עבור לתוכן

למה טלוויזיות עושות רעש מציק?

Featured Replies

פורסם

הי

יש לי קטע שאני יכול לשמוע מתי שטלוויזית CRT עובדת וזה נשמע כמו רעש בטווח גבוה משהו כמו: טיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

זה ברמה כזאת שישימו לי כיסוי עיניים ואני אמצא את הטלוויזיה

לעומת זאת ההורים שלי לא שומעים את הרעש הזה וגם לא האחיות הקטנות שלי ככה שיש פה שלילה של גיל צעיר

מה הולך פה?

פורסם

נראה לי שיש לך כוחות על,

איזה משקל אתה מסוגל להרים ?

פורסם

לא כולם שומעים את הרעש הזה.

למה הוא נוצר? אני מניח שזאת הפעולה של תותח האלקטרונים בשפורפרת של המסך.

פורסם

זה מן צליל קבוע כזה. אני מבין על מה הוא מדבר. כשעברתי לטלוויזית LCD, היה לי מוזר לראות אותה דולקת ואין את הצליל הזה.

מן רעש בעוצמה נמוכה.

פורסם
  • מחבר

חזק, אפשר לפתוח מועדון מוטנטים פה

טוב ולשאלה אחרת:

יש למפקדת שלי רדיו במשרד

כל פעם שאני נכנס לחדר הוא עושה רעשים מטורפים ואם אני יוצא מהחדר הוא עובד מצויין ולא מגיב ככה לאף אחד חוץ ממני

מה עשיתי לו שהוא עושה לי ככה?! מה כאילו יש בעיות עם מרוקאים? שאני יבין

פורסם

אני דווקא חושב שהרעש נוצר מטעינת הקבלים המזינים את תותח האלקטרונים. הרעש הזה נמשך דקות מועטות עם הדלקת הטלויזיה.

תתנחם בכך שבעוד 15-25 שנה גם אתה לא תשמע רעשים בתדרים שכאלה.

פורסם

נתחיל במשפט הקבוע והבנאלי- חיפוש ושוב חיפוש, הנושא הזה דובר כבר מספר פעמים.

בכל מיקרה אני אעשה מצווה ואקל עליך. מה שקורה בטלויזיית CRT זה שלרוב האוכלוסיה יש לרוב מסכים עד 30 אינטש' שהם קנו בזול והם ג'אנריות. אותן הטלויזיות הג'אנריות בדומה לחלקים ג'אנרים במחשב נוטים להיתקלקל ולעשות בעיות ועשויים מחלקיי אלקטרו' זולים. אותם קבלים שלא יודעים לעמוד במתחים גבוהים והרמת גימור אייכות מדרדרות עם השנים ופשוט דופקות את המוצר ולאחר כמה זמן לרוב הטלויזיות מקבלות צליל "טוויטי" (הציפור הצהובה מהלוני-טונז). בסופו של דבר הטלויזיות מקבלות מסכים צבעוניים (יש להבדיל בין מסך לכחול למסכים צבעוניים של הטלויזיה.. :P) והסוף הוא שהטלויזיה פשוט מתה.

בסופו של דבר זה עניין של "גלגל המזל" של ה-TV שקנית..

בהצלחה! :xyxthumbs:

פורסם

זה מן צליל קבוע כזה. אני מבין על מה הוא מדבר. כשעברתי לטלוויזית LCD, היה לי מוזר לראות אותה דולקת ואין את הצליל הזה.

מן רעש בעוצמה נמוכה.

בדיוק!

גם אני לא הבנתי מה קרה כשפיתאום נהייתה לנו טלויזית LCD ואני לא מצליח לשמוע אותה דלוקה.

לקח לי איזה שבועיים להתרגל לזה שאין איזה צליל ממש שקט! (אגב רק אני שמעתי אותו חח ואני חשבתי שאני דפוק או משהו)

שמח שאני לא היחיד ;D

פורסם

זה קורה גם ב LCDים ופלזמות, אמנם הרבה יותר נדיר מ CRT

כי לרוב LCDים ופלזמות הן מן הסתם טלוויזיות חדשות בעלות איכות ייצור ובקרת איכות גבוהה יותר (שוב- לרוב וכתלות במוצר שאתה קונה)

אבל עדיין קורה.

מנסיון אישי שלי - הייתה לי תופעה כזו ב LCD שלי, (מייד אחרי שקניתי אותה לראשונה) אבל היא הפסיקה אחרי כמה ימים לבד.

(או שבכמה ימים האלה הזדקנתי מספיק בשביל לא לשמוע את זה יותר).

שמעתי על מישהו שהייתה לו בעיה כזו ב LCD שלו, קרא לטכנאי שמרח משהו על חלק מהרכיבים והבעיה פסקה.

בכל מקרה, אני בטוח שהעניין מוכר בחנוית שמוכרות טלוויזיות וחנויות תיקון ואלקטרוניקה יודעות לסדר את הבעיה,

(רק שאני לא יודע כמה זה משתלם מבחינת עלות תיקון - לפחות כשמדובר ב CRT ישנה שאולי עדיף להחליף כבר וזהו)

למידע נוסף אתה יכול לחפש בגוגל

flyback transformer whine

(במסכי CRT ה flyback transformer הוא הגורם העיקרי לבעיה הזו, ולא טעינת קבלים כמו שמקובל לחשוב)

Most of the time a monitor will whine because the sealant on the flyback, which is a high voltage transformer, is coming off or apart. The reason you hear it is because of the cycle it's going in. You will have to take it to a shop for them to put sealant on there. DO NOT try to do this yourself due to an extremely high voltage shock hazard, even when unplugged. It doesn't hurt the monitor to run this way, but it sure does get annoying!

בנוסף אפשר לחפש את המחרוזות הבאות:

crt buzzing

lcd buzzing

crt / lcd high pitch noise

וכו'

פורסם

חזק, אפשר לפתוח מועדון מוטנטים פה

טוב ולשאלה אחרת:

יש למפקדת שלי רדיו במשרד

כל פעם שאני נכנס לחדר הוא עושה רעשים מטורפים ואם אני יוצא מהחדר הוא עובד מצויין ולא מגיב ככה לאף אחד חוץ ממני

מה עשיתי לו שהוא עושה לי ככה?! מה כאילו יש בעיות עם מרוקאים? שאני יבין

מה עשית ברדיו שישפיע על המפקדת שלך לא לקרוא לך לחדר?

פורסם

מאוד לא מסתדר לי שזה פגם / נובע מהתישנות, כי לא ראיתי טלוויזיה אחת שלא שמעתי את זה בה (CRT כמובן), כולל כאלה איכותיות ישר מהנילון.

יצא לי גם לשמוע את זה עם מנורות (גדולות, לא רגילות), זה הטריף אותי לגמרי.

פורסם

נראה לי זה מההשראה של האלקטרונים בשפורפרת על הרמקולים.....

פורסם

לא כולם שומעים את הרעש הזה.

למה הוא נוצר? אני מניח שזאת הפעולה של תותח האלקטרונים בשפורפרת של המסך.

יותר נכון, הפעולה של אחד הרכיבים במגבר מתח גבוה שמפעיל את התותח.

פורסם

עם כבר דברים על טלווזיה ,יש מסכי crt מסוימים ,שפשוט לאחר צפייה של משהוא כמו 5-10 דקות בהם העיניים שלי מתחילות לידמועה ,פשוט דמעות כמו של בכי ,וזה סתם כך .

אני חשבתי אולי משהוא שקשור להרצים וכל זה ,אבל אני לא מבין בזה כל כך ,אז מה זה יכול להיות ?

פורסם

כן גם אני ואח שלי שומעים את זה לעומת זאת ההורים שלי לא :screwy:

זה כנראה קשור איכשהו לגיל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים