עבור לתוכן

תואר במדעי המחשב: או"פ VS חיפה. (VS טכניון)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מכיוון שאין להם פקולטה למדעים מדויקים (מה שקורה בכל המכללות), יש רק מדעי המחשב, אז הם דחפו את זה לאיזשהי פקולטה.

מה זה משנה תכלס?

(שוב, לרגע אני לא דוגל בללכת ללמוד שם.. אבל הפקולטה לא באמת משנה)

ברור שהפקלולטה פחות מפריעה לי. (בגלל זה שמתי את זה בסוגריים)

אבל יותר חשובים לי רמת הלימוד ואיכותו של התואר.

אה, והאם באמת לומדים שם הרבה ערבים? (התוצאות של מפגש ביני לבינם לא תהיינה טובות)

• תגובות 129
  • צפיות 13.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברור שהפקלולטה פחות מפריעה לי. (בגלל זה שמתי את זה בסוגריים)

אבל יותר חשובים לי רמת הלימוד ואיכותו של התואר.

אה, והאם באמת לומדים שם הרבה ערבים? (התוצאות של מפגש ביני לבינם לא תהיינה טובות)

בזה הרגע פסלת 95 אחוז מהאוניברסיטאות ומכללות בעולם בכלל

ואני עדיין עומד על שלי, עצם העובדה שאתה מתווכח , זה העיוורון של הילדות, העקשנות של הילדות

אני מנסה להסביר לי, גם לי היה משעמם, ואני דוקא למדתי בפתוחה(תאמת לא ממש ידעתי על חיפה, אבל עדיין עדיפות לפתוחה)

אין לך פשוט מה לחפש שם בגיל הזה, אתה גם לא כל כך מבין למה אתה הולך להכנס.

גם אם הציונים של 100 עם ממוצע מאה, 5 יחידות מת' אנגלית פיסיקה מדמ"ח, זה לא אומר כלום על לימוד בגיל כזה

לכשתגדל תבין, לעכשיו, המלצה מבני אדם מבינים, נסה לרדת מזה, ועצם זה שבאת ושאלת את השאלה, כמו שכבר נאמר לך פה

אז כנראה לא דנת מספיק טוב בסוגיה האם ללמוד בכלל לתואר, על אחת כמה וכמה כשאתה לא יודע מה מצפה לך, זה לא לימודי תיכון שהם טיפה יותר קשים

פורסם

בקשר לערבים כן, מאוד.

פורסם
  • מחבר

ולא בקשר לערבים? ("אבל יותר חשובים לי רמת הלימוד ואיכותו של התואר.")

נ.ב: אני באמת מעריך את הדאגה שלכם, ואני יודע שהיא באה מנכונות לעזור,

אך בכל זאת, אני מכיר כמה תלמידים שלומדים בפתוחה והם אמרו שאני אוכל לעמוד בזה, ובלי להשקיע בזה יותר מכשעה וחצי ביום.

אני באמת מבקש מכם, אנא הצמדו לנושא הדיון, חבל על האנרגיות ועל הזמן של כולנו.

עריכה: אני באמת לא מבין למה אתם שוללים זאת מהיסוד, אני אתחיל לקחת קורס או שניים ומקסימום אני אעזוב באמצע, לא כך?

פורסם

ולא בקשר לערבים? ("אבל יותר חשובים לי רמת הלימוד ואיכותו של התואר.")

נ.ב: אני באמת מעריך את הדאגה שלכם, ואני יודע שהיא באה מנכונות לעזור,

אך בכל זאת, אני מכיר כמה תלמידים שלומדים בפתוחה והם אמרו שאני אוכל לעמוד בזה, ובלי להשקיע בזה יותר מכשעה וחצי ביום.

אני באמת מבקש מכם, אנא הצמדו לנושא הדיון, חבל על האנרגיות ועל הזמן של כולנו.

אם לא שמת לב, שאלתך נענתה לדעתי כבר 3 פעמים

הפתוחה יותר נחשבת מחיפה במדמ"ח

וכבר אמרתי לך, אתה תוכל לעמוד בקורס אחד לסמסטר, אתה יודע מה, תפדאל , 2

אבל ב3-4 אתה לא, וכאן מגיעה בעיה אחרת, כשתגיע לצבא, לא תקבל שום דחיית שירות

או בקיצור, בזבזת את הזמן שלך, אני בכיתה ח' התחלתי, הספקתי יותר

עושה רושם שאתה י-י"א-י"ב

זה הופך את העסק להרבה יותר בעייתי

פורסם

לפני שאתה מתחיל לקטול פה כל מיני פקולטות ,ולהגיד שאתה רוצה ללמוד ברמה גבוהה,תעשה קודם בגרות במשהו...

ולהגיד לך את האמת,ללכת ללמוד באוניברסיטה בגיל 16 אחרי הבית ספר זה לא כיף במיוחד,ואני מדבר מנסיון.

פורסם
  • מחבר

זה מה שאני מנסה להסביר לכם, אם אלמד באוניברסיטה רגילה תוכנית הלימודים היא מובנית ולכן אין מצב שלא אקבל דח"ש.

אז אני נתון להתלבטות קשה, האם ללמוד בחיפה שם יהיה לי יותר קל ותוכנית הלימודים היא מובנית (אך התואר... :P), או לעשות אפיק מעבר מהאו"פ לטכניון, או ללמוד בכוונה לסיים את התואר באו"פ, או שכפי שכתבתי האופציה העדיפה עלי היא להתחיל ללמוד בטכניון, ועדיין לא כתבתם אם מישהו מכיר תוכנית שכזו.

עריכה: שאלה נוספת לי אליכם, האם קיימת אפשרות של התחלת הלימודים באוניברסיטת חיפה ומעבר לטכניון? (כמו באו"פ)

פורסם

אין אופציות מעבר בין אף אוניברסיטה לאף אוניברסיטה

הכל תלוי בנתוני קבלה, וציונים בקורסים (בשביל פטורים)

פורסם

זה התראד השלישי או הרביעי שאתה פותח בנושא של לימודים אקדמאיים, וכל פעם אומרים לך אותו דבר.

במקום להשעיר השערות שאתה מוכשר (ציונים טובים בכיתה ט' לא מהווה שום אינדקציה לתותחות) קח קורס (אלגברה ליניארית הכי מתאים) בפתוחה.

היתרונות לכך הם:

תראה, תבין ותרגיש מהם לימודים אקדמאיים ריאליים (בפתוחה, במוסדות אחרים זה יהיה קשה בהרבה בגלל חוסר הסדר ורמת הקושי היותר גבוהה, אבל בכל זאת תקבל תחושה של ריגורוזיות מתמטית מסוימת).

במידה ותצליח אם תרצה להמשיך ללמוד בפתוחה, מה טוב. אם לא,את הקורס תוכל להעביר לכל אונ' שאליה תתקבל.

לא צריך שום דרישות קדם לקורס כזה. הוא ריגורוזי ביסודו, ואפילו המבוא הנדרש של תורת הקבוצות והלוגיקה המתמטית (כלים שתצתרך לאורך כל התואר) מובאים ביחידות הראשונות של הקורס.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק ב-100%, זו הייתה הכוונה שלי, להתחיל לקחת כמה קורסים בפתוחה ולראות האם היא מתאימה לי, רק שלפני מספר ימים התפרסמה כתבה בעיתון המציגה תוכנית של אוניברסיטת חיפה, הנוצרה למטרה זו בלבד, שם המסלול הוא יותר מובנה ויותר תומך, אתה רואה את ההתחלה ויודע בדיוק איך ומתי זה ייגמר, הבעיה היחידה היא שאני לא בטוח (כפי שציינתי מספיק פעמים) לגבי טיבו של התואר, ואם אעשה קורסים בפתוחה לא אוכל להשתמש בהם בפרוייקט הזה, שכן הוא פרוייקט בפני עצמו.

ברור לי שבחיפה יהיה לי הרבה יותר קל, אך אני פוחד "להצמיד" לעצמי תואר לא איכותי לרזומה, הוא נשאר אתך לכל החיים.

פורסם

אתה צודק ב-100%, זו הייתה הכוונה שלי, להתחיל לקחת כמה קורסים בפתוחה ולראות האם היא מתאימה לי, רק שלפני מספר ימים התפרסמה כתבה בעיתון המציגה תוכנית של אוניברסיטת חיפה, הנוצרה למטרה זו בלבד, שם המסלול הוא יותר מובנה ויותר תומך, אתה רואה את ההתחלה ויודע בדיוק איך ומתי זה ייגמר, הבעיה היחידה היא שאני לא בטוח (כפי שציינתי מספיק פעמים) לגבי טיבו של התואר, ואם אעשה קורסים בפתוחה לא אוכל להשתמש בהם בפרוייקט הזה, שכן הוא פרוייקט בפני עצמו.

ברור לי שבחיפה יהיה לי הרבה יותר קל, אך אני פוחד "להצמיד" לעצמי תואר לא איכותי לרזומה, הוא נשאר אתך לכל החיים.

כל הטקסט הזה שרשמת רק מחזק את העמדה שלי שאתה צריך לסיים את לימודיך ולהתבגר

חס ושלום לא בשביל לפגוע, אלא בשביל להוריד את הרגלים שלך ולשים אותם על הקרקע

פורסם

המסלול בחיפה לא מבטיח דח"ש.

פורסם
  • מחבר

כל הטקסט הזה שרשמת רק מחזק את העמדה שלי שאתה צריך לסיים את לימודיך ולהתבגר

חס ושלום לא בשביל לפגוע, אלא בשביל להוריד את הרגלים שלך ולשים אותם על הקרקע

אתה זורק משפטים באוויר, אולי תסביר את עצמך ותנמק.

המסלול בחיפה לא מבטיח דח"ש.

כמו כל מקום, אבל אם אתה מסיים יותר מחצי תואר, מה שבחיפה בטוח יקרה, אתה כן תקבל דח"ש.

פורסם

תראה, תבין ותרגיש מהם לימודים אקדמאיים ריאליים (בפתוחה, במוסדות אחרים זה יהיה קשה בהרבה בגלל חוסר הסדר ורמת הקושי היותר גבוהה, אבל בכל זאת תקבל תחושה של ריגורוזיות מתמטית מסוימת).

אני בכלל לא בטוח שהאו"פ יותר קלה ממקומות אחרים - הלמידה העצמית והצורך להמשיך ולהגיש עבודות לאורך הסימסטר עושות את הקורסים יותר תובעניים (אני משווה את זה לחברים שלי באוניברסיטאות אחרות שבקושי לומדים לאורך הסימסטר ובסוף מקבלים פקטור כדי שחצי כיתה תעבור).

פורסם
  • מחבר

אני בכלל לא בטוח שהאו"פ יותר קלה ממקומות אחרים - הלמידה העצמית והצורך להמשיך ולהגיש עבודות לאורך הסימסטר עושות את הקורסים יותר תובעניים (אני משווה את זה לחברים שלי באוניברסיטאות אחרות שבקושי לומדים לאורך הסימסטר ובסוף מקבלים פקטור כדי שחצי כיתה תעבור).

בדיוק, האו"פ נחשבת למאוד קשה, זו הסיבה שחיפה קרצה לי. (פחות בגלל הרמה, יותר בגלל הלימוד העצמי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים