עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

התלבטות לגבי העיסוק בצבא - אשמח לעזרה מאלו עם הנסיון

Featured Replies

פורסם

אוקי,

נתחיל בכך שאני בן 17 וחצי , סיימתי כיתה יא'.

מצטיין בלימודים - מתעניין מאוד בכל תחום המחשבים , כולל רשתות. יש לי תעודת A+ וCCNA.

אפשר להגיד שממלפני הרבה זמן אני חושב ללכת לעתודה וללמוד הנדסת תוכנה.

קיבלתי לא ממזמן 2 מכתבים מהמודיעין ובהם נאמר כי אני מוזמן למיונים ל" מודיעין אלקטרוני" ול" פרוייקט גאמ"א".

שמעתי כמה תגובות טובות על פרוייקט גאמ"א, וכמה שהוא טוב . כמו כן קראתי את ההסבר על הפרוייקט באתר חיל המודיעין , ולא מי יודע מה מעניין - כנראה בגלל שזה לא ממש מובן.

לגבי המודיעין אלקטרוני - לאחר שקראתי את ההסבר על יחידה זו , מאוד התלהבתי , ואישית זה מאוד מעניין אותי.

לגבי עתודה - אני בן יחיד, לאמא חד הורית. כל התמיכה הכספית של הצבא יכולה מאוד לעזור ללימודים, אבל ממה שאני מסתייג קצת זאת העובדה שצריך לחתום 6 שנים בצבא לאחר סיום התואר. למרות שב-6 השנים האלה אני צובר נסיון בתחום שאותו אני אלמד.

השאלה שלי היא ,

מה אתם ממליצים לי לעשות? מבין הבחירות הללו ( ואני חשוב שיגיעו לי עוד זימונים בהמשך) מה נחשב להכי טוב ?

תודה מראש,

רונן :)

פורסם

עתודה לא משתלמת כלכלית. אם תעשה שלוש שנים צבא בסופם תקבל מענק של כ25 אלף שקל (יותר אם תהיה לוחם, קצת פחות אם תהיה עורפי) בעתודה מקבלים כ8.5 אלף שקל בשנה, ל4 שנים. בסיכום כללי כ 34 אלף שקל, לא הרבה יותר.

אם תלך למסלול עם קבע קצר של כשנה, תוכל לחסוך מספיק כסף. חוץ מזה שיש בארץ מלגות לחיילים נזקקים וכו. תואר שלם עולה בין 60 ל100 אלף שקל שמתפזרים על כ4 שנים, ככה שאתה לא צריך מיד את כל הסכום ובסוף השנה השניה תוכל למצוא עבודות סטודנטים משתלמות בתחום שבו אתה לומד.

פורסם
  • מחבר

אם נתמקד יותר על עתודה-מודיעין אלקטרוני - גא"מא...

מה מבין אלה הכי כדאי?

בדיוק היום חברה של אמא שלי סיפרה לי, שיש להם קרובים שהבת שלהם סיימה את המסלול של המודיעין אלקטרוני , וישר אחרי זה הציעו לה עבודה מושלמת, הביאו לה רכב טלפון ומשכרות גדולה מאוד.

נ.ב

איך הגעת שזה בין 60 ל100 אלף ש"ח לתואר?

שנת לימוד כ10.5K-11K ו-4 לשנים 42K-44K

פורסם

שכר לימוד זה לא ההוצאה היחידה.

פורסם

שכר לימוד זה החלק הקטן עוד בין כלל ההוצאות...

פורסם
  • מחבר

שכר לימוד זה לא ההוצאה היחידה.

אני גר בב"ש , ואני מתכוון לגור באוניברסיטת בן גוריון שבעיר...אז לא יהיו ממש הוצאות .

נ.ב

עזבו את זה עכשיו

בואו נחזור לנושא המקורי

פורסם

עתודה הרבה פעמים פשוט לא עובדת לבן האדם לטווח הרחוק.

פורסם

אם אתה בקטע של מחשבים (בעיקר תכנות) אז גאמ"א זה מה שאתה רוצה. באתר שלהם קצת קשה לעשות את זה מעניין, כי הם לא יכולים לומר הרבה על התפקיד. אחר כך תוכל גם לצאת משם לשוק העבודה עם נסיון של כ-4 שנים.

פורסם

שניצל, אז אתה מגאמ"א?

בכל מקרה לפותח הת'רד, לפי מיטב ידיעתי הדרישות של גאמ"א מאוד גבוהות אז כדאי לבדוק אם אתה עומד בהן או מתקרב ללעמוד בהן.

פורסם
  • מחבר

שניצל, אז אתה מגאמ"א?

בכל מקרה לפותח הת'רד, לפי מיטב ידיעתי הדרישות של גאמ"א מאוד גבוהות אז כדאי לבדוק אם אתה עומד בהן או מתקרב ללעמוד בהן.

לגבי גאמ"א... הם שלחו לי מכתב שבו נאמר שיש לענות על שאלון מיוני ראשון - ולפי זה הם מחליטים אם אתה ממשיך במיונים או לא.

ממה ששמעתי - לוקח להם הרבה זמן עד שהם מחזירים לך תשובה.

עריכה:

ראיתי שאין כמעט התייחסות בעניין , "מודיעין אלקטרוני" ..

פורסם

אם אתה בנאדם ששוקל עתודה בהנדסת תוכנה ואתה מצטיין במחשבים ואוהב את התחום, לדעתי הכי כדאי לך ללכת לגאמא.

מודיעין אלקטרוני זה משהו אחר. אחד הקורסים הקשים בעובדה. אני ממליץ לך לנסות לעבור את המיונים של חיל מודיעין לתפקיד, כי המיונים לקורס זהה של חיל אוויר יותר ארוכים ומתישים, מנסיון. אם אתה הולך למיונים, תשקיע את כל מה שיש לך במידה ואתה מעוניין בתפקיד, כי הוא באמת שווה. אתה צריך חלוקת קשב וזיכרון טוב וגם יכולת למידה טובה (נראה לי שיש לך את זה).

במבחנים הראשוניים של גאמא יש שאלות בהרבה תחומים שקשורים למחשבים (תכנות, מערכות הפעלה, רשתות ותקשורת). לדעתי כדאי לך ללכת לשם ולנסות.

פורסם
  • מחבר

אם אתה בנאדם ששוקל עתודה בהנדסת תוכנה ואתה מצטיין במחשבים ואוהב את התחום, לדעתי הכי כדאי לך ללכת לגאמא.

מודיעין אלקטרוני זה משהו אחר. אחד הקורסים הקשים בעובדה. אני ממליץ לך לנסות לעבור את המיונים של חיל מודיעין לתפקיד, כי המיונים לקורס זהה של חיל אוויר יותר ארוכים ומתישים, מנסיון. אם אתה הולך למיונים, תשקיע את כל מה שיש לך במידה ואתה מעוניין בתפקיד, כי הוא באמת שווה.

במבחנים הראשוניים של גאמא יש שאלות בהרבה תחומים שקשורים למחשבים (תכנות, מערכות הפעלה, רשתות ותקשורת). לדעתי כדאי לך ללכת לשם ולנסות.

זה באמת נשמע ממש שווה,

אתה אומר את זה מכיוון שאתה מכיר את זה מקרוב במקרה?

פורסם

שניצל, אז אתה מגאמ"א?

לא, הייתי במסלול אחר של מודיעין. אבל אני מכיר אנשים שהיו בזה.

פורסם

TripMan לדעתי תלך למיונים ולמה שמציעים לך (ואל תזלזל במבחנים שם), יהיה לך הרבה זמן להתלבט ולהחליט למה ללכת בסוף.

חוץ מזה אם אתה שוקל עתודה של הנדסת תוכנה ואתה טוב בלימודים, אולי כדאי לך לשקול את מסלול פסגות.

פורסם
  • מחבר

TripMan לדעתי תלך למיונים ולמה שמציעים לך (ואל תזלזל במבחנים שם), יהיה לך הרבה זמן להתלבט ולהחליט למה ללכת בסוף.

חוץ מזה אם אתה שוקל עתודה של הנדסת תוכנה ואתה טוב בלימודים, אולי כדאי לך לשקול את מסלול פסגות.

לגבי מה שאמרת,

זה ברור שאני אלך למיונים של הכל...ולבסוף אחליט את הכיוון היחיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.