עבור לתוכן

פרויקט גאמ"א

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רק אציין שהשאלות פה מופנות לחבר'ה שהתקבלו/היו מועמדים/יכולים לעזור(שאלות נורא ספציפיות)

אז ככה,קיבלתי מועמדות לפרויקט גאמ"א,

נתבקשתי לענות על שאלון אינטרנטי לגבי מספר נושאים,ביניהם - אילו שפות תכנות אני מכיר ו/או יודע.

זה מה שתמיד רציתי(מודיעין,תכנות) ומה שביקשתי בראיון אישי בזמנו.

התחלתי למידה של VB אך הפסקתי באמצע מכל מיני סיבות,השאלה שלי היא האם כדאי להמשיך עם ה-VB או שזה לא "מוערך" וכדאי לי לעבור לשפת תכנות אחרת?(אני אוכל לסיים את הלימוד של ה-VB אך לגבי שפות אחרות לא בטוח - יש לי כחודש של למידה[אינטנסיבית נורא] ולא בטוח שזה יספיק.)

האם ישנה חובה לדעת שפות תכנות ברמה גבוה או שרמה בינינות תספיק? (ז"א - מספיק ללמוד או צריך ללמוד ולתרגל המון,פרט לתרגול שבספר הלמידה?)

אילו שפות תכנות הכי כדאי לי ללמוד? (כמות ואיכות) - ז"א אילו שפות יקח לי מעט זמן ללמוד והן "מוערכות" מספיק על מנת להתחיל בכלל? (שוב,יש לי כחודש ימים ללמוד)

ראוי לציין שאני מעוניין לעסוק בפיתוח תוכנה בהמשך החיים,ז"א לא למטרות פנאי אלא כעבודה.

לכן אשמח לעשות את ה" סטאז' " כבר בצבא.

עוד דבר,המועמדות עצמה,מה אומרת לגבי הקב"א שלי? קראתי איפשהו שחייב להיות מעל 55 אך מדברים ששמעתי גם 53 זה מספיק,יש למישהו מידע מדוייק לגבי העניין?

אשמח לתשובות.

תודה ענקית מראש.

כתבתי את ההודעה הזאת בפורום אחר,החלטתי לפרסם גם פה על מנת לקבל את מירב המידע.

אנשים שיודעים על מה נבחנים ומה צפוי במיונים לפרוייקט,מה כדאי לי להתחיל ללמוד?

חומרה? WINDOWS? מה זה כולל?

שוב, תודה.

• תגובות 81
  • צפיות 15.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גאמא זה שם כולל למספר מסלולי הכשרה של חיל המודיעין,כאשר המסלולים האלה מכסים דברים גם אך לא רקתכנות (רשתות\מערכות הפעלה\etc).

כל ידע נוסף שתבוא איתו רק יוכל לעזור לך

בראש ובראשונה תלמד שפת C (כי בלי תפיסה טובה של קונספטים low-level יהיה לך קשה מאוד להתקבל לכל מסלול בגאמא),אחרי זה תעבור לנושאים שמעניינים אותך אישית (ללמוד מערכת הפעלה ספציפית לעומק\להכיר שפת תכנות ספציפית ברמה גבוהה\ללמוד על נושאים שונים ברשתות).

בנוסף,כדאי שיהיה לך ידע בסיסי (לפחות) בכל אחד מהתחומים שצוינו לעיל.

דבר אחרון,תדע שהראיונות הם גם אישיים,ולא בוחנים אותך רק על ידע טכני - אל תתרגש,אל תנסה להראות את עצמך בתור משהו שאתה לא,תהיה אתה ותפגין את הידע שלך כמה שיותר טוב

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה!

האמת היא שהתחלתי לקרוא מדריך ל-C ונאמר שם שעדיף לבוא עם רקע משפות תכנות אחרות.

עברתי לספר על VB ושם נאמר שהספר מתאים לכל הרמות,אז המשכתי לקרוא(כ-200 עמודים שקראתי)

שאלה לגבי מה שכתבת,ידע בסיסי = ?

לא ממש מבין את ההגדרה שלך לידע בסיסי,זה אמור להיות נורא תלוי,לא?

יש בשאלון כ"כ הרבה נושאים(Assembler,++C/C,Pascal,Java,J2EE,Java Script,Visual Basic,SQL,Python,#C,ASP\ASP.Net,Delphi,Perl,PHP,RUBI)

עושה רושם שהשפות כמו PHP,JAVA Script וכו.. יהיה הרבה יותר קל ללמוד,ז"א אוכל ללמוד מספר שפות תכנות בחודש שיש לעומת שפת תכנות אחת כמו C,אני צודק/טועה?

ישנם גם דברים שלא נכנסים תחת הקטגוריה של שפות תכנות(Windows 2003 Server

Win NT/2000 Server 
רשת Unix\Linux
רשת Windows
Windows Internals
Win32 API
MFC
STL
PKI
WDM
Unix System Programming
IIS/Apache
FireWalls
Tcp/IP
COM
Networking
DB Admin
XML/XSL
3DMax
PhotoShope
אבטחת מידע
מערכות הפעלה Low Level
Penetration Tes
Reverse Engineering
Data Mining
Google hacks
פיתוח אתרי WEB
פיתוח סקריפטים
Http
System Administration
Secure Coding
Snmp
Smtp
מוצרי Security (IPS,FireWalls)
מערכות SIM/SOC
POP3
OSPF
SSL
Multythreaded Programming
אלגוריתמי גרפיקה
ניהול נתבים
DNS
Hardware and Device Drivers Integration
AutoCad
Arc+
MATLAB
QA
Testing
הטמעת מערכות

אני מבלה המוווווון! מול המחשב ותמיד עניין אותי העניין של הבפנים,התכנות וכו..

רוב הסיכויים שמהרשימה הנ"ל אני יודע המון דברים ברמה בסיסית+ אך אני לא באמת יודע מה כל דבר כולל..

יש המלצות? איך לגשת? איך לדרג את הידע שלי?

תודה רבה על כל עזרה!

פורסם

תן לי להבין, אתה רוצה ללמוד שפות תכנות בחודש כדי שתוכל לכתוב יותר דברים במכתב הזה שיש חודש לשלוח אותו?

כי אם כן זה לא רציני וחבל על הזמן שלך.. השאלות שהם שואלים שמה זה ממש לא שאלות שמי שלמד מהספר ידע, זה שאלות שרק עם נסיון תדע, ובכל מקרה, שום שפה אי אפשר ללמוד כמו שצריך בחודש.

מה שאתה צריך זה תחום שאתה שולט בו, או משהו (במחשבים) שלמדת טוב בבצפר, ולהתראיין בעיקר על זה, ולהראות להם שאתה מומחה בתחום הזה.

אם אתה לא יודע שום דבר מיוחד, אז העצה הכי טובה שלי היא להראות להם שאתה רוצה ללמוד ושאתה בכאילו תעשה הכל בשביל ללמוד ושיש לך רצון והבנה מהירה טובה של מחשבים (תלמד מושגים ברשתות וכל מני ראשי תיבות בשביל להראות להם את זה). שפת תכנות אחת תלמד בכל מקרה כי כל השפות דומות וזה יעזור לך, אבל דווקא לא VB כי זה שפה עם תחביר דפוק שאחרכך יקשה עליך במעבר לשפה "נורמלית", כרגע רוב מי שלומד משהו לומד C#, ויש את JAVA שזה דומה, וגם C זה טוב, אפילו יעדיפו אחד שיודע C לפי דעתי. אני רק לא בטוח מה כבר תצליח ללמוד בחודש...

אני אישית באתי אליהם עם הרבה ידע, כבר עברתי ראיונות ועכשיו כבר הייתי יכול להתגייס אליהם. בסוף זרקו אותי חודש לפני הגיוס כי יש לי פרופיל 97 (אם גם לך יש אז תוריד אותו ומהר! ;D) כנראה היו מספיק אנשים עם פרופיל נמוך שגם התקבלו.

הם מחפשים אנשים שמסוגלים ללמוד עצמאית ואנשים שיכולים לעבוד בקבוצות, ושיש להם ידע באיזה תחום שהם זקוקים לו. תנסה להראות את זה בראיונות...

פורסם
ם אתה לא יודע שום דבר מיוחד, אז העצה הכי טובה שלי היא להראות להם שאתה רוצה ללמוד ושאתה בכאילו תעשה הכל בשביל ללמוד ושיש לך רצון והבנה מהירה טובה של מחשבים (תלמד מושגים ברשתות וכל מני ראשי תיבות בשביל להראות להם את זה).

זה מיותר לדעתי, אז הוא יבוא ותחיל להפציץ במושגים, לעומת זאת כל שאלה קטנה מעבר למושג תכשיל אותו.

עכשיו לגבי הקורס, אין לי מושג מה הולך שם, אחרי המכתב ששלחתי להם לא שמתע ימהם יותר (וזה היה לפני כ 3 שנים), חבל דווקא עכשיו אני חושב שהייתי עובר.

בכל מקרה כמו שמעלי אמר לא ניתן ללמוד שפה תוך חודש, שפה זה לא לקרוא ספר, זה כולל תירגול ולא סתם תרגילים מספר אלה תירגול של ממש, כמו כן אם הרשימה שהבאת זה המינימום דצריך לדעת, זה באמת באמת באמת הרבה ובילתי אפשרי לחסכות אפילו מאית מזה בחודש.

אבל אני אצטרף ל liorwohl ואסכים איתו.

בהצלחה!

פורסם

זה מיותר לדעתי, אז הוא יבוא ותחיל להפציץ במושגים, לעומת זאת כל שאלה קטנה מעבר למושג תכשיל אותו.

עכשיו לגבי הקורס, אין לי מושג מה הולך שם, אחרי המכתב ששלחתי להם לא שמתע ימהם יותר (וזה היה לפני כ 3 שנים), חבל דווקא עכשיו אני חושב שהייתי עובר.

בכל מקרה כמו שמעלי אמר לא ניתן ללמוד שפה תוך חודש, שפה זה לא לקרוא ספר, זה כולל תירגול ולא סתם תרגילים מספר אלה תירגול של ממש, כמו כן אם הרשימה שהבאת זה המינימום דצריך לדעת, זה באמת באמת באמת הרבה ובילתי אפשרי לחסכות אפילו מאית מזה בחודש.

אבל אני אצטרף ל liorwohl ואסכים איתו.

בהצלחה!

ברגע שאתה יודע תכנות ברמה סבירה,לדעת שפה חדשה באופן בסיסי זה לא הרבה יותר מלהכיר את הsyntax שלה (דבר שלא צריך לקחת יותר מכמה שבועות)

פורסם

באופן כללי הם מעדיפים C++, אבל אם תדע java לדוגמא זה לא תהיה בעיה (למשל בראיונות שאלו אותי על java ואמרו לי שאני אוכל ללמוד c++ מאוחר יותר, וגם במבחנים מעשיים הייתה אפשרות לכתוב בשפות אחרות).

פורסם

ברגע שאתה יודע תכנות ברמה סבירה,לדעת שפה חדשה באופן בסיסי זה לא הרבה יותר מלהכיר את הsyntax שלה (דבר שלא צריך לקחת יותר מכמה שבועות)

לדעת שפה זה לא רק SYNTAX, זה גם להכיר את הכלים שהיא נותנת לך (מבני נתונים שונים/אלגוריתמים) למה הם טובים, איך הם עובדים ואיך ניתן ליעייל את זה.

פורסם

אבל כל אלה הם דברים שמתכנת טוב יכול לדעת מחיפוש באינטרנט.

פורסם

אבל כל אלה הם דברים שמתכנת טוב יכול לדעת מחיפוש באינטרנט.

בצבא אין אינטרנט ^^

כן אני מסכים איתך, אבל אז מה הטעם של ללמד את זה במוסדות גבוהים? אפשר סתם ללמד נניח C++ וזהו אתה נחשב מתכנת. לדעתי האישית לדעת שפה זה לא רק לדעת SYNTAX שלה, זה גם לדעת את כל הדברים הקטנים אליה, למה היא עדיפה במקרה הזה על שפה אחרת, עד כמה היא יעילה למטרה א'. יש לי חבר שטען שיודע C++ אבל לא היה לא מושג מתי לצריך לעשות הורשה ומתי הכלה, ובכל מקום שנראה לו "מגניב" הוא היה עושה הורשה אפילו אם אין קשר is a בין שתי המחלקות, אין ספק שהוא ידע את ה SYNTAX אבל האם ניתן לומר שזה מתכנת שיודע את השפה?

פורסם
  • מחבר

טוב,אם היה לי קמצוץ של תקווה להגיע לשם זה התמוגג לגמרי אחרי התגובות שלכם.. חחח

הבנתי שזה אחלה מקום להתחיל,חבל..

יש למישהו מושג לגבי הקב"א? המועמדות אומרת משהו על הקב"א שלי?

ועוד דבר,יש מסלולים אחרים שיתאימו לי? (רוצה ללמוד לתכנת אבל לא עשה את זה עד עכשיו)

תודה מראש.

פורסם

בצבא אין אינטרנט ^^

כן אני מסכים איתך, אבל אז מה הטעם של ללמד את זה במוסדות גבוהים? אפשר סתם ללמד נניח C++ וזהו אתה נחשב מתכנת. לדעתי האישית לדעת שפה זה לא רק לדעת SYNTAX שלה, זה גם לדעת את כל הדברים הקטנים אליה, למה היא עדיפה במקרה הזה על שפה אחרת, עד כמה היא יעילה למטרה א'.

קודם כל, יש עמדות אינטרנט בלמ"סיות. חוץ מזה, יש תחליפים (נניח, ספרים).

באוניברסיטאות לא מלמדים יותר מדי שפות תכנות. אני לומד עכשיו בת"א, ולמיטב ידיעתי בקורסי החובה מלמדים 3 שפות תכנות - ג'אווה, scheme ו-C. ג'אווה מלמדים כי זו שפת object oriented, מלמדים C כי זו שפה low level, וסקים מלמדים כי זו פרדיגמה תכנותית שונה ממה שלרוב לומדים (זו שפה פונקציונלית ולא אימפרטיבית).

יש לי חבר שטען שיודע C++ אבל לא היה לא מושג מתי לצריך לעשות הורשה ומתי הכלה, ובכל מקום שנראה לו "מגניב" הוא היה עושה הורשה אפילו אם אין קשר is a בין שתי המחלקות, אין ספק שהוא ידע את ה SYNTAX אבל האם ניתן לומר שזה מתכנת שיודע את השפה?

אז זה לא שהוא לא יודע ++C, זה שהוא לא יודע תכנות מונחה עצמים. התשובה לשאלות כמו מתי ואיך להשתמש בירושה ומתי בהכלה היא כמעט זהה בשפות תכנות מונחות עצמים שונות, כמו ++C, ג'אווה או #C. זה נכון שכבר יש הבדלים משמעותיים בין ג'אווה ו-#C לבין ++C (בעיקר כל מיני כלים חדשים שעושים את הפיתוח יותר קל) אבל בבסיס יש אותם עקרונות.

פורסם

לפותח הדיון- תבדוק על 8200-החטיבות הטכנולוגיות יותר.

בד"כ דורשים שם פחות ידע מוקדם ויותר יכולת למידה ויש שם תקידים טובים, מעניינים ומעשירים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

תודה רבה לכולם!

נדמה לי שאני פשוט אוותר על העניין..

פורסם

אל תוותר, חבל, יש יחידות שיכולות להתאים לך בצורה מעולה, כאלו שלא דורשות המון ידע מוקדם (או בכלל לא)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים