פורסם 2009 ביוני 2916 שנים אז ככה, הוגדרו שם כמה מושגים ככה במעורפללדוגמא collision domain , מתחם התנגשותו broadcast domain, כלומר מתחם שידורעכשיו אני רוצה שתעזרו לי לעשות סדר כי הספר מתחיל לשגע את אמואני מבין ככה, אם יש מה לתקן תעזרו ליכאשר אני מחבר לדוגמא 10 מחשבים למתג-switch , מאחר וסוויץ' הוא אינו רכזת, נתווצרו לי 10 מתחמי התנגשות, מה שאומר שהם לא יכוליםבעצם להתנגש אחד עם השני , או בקיצור יעילכאשר אני מחבר 10 מחשבים לרכזת, אני יוצר מתחם התנגשות אחד, מה שמסכן את הפאקטים בהתנגשויות ובהעלמות של פאקטים וצורך לשלוח מחדש, לא יעיל.עכשיו אני צריך להבין מה זה פאקינג גשר כי הספר מבלבל אותי פה.אני מבין שגשר זה בעצם בדיוק כמו מתג רק שהוא מחבר בין 2 מחשבים בד"כ(יש גם כאלה של 4 ואפילו 16)והיתרון של סוויץ' זה בארגוניות ובכמות המתחברים.עכשיו אני צריך לעשות לעצמי קצת הרבה סדר בראש:הספר משתמש במונחים של break collision domainאני מבין מזה שהרצון הוא "לשבור" לכמה שיותר מתחמי התנשות כלומר להגדיל את מתחמי ההתנגשות.ההבנה היא שכל מה שמחובר למתחם התנגשות אחד, יכול להתנגש עם השאר שמחוברים אליו, אבל כאשר יש 2 מתחמי התנגשות שונים, הם לא פוגעים אחד בשני וכן הלאה.ההאם מתחמי התנגשות "מתנגשים" אך ורק כאשר יש רכזת בתמונה, שכן הבנתי שבעזרת מתג, יש אינספור מתחמי התנגשות כמספר המחוברים?תעזרו לי לעשות סדר בסלט בבקשה, תודה!
פורסם 2009 ביוני 2916 שנים אתה צריך לעשות הבדל בין SWITCH ל HUB , SWITCH זה HUB חכם אשר בו לא קורות התנגשויות מכיוון שרק אחד משדר + המחשב משדר רק למחשב אחדבHUB מחשב משדר לכולם מכיוון שזה פחות חכםגשר לפי הבנתי זה בעצם לא משחק כל כך תפקיד אלא רק מגדיל את מספר המחשבים ברשת ללא שינויים אין שום עניין בלהגדיל את מתחמי ההתנגשויות , ההפך הוא הנכון , ובשביל זה יש לך את האפשרות ליצור VLANS ברשת, כדי למזער את העומס ברשתזה בכללי , לתשובה יותר מקצועית ומדוייקת מציע לך לחכות
פורסם 2009 ביוני 2916 שנים מחבר אתה צריך לעשות הבדל בין SWITCH ל HUB , SWITCH זה HUB חכם אשר בו לא קורות התנגשויות מכיוון שרק אחד משדר + המחשב משדר רק למחשב אחדבHUB מחשב משדר לכולם מכיוון שזה פחות חכםגשר לפי הבנתי זה בעצם לא משחק כל כך תפקיד אלא רק מגדיל את מספר המחשבים ברשת ללא שינויים אין שום עניין בלהגדיל את מתחמי ההתנגשויות , ההפך הוא הנכון , ובשביל זה יש לך את האפשרות ליצור VLANS ברשת, כדי למזער את העומס ברשתזה בכללי , לתשובה יותר מקצועית ומדוייקת מציע לך לחכותhttp://www.nwwsubscribe.com/subnets/cisco/chapters/1587201968/graphics/01fig02.jpgהתמונה הזאת אומרת אחרתומאחר שסוויץ' יותר יעיל, ניתן להבין בפשטות מהתמונה שיש צורך בכמה שיותר מתחמי התנגשויותואת ההבדל בין סוויץ' להאב עשיתי, אני פשוט לא מבין מה הספר הזה רוצה, הוא גרוע בהחלט, אני אפילו אחליף אותושימו לב , יש בספר את האיור הבא:http://img410.imageshack.us/img410/4197/57697126.jpgהוא טוען יש בתמונה 3 מתחמי שידור- נכון.שיש 9 מתחמי התנגשות- וואט דה פאק? אני סופר ככה:1. בחלק התחתון של הרכזות2 בהחלק של הגשר למעלה2 בחלק של המתגיםסה"כ 5הוא טוען ל1 ברכזות - נכון3 בגשר- ?5 במתגים ?
פורסם 2009 ביוני 2916 שנים Bridge הוא רכיב Layer 2, משמע הוא עובד לפי כתובות MAC - כל יציאה של ה-Bridge היא Collision Domain נפרד.
פורסם 2009 ביוני 2916 שנים מחבר אני אחדש את השאלה, אנא תענוhttp://img410.imageshack.us/img410/4197/57697126.jpgיש את האיור הזה בספרעכשיו על האיור , אחד המשפטים שנאמרו הוא:Notice something else: The three hubs at the bottom that are connected also connect to the router, creating one collision domain and one broadcast domain. This makes the bridged net-work look much better indeed!הדרך היחידה שלי להסכים עם המשפט זה אם הוא ציניהאם הוא ציני או שהוא צודק?
פורסם 2009 ביוני 3016 שנים אני לא מבין מה מצאת במשפט הזה שנראה לך לא הגיוני. זה נכון.he three hubs at the bottom that are connected also connect to therouter, creating one collision domain and one broadcast domainבעברית פשוטה:כל הרגל התחתונה של הראוטר היא Broadcast Domain אחד, ובגלל שאין שם רכיבים מ-Layer 2, אז אותו אזור הוא גם Collision Domain אחד.
פורסם 2009 ביוני 3016 שנים מחבר ואו, לא שמתי לב למשהו אחדthe bridged networkהספר הזה כל כך מבלבל שזה משהו
פורסם 2009 ביולי 116 שנים אל תסתבך bridge זה בדיוק כמו switchרק יש לו 2 יציאות, במקום 16 - 24 - 48 וכו' שיש ב switch
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.