עבור לתוכן

T43 של IBM נכבה לאחר זמן מה, ככל הנראה כתוצאה מהתחממות

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאבא שלי יש מחשב נייד של IBM, הדגם T43, ולאחר זמן ממושך של עבודה (גם אם הפשוטות שביותר, כגון גלישה ואימיילים) הוא נכבה.

אני משער שזה נובע מהתחממות, בגלל שאחרי שהוא עושה מסך כחול (ונכבה ישר), צריך לחכות כ-15 דקות (ככל הנראה הזמן שלוקח למחשב להתקרר) בכדי שיהיה אפשר להדליק אותו שוב.

אני לא יודע איזה רכיב בעייתי, בקיצור אני זקוק לעזרה..

יש למישהו רעיונות? (אל תגידו לי משהו כמו "שים מאוורר".. אני צריך פתרון, ולא עקיפת הבעיה).

פורסם

תנסה להתקין מחדש את המערכת הפעלה... אם לא עזר זאת כנראת תקלה בלוח האם... תצטרך לפנות למעבדה.

פורסם

אם אתה חושש שמדובר בהתחממות, תוריד תוכנת בדיקה (כמו Notebook Hardware Control או TPFanControl המותאמת במיוחד ל-T43) ותעקוב אחרי הטמפרטורות.

מה קורה אם אתה מנסה להדליק אותו לפני שעברו אותן 15 דקות?

תנסה לתפוס את התוכן של המסך הכחול (תבטל את אפשרות האתחול האוטומטי לפי ההוראות פה: http://www.fixya.com/support/r1372247-disable_automatic_restart_in_blue_screen). המידע שמופיע במסך עשוי לעזור באיתור התקלה.

פורסם

בנוסף לידידי ומה שכתב פה מעלי

אני ממליץ כשאתה עורך את הבדיקות האלה - שאף תוכנה או אפליקציה או כל דבר נוסף שרץ על המחשב לא יהיה פתוח

רק המינימום והבייסיק + תוכנת הבדיקה ...

האם מצד שמעל של המחשב (באזור היציאות של המאוורר) מצטבר הרבה חום ? האם אתה מרגיש שהאזור השמאלי במקלדת חם מאוד ?

האם המחשב לפני המסך כחול וההתכבות עובד לאט מאוד ?

יש עקרונית איזו בעייה במחשבים האלה בקטע של התחממות , לא קריטי אבל .. צריך לטפל... אם לכל השאלות שלי התשובה שלך היא כן ..

אפשר לטפל במחשב בשתי צורות ..

הצורה הפשוטה זה לפתוח אותו , לנקות אבק להרים מאוורר למרוח גריז תרמי - לא לחסוך , ולסגור חזרה .. - זה נותן מעין עזרה ראשונה ..

אם הבעיי ממשיכה אזי יש לך תקלה בלוח ..

פורסם

מה ?

למרוח גריז תרמי - לא לחסוך ?

לא ולא !

שמים קצת מאד כמו גרגר של אורז - לא יותר ! ומורחים.

אם שם הרבה גריז שלך מקלקל קרור ולא מתקן.

ובכלל מי לא טכנאי עם נסיון בנידים לא פותח נייד לבד !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים