עבור לתוכן

יכול להיות ? ATI יעבוד טוב יותר עם צ'פסט מבית AMD ו G.Force עם ציפסט של Nvidia ?

Featured Replies

פורסם

האם יש אתר שבדק בצורה אמינה את ביצועי הכרטיסים עם לוחות בעלי צ'יפסט שונה ?

האם יכול להיות שכרטיסי ATI יעבדו טוב יותר דווקא בלוחות המבוססים על צ'פסט של AMD ודווקא ה GFORCE יעבוד טוב יותר עם צ'פסט של NVIDIA ?

תודה לכולכם !

פורסם

אין שום סיבה שזה יקרה, ואם זה היה קורה היינו יודעים על כך מזמן

יש תקנים מסויימים ללוחות האם וחריצים וAMD או אינטל או NVIDIA פועלות לפי התקנים האלה.

פורסם
  • מחבר

תראה.. הרבה משתמשים לא יודעים שזכרונות DDR3 יעבוד לעט יותר מ DDR2 עם צ'יפסט IX48 של INTEL . לעומתו עם ציפסט NFORCE 790I-U מציג ביצועים מרשימים עם DDR3

אולי זה קורה גם עם כרטיסי מסך ? מי בדק את זה ?

ההגיון אומר שמאוד סביר שזה יקרה בגלל התחרות הרבה בין החברות, כמו כן ההגיון אומר שגם אם זה נכון החברות ירצו להסתיר את העובדות האלו ולא להציג אותם למשתמשים

האם יש אתרים שבדקו את העניין ? אולי מישהו בדק לבד ?

פורסם

אני בדקתי HD4870 בצ'יפסט NVIDIA ובאינטל, אפילו לא הבדל קטן

פורסם

לי יש GTX260 עם צ'יפסט 780I עם מעבד של אינטל E8400 ואין כזה הבדל עם אותו מחשב עם לוח P45...

פורסם

בביוס של הצ'יפסטים של אנוידיה יש אופציה שאפשר להפעיל בשם NVIDIA GPU Ex

"The NVIDIA GPU Ex option enables a chipset specific options that controls automatic performance tuning between the chipset and specific NVIDIA graphics cards that support the GPU Ex feature."

מעבר לזה לא שמעתי על יתרונות\חסרונות בשילוב כרטיסים עם לוחות אם.

פורסם

בביוס של הצ'יפסטים של אנוידיה יש אופציה שאפשר להפעיל בשם NVIDIA GPU Ex

מעבר לזה לא שמעתי על יתרונות\חסרונות בשילוב כרטיסים עם לוחות אם.

איך אני מפעיל את זה??? האמת לא ידעתי שקיימת כזו אופציה.

פורסם

כנס לביוס בהפעלה של המחשב (לחץ על "DEL"), תחפש שם את האופציה הזאת ושים אותה על enabled. אני עם 780I של אסוס ויש את זה שם.

הוסיפו את זה כבר מאז nforce 5, זה כנראה קשור לרוחב פס \ דריבר, אבל אל תצפה ליותר מדי. יש דיווחים על שיפור של FPS בודדים,

אחרים בכלל לא שמים לב, אבל אולי השיפור יותר קשור ליציבות\עקביות מאשר FPS ברגע נתון... אני לא ממש יודע. אולי זה בכלל סתם גימיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים