עבור לתוכן

SYSTEM BOOT FAILIRE והמחשב קופא בזמן פעולה

Featured Replies

פורסם

אהלן, מי שזוכר או לא, פתחתי לא מזמן נושא על העניין הזה אבל מאז דברים השתנו וגיליתי דברים חדשים ולכן אני פותח נושא חדש כי הישן מסורבל ויותר מידי לקרוא.

אובחן , הבעיה היא כזו - המחשב בד"כ לא עולה - נתקע כמה שניות אחרי שהוא נדלק בכלל לפני שהגיע ל טעינת ה WINDOWS.

אם הוא עולה - הוא בד"כ קופא אחרי חצי שעה - שעתיים של עבודה.

עשיתי כמה דברים פשוטים - דבר ראשון לפעמים שהוא לא עולה אני מקבל צפצוף ארוך ואחריו שלושה - מה שמעיד על בעיית כרטיס מסך ב AWARD BIOS.

אז על מנת לבדוק את שאר הבעיות - אחרי שכבר הסקתי ש כרטיס המסך הרוס - הוצאתי אותו והמשכתי להשתמש במחשב.

חשבתי ש ה SYSTEM BOOT FAILURE נגרמת בעקבות בעייה כלשהי בהארד דיסק ( כי זה מה שלרוב קורה ) אבל ניקתי לגמריי את ההארד דיסק ועדיין אני מקבל לפעמים את ההודעה הזו איך שאני מדליק את המחשב והוא עולה ישר עם ההודעה..

כלומר בינתיים - הכרטיס מסך הרוס ( או שלא ? יש מצב שצפצופים מעידים על משהו אחר ? לפי מה שידוע לי צפצופים מעידים שהרכיב הרוס, קיים סיכוי שלא ? )

וההארד דיסק אינו אשם בכל הסלט הזה - הוא כנראה תקין - מה גם שעשיתי בדיקה עם EVEREST ו ה SMART STATUS שלו הוא OK והוא לא עושה רעשים או מתחמם - מדובר ב WESTERN DIGITAL אז ממש קשה להאמין שהוא הרוס.

אז אחרי שהבנו שכרטיס המסך הרוס ( כנראה ) וההארד דיסק לא ( כנראה ) נשאר שלושה רכיבים - זיכרון , מעבד , לוח אם.

אחרי בדיקה ממשוכת שהרצתי לא מזמן עם תוכנה ל בדיקת מעבדים - הגעתי למסקנה ע"פ הלוג של התוכנה שהמעבד תותח.

מה שמצביע על זיכרון או לוח.

עכשיו השאלה הרצינית - שאני מעלה את המחשב , אני מקבל SYSTEM BOOT FAILIURE ( להזכירכם בלי שההרד דיסק מחובר בכלל ) , האם יש סיכוי שמדובר בזיכרון ? או שמה בלוח ? ( אין מצב שמדובר בביוס כי החזרתי את כל ההגדרות ל DEFAULT ועדיין אותו תקלה )

מה שיכול להעיד על בעיית זיכרון זה שהמחשב נתקע וקופא באמצע אם במקרה הוא מחליט לעלות, וקרה פעם שקיבלתי מסך כחול עם ERROR מוזר שהסביר על בעיית

"Physical Memory " - הרי שזה זיכרון.

לכן ממה שאני מסיק - במחשב שלי יש שתי בעיות - כרטיס מסך הרוס וכנראה זיכרון, יש מצב שגם לוח או רק לוח.

את כרטיס המסך אני בכל מקרה יחליף - אלא אם מישהו יאיר את פניי ויגיד לי שצפצופים לא בהכרח אומרים שזה מקולקול ( בדקתי 10 פעמים שהוא יושב טוב והתקנתי דרייברים חדשים - לא עזר )

ולגבי הכרטיס זיכרון והלוח אני לא בטוח אם שתיהם דפוקים או אחד מהם , אבל אני נוטה להאמין שלפחות הזיכרון דפוק ולגבי הלוח אני לא בטוח.

בקיצור חבר'ה, מה לא בסדר פה ? האם יש סיכוי שכרטיס המסך לא באמת הרוס ? יש מצב שגם הזיכרון וגם הלוח הרוסים ? או שרק אחד מהם ? והאם ה SYSTEM BOOT FAILURE נגרם כתוצאה מ ה זיכרון או מהלוח ( הרי ש הכרטיס מסך+הארד דיסק מנותקים מהמחשב לגמריי בזמן קבלת ה שגיאה )

תודה מראש - אני באמת מבולבל מכל הסיפור מקווה שלא בילבלתי אתכם , ניסיתי להיות הכי ברור ומסודר כדי שתבינו

מחכה לתגובות

שבוע טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים