מעריך זאת מאוד!

בדיוק מה שבאתי להגיד לך לבדוק :-))) כפרה עליך...

יאללה תעדכן תמונות כבר :-) (שיגעתי אותך איתם אאא...)

פורסם

זה היה החשד שלי... לכן להבא אם מנורת הלד דולקת רוב הסיכויים שהבעיה היא זאת!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים