פורסם 2009 ביוני 2616 שנים יש לי במחשב 2 הארד-דיסקים, 1 של 160 ג"ב והשני 40 ג"בלפני כמה ימים ניקיתי את המחשב, ואחרי שהדלקתי אותו הכונן של ה160 ג"ב לא זוהה במחשב.איך אני מחבר שוב למחשב?תודה....
פורסם 2009 ביוני 2616 שנים זה תלוי באם מדובר קשיח מסוג IDE או SATA כיוון שלא פירטתה ,אני אצטרך לענות בהקשר לשניהם נתחיל אם הכבל הנתונים האחראי להעברת מידע כבל IDE רגיל כבל IDE עגול כבל SATA נעבור לכבלי כוח המספקים את החשמל מולקס SATA ועכשיו נעבור לחיבורים עצמם,כאשר מדובר בכונן IDE זה הולך ככה החיבור הכחול >> מתחבר לחריץ הIDE בלוח אם החיבור האפור >> מתחבר לכונן הSLAVE החיבור השחור >> מתחבר לכונן הMASTER אם הצבעים אחרים בכבל שיש לך אז זה אותו עקרון לוח אם>כונן סלייב>כונן מסטר שים לב שזה מתחבר רק בצורה אחת,אתה צריך להבחין איפה השני קווים ואיפה החור בכדי לחבר נכון,דוגמא: הMASTER/SLAVE נקבעים על ידי דבר הנקרא ג"מפר (מעין צופציק קטן הנמצא בכונן עצמו מאחורה,המיקומים הספציפיים לMASTER/SLAVE רשומים על המדבקה של הכונן אז אם אינך יודע תצטרך להוציאו לראות זה נכון רק לגבי דיסקים קשיחים,כשזה מגיע לכוננים אופטים ברובם האמצעי תמיד SLAVE והימיני MASTER,ג"מפר נראה ככה: ומן הסתם יהיה צורך להשתמש במלקחיים נעבור לSATA ,זה דיי פשוט פשוט מחברים ללוח וכונן וזהו ורק כונן אחד מתחבר לכבל,לכונני SATA2 יש גם ג"מפרים אבל רק בכדי לקבוע אם לעבוד במצב תאימות של SATA1 ללוחות אם ישנים הערה חשובה: בכונני SATA מסויימים יש גם חיבור כוח מסוג מולקס וגם SATA,בשום אופן אל תחבר את שניהם,רק אחד, אחרת רוב הסיכויים זה יטגן תכונן
פורסם 2009 ביוני 2616 שנים אתה מתכוון שהוא לא מזוהה כלל שמה או כן מזוהה לפי הדגםאבל ללא מחיצות? בדוק הגדרות בביוס,לא יכול לפרט מעברלכך בלי לדעת מהו הדגם של הלוח אם
פורסם 2009 ביוני 2616 שנים מחבר אתה מתכוון שהוא לא מזוהה כלל שמה או כן מזוהה לפי הדגםאבל ללא מחיצות? בדוק הגדרות בביוס,לא יכול לפרט מעברלכך בלי לדעת מהו הדגם של הלוח אםהדיסק קשיח לא מזוהה בכלל במחשב.איך אני בודק מה הדגם של הלוח אם?
פורסם 2009 ביוני 2616 שנים הורד CPUZhttp://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_151.zipכנס ללשונית הMAINBOARD
פורסם 2009 ביוני 2616 שנים מחבר הורד CPUZ http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_151.zip כנס ללשונית הMAINBOARD
פורסם 2009 ביוני 2616 שנים כנס בביוס ל integrated periperals>>via onchip ide deviceודא ששני אלה מוגדרים ככהsata controller - enabledsata controller mode - ideאם כבר מוגדר ככה אז או שזה בעיה בלוחאו שהדיסק קשיח הלך ואפשרות ממש קלושה היא שהכבל נתונים תקול ,דבר ראשון שאתה צריךלבדוק זה אם הדיסק קשיח מסתובב בכלל,תגעבו למעלה ותרגיש ,אם כן אז נסה אותו במחשב אחר
פורסם 2009 ביוני 2616 שנים מחבר כנס בביוס ל integrated periperals>>via onchip ide deviceודא ששני אלה מוגדרים ככהsata controller - enabledsata controller mode - ideאם כבר מוגדר ככה אז או שזה בעיה בלוחאו שהדיסק קשיח הלך ואפשרות ממש קלושה היא שהכבל נתונים תקול ,דבר ראשון שאתה צריךלבדוק זה אם הדיסק קשיח מסתובב בכלל,תגעבו למעלה ותרגיש ,אם כן אז נסה אותו במחשב אחרכן, הביוס מוגדר ככה, והדיסק מסתובב.
פורסם 2009 ביוני 2616 שנים עוד אפשרות ששכחתי להזכיר היא כבל רופף,ודא שהוא הדוקמשני הצדדים (גם בקשיח וגם הלוח אם הכוונה)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.