עבור לתוכן

תואר במדעי המחשב: או"פ VS חיפה. (VS טכניון)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בא נניח סיימת שנה ראשונה. אתה מתגייס בינואר, משתחרר בינואר כלומר יעברו בערך 3.5-4 שנים של הפסקה בתואר. זה קטלני מאד, הלימודים באוניברסיטה הם חסרי רחמים ואף אחד לא יתחשב בזה שלמדת את קורסי הבסיס 4 שנים לפני קורסי ההמשך. (גם ככה הם מניחים שהוצאת 100 בקורסי הבסיס ואתה יודע אותם מושלם בקורסי ההמשך). במקרה הטוב תצטרך ללמוד את השנה הזו שוב, במקרה הרע זה כל כך יערער אותך שלא תסיים את התואר בכלל

איזו הפסקה בדיוק? את התואר אסיים לפני הצבא.

ולא, אני לא חושב שכשאהיה "גדול" ארצה לעסוק בתכנות, אבל אני בטוח שאמצע תפקיד מעניין בצבא, גם אם הוא יכלול תכנות.

• תגובות 129
  • צפיות 13.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה בהנחה שסיימת את התואר (נחמד שאתה משוכנע שתצליח, לחיים יש הרבה פעמים תוכניות אחרות משלך). גם אם סיימת את התואר זה לא מבטיח לך כלום לצבא. הצבא, כמו כל גוף גדול מפעיל תוכניות סינון, אבל הם לא מצליחות לתפוס את כולם ולא חסר עובדי רס"ר עם תואר במתמ' שפשוט לא הצליחו להתקבל לאף תוכנית.

החסרונות, הנפילות הרבות שיכולות להיות בדרך פשוט מגמדות כל יתרון

פורסם
  • מחבר

זה בהנחה שסיימת את התואר (נחמד שאתה משוכנע שתצליח, לחיים יש הרבה פעמים תוכניות אחרות משלך). גם אם סיימת את התואר זה לא מבטיח לך כלום לצבא. הצבא, כמו כל גוף גדול מפעיל תוכניות סינון, אבל הם לא מצליחות לתפוס את כולם ולא חסר עובדי רס"ר עם תואר במתמ' שפשוט לא הצליחו להתקבל לאף תוכנית.

החסרונות, הנפילות הרבות שיכולות להיות בדרך פשוט מגמדות כל יתרון

זה כל כך לא נכון, יכול להיות שלך היה נסיון לא טוב עם לימודים אקדמיים, אבל להתגייס עם תואר ראשון במדמ"ח בטוח שיתרום רבות ובטוח לא יזיק.

וכן, אין סיבה שלא אסיים את התואר לפני הצבא, אם אראה שבפתוחה אני "נמרח" יותר מדי אעבור לאוניברסיטה רגילה.

פורסם

למה תמיד כשצעירים- לא מקשיבים, וכשמבוגרים- מנסים להסביר לצעירים?

אני רק מקווה שלא תהרוס לעצמך את הבגרויות יותר מידי בזמן שתלמד לתואר

פורסם

זה כל כך לא נכון, יכול להיות שלך היה נסיון לא טוב עם לימודים אקדמיים, אבל להתגייס עם תואר ראשון במדמ"ח בטוח שיתרום רבות ובטוח לא יזיק.

וכן, אין סיבה שלא אסיים את התואר לפני הצבא, אם אראה שבפתוחה אני "נמרח" יותר מדי אעבור לאוניברסיטה רגילה.

אני לא מבין מה הוויכוח, תעשה מה שאתה רואה לנכון.

יש לי לא מעט מכרים שעשו עתודה ומתחרטים על זה בדיוק

כמו שיש לי מכרים שמרוצים.

העיקר שאתה יודע ומבין למה אתה נכנס.

למה תמיד כשצעירים- לא מקשיבים, וכשמבוגרים- מנסים להסביר לצעירים?

אני רק מקווה שלא תהרוס לעצמך את הבגרויות יותר מידי בזמן שתלמד לתואר

לא תמיד המבוגרים צודקים ורוב הפעמים הצעירים לא מקשיבים :)

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין מה הוויכוח, תעשה מה שאתה רואה לנכון.

יש לי לא מעט מכרים שעשו עתודה ומתחרטים על זה בדיוק

כמו שיש לי מכרים שמרוצים.

העיקר שאתה יודע ומבין למה אתה נכנס.

יודע, יודע.

ואין וויכוח, כל הדיון עוסק במקום בו אעשה את התואר.

לא תמיד המבוגרים צודקים ורוב הפעמים הצעירים לא מקשיבים :)

וטוב שכך.

פורסם

יש מלא סיבות שלא תסיים את התואר.

באמת ובתמים שלא אכפת לי מה תעשה,ואני לא מנסה להוריד אותך משום תוכנית,אבל אתה צריך להבין שהשילוב בין הרמה של האוניברסיטה+חוסר זמן בגלל בית ספר הוא לא קל,ויש סיכוי גדול שלא תסיים.

פורסם

יש מלא סיבות שלא תסיים את התואר.

באמת ובתמים שלא אכפת לי מה תעשה,ואני לא מנסה להוריד אותך משום תוכנית,אבל אתה צריך להבין שהשילוב בין הרמה של האוניברסיטה+חוסר זמן בגלל בית ספר הוא לא קל,ויש סיכוי גדול שלא תסיים.

הילד סגור

תן לו

זה מצחיק, שכל השאלות שלך הן עניין של העדפה

איכות מול השקעה וסיכון

פחות איכות ויותר בטחון

אם אתה לא יודע לבחור, ולא מבין את התשובות עד עכשיו, אני מפחד מה יהיה באוניברסיטה

אבל שוב, אם תחליט בכל זאת ללכת וללמוד, בהצלחה רבה ומקווה שתחזור אלינו עם תואר

רק תזכור טוב טוב מה שהמנוסים פה אומרים לך

ותנסה להתגבר על הרצון שלא יתייחסו אליך כמו קטן ותנסה להקשיב לנו קצת

פורסם
  • מחבר

אני כמובן מקשיב לכל העצות אבל חלקן עוברות סינון, אם הייתי מקשיב לכולן הייתי מוותר על הרעיון שניה אחרי שהעלתי אותו.

אני חושב שהגדרת יפה את ההתלבטות שלי: איכות מול השקעה וסיכון VS פחות איכות ויותר בטחון.

עד כמה אתם חושבים שהמוסד בו אלמד ישפיע לי על האפשרויות בעתיד?

והאם חיפה באמת נחשבת לכל כך ירודה לעומת אוניברסיטאות אחרות?

פורסם

אני כמובן מקשיב לכל העצות אבל חלקן עוברות סינון, אם הייתי מקשיב לכולן הייתי מוותר על הרעיון שניה אחרי שהעלתי אותו.

אני חושב שהגדרת יפה את ההתלבטות שלי: איכות מול השקעה וסיכון VS פחות איכות ויותר בטחון.

עד כמה אתם חושבים שהמוסד בו אלמד ישפיע לי על האפשרויות בעתיד?

והאם חיפה באמת נחשבת לכל כך ירודה לעומת אוניברסיטאות אחרות?

ענו לך כבר על זה, תסנן מה שצריך לא מה שלא צריך

אתה צריך להבין, זה לא הפקטור היחיד מאיפה הבאת תתואר

יש אלף פאקטורים:

ציון סופי, קורסים לבחירה שבחרת, שנות ניסיון, ניסון בצבא, ראיון אישי מוצלח

נראה לך שאם תבוא עם תואר של טכניון באופן אוטומאטי תחטף

אני אבהיר את זה כך, אם אתה שווה משהו, אתה תחטף עם כל תואר, אם תצליח להראות שאתה שווה משהו

בעל עסק לא מעניין אותו קודם כל מאיפה הוצאת את התואר, אלא כמה אתה מנוסה, כמה אתה מנוסה ספציפית למערכות שיש לו

איזה תעודות הסכמה חיצוניות יש לך(שאגב הם לא פחות קלות מתארים)

פשוט תעשה תואר איפה שיותר נוח לך בזה הרגע

מרבית ההבדל הוא בין מכללות ואוניברסיטאות בד"כ ולא בין אוניברסיטאות לאוניברסיטאות

פורסם

היא ממש לא אוני' דרג ב'.... מאיפה אתה מביא את זה? :)

זה שהחוג למדעי המחשב, חדש וללא יוקרה זה משהו אחר.

היא מדורגת מתחת לשאר האוניברסיטאות בארץ בכל פרמטר, ובכלל לא נכללת בדירוגים של מוסדות בינלאומיים (בדירוג ה-500 המובילות בעולם אתה תמצא את העברית, את הטכניון, את אוניברסיטת ת"א, מכון ויצמן, בר אילן ובן גוריון - אבל לא את חיפה).

פורסם
  • מחבר

היא מדורגת מתחת לשאר האוניברסיטאות בארץ בכל פרמטר, ובכלל לא נכללת בדירוגים של מוסדות בינלאומיים (בדירוג ה-500 המובילות בעולם אתה תמצא את העברית, את הטכניון, את אוניברסיטת ת"א, מכון ויצמן, בר אילן ובן גוריון - אבל לא את חיפה).

זו בדיוק הסיבה שאני חושש ללכת לשם, אני לא חושב שזה נכון להגיד: "זה לא ממש משנה איפה למדת משנה מי אתה", בסופו של דבר המוסד בו למדת משפיע על כישוריך. ומי יודע, אולי בעתיד ארצה לעבוד בחו"ל, ולא יהיה טוב אם יפזלו לעברי רק למשמע האוניברסיטה בה למדתי.

נ.ב: אני חושב שהטכניון והעברית הן בין ה-100 הטובות בעולם. (ואף יותר מזה)

עכשיו התערער לי הבטחון לגבי אוניברסיטת חיפה, וגם אם לא אוהב את שיטת הלימוד באו"פ, לא בטוח שאשקול ללכת לחיפה במקום זה.

פורסם

למרות מה שמיני אמר, אתה ממש לא צריך לפחד מללכת לאונ' חיפה...

פורסם

זו בדיוק הסיבה שאני חושש ללכת לשם, אני לא חושב שזה נכון להגיד: "זה לא ממש משנה איפה למדת משנה מי אתה", בסופו של דבר המוסד בו למדת משפיע על כישוריך. ומי יודע, אולי בעתיד ארצה לעבוד בחו"ל, ולא יהיה טוב אם יפזלו לעברי רק למשמע האוניברסיטה בה למדתי.

נ.ב: אני חושב שהטכניון והעברית הן בין ה-100 הטובות בעולם. (ואף יותר מזה)

עכשיו התערער לי הבטחון לגבי אוניברסיטת חיפה, וגם אם לא אוהב את שיטת הלימוד באו"פ, לא בטוח שאשקול ללכת לחיפה במקום זה.

אתה נותן לתואר חשיבות גדולה מדי ממה שיש לו באמת.

(העברית מדורגת במקום ה-65, הטכניון פותח את המאיה השניה במקום ה-106-107).

פורסם

ואתה גם צריך לקחת בחשבון שהטכניון לא מקבל דירוג על כל מה שנקרא מדעי הרוח ומדעי החרטא. בדירוג האונ' הטכניות הוא נמצא במקום ה-20 ומשהו (אאל"ט השלישית מחוץ לארה"ב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים