עבור לתוכן

איך לשפר ביצועי דיסקים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לבנות מחשב חדש שיהיה בעל ביצועי דיסקים טובים. הסיבה היא שאני עובד עם VMWare ופעמים רבות מכניס ומוציא מהזיכרון מחשבים ווירטואליים של כ-10G, והמחשב פתאום קופא לי עם הדיסק לדקות ארוכות עד שהוא משתחרר.

אני מבין שמה שעושה שהמחשב יעבוד מהר עם הדיסקים זה אם שמים לו Raid אבל יש לי כמה שאלות:

1. האם RAID אכן ישפר את המצב ואם כן, האם גם לקריאה וגם לכתיבה?

2. האם SCSI עדיף על דיסקים רגילים?

3. האם דיסקים של זכרון RAM כבר יכולים להחליף דיסקים מכניים? ואם כן, האם הם הרבה יותר מהירים?

4. איזה עוד דברים אני צריך לדעת בנושא?-)

תודה - אבי

פורסם

אם אתה רוצה הארד דיסק ממש מהיר לך על RAPTOR VELOCI. אני אישית לא מכיר דיסק קשיח יותר מהיר מזה. ואם זה לא מספיק לך תחבר אותם ב רייד 0.

רק קח בחשבון שדיסק קשיח כזה עם נפח 300 GB עולה בסביבות 1500 ש"חת ו150 ג'יגה 800-900ש"ח

מה שעושה בעצם RAID זה, לדוגמא יש לך קובץ של 100 MB, אז הוא יכתוב 50 MB לדיסק אחד ו 50 MB לדיסק שני בוזמנית. כמובן ש50 מגה בד"כ לוכח פי 2 פחות זמן להעתיק מאשר 100 מגה ומכאן אמורים להיות הביצועים. לגבי זמן קריא אני לא בטוח אבל מניח שאותו סיפור כמו עם הכתיבה.

פורסם

יש כמה מדדי ביצועים להארד דיסקים. שני העיקריים הם קצב קריאה של מידע רציף (throughput) וזמן גישה. לך חשוב קצב הקריאה כי אתה פשוט טוען קובץ מדיסק (בניגוד להרצת שאילתה בDB שקורא הרבה פרטי מידע קטנים ממקומות שונים בדיסק - על דברים כאלה משפיע ).

כדי לשפר את זמן הגישה אפשר לקנות הארד דיסק עם RPM יותר גבוה (נגיד הRAPTOR שהוזכר פה) או דיסק SSD שיכול לשפר את זמן הגישה גם פי 100.

אבל כמו שאמרתי, זה לא מה שמעניין אותך.

כדי לשפר את קצב הקריאה עדיף לך לקנות הארד דיסקים בdensity גבוה ולשים אותם בRAID.

לגבי הdensity: למרות שהRAPTOR שהוזכר עולה הון, בשבריר מהסכום הזה אפשר לקנות הארד דיסק 1.5TB 7200RPM שיציג ביצועי קריאה שמתקרבים לאלה של הRAPTOR (וכבר אמרתי שיש בו 1.5 טרה לעומת 300 ג'יגה?)

גם, דיסקים SSD מאפשר קצב קריאה של מעל 200 מגה. אין הארד דיסקים שמתקרבים לזה היום.

מערכי הRAID שרלוונטים פה:

RAID0 ישפר מאוד גם את ביצועי הקריאה וגם את ביצועי הכתיבה אבל שם את המידע שלך בסיכון (קרא עוד בויקיפדיה, אפשר לחפור על זה גיליונות)

RAID1 יכול תאורטית לשפר את ביצועי הקריאה אבל רק אם תקנה בקר RAID מקצועי.

RAID0+1 הוא פיתרון טוב אבל מצריך 4 דיסקים.

RAID5 גם פיתרון טוב שאפשרי עם 3 דיסקים אבל עלול לטחון מעבד אם הבקר RAID שלך הוא זול (נגיד on board).

RAPTOR זה לא פיתרון אידאלי פה. דיסקים אחרים מתקרבים אליו בקצב הקריאה ועולים פחות מעשירית per GB.

לא ציינת כמה אחסון אתה צריך!

פורסם

התקציב שלך מאוד רלוונטי לאפשרויות.

אם יש לך תקציב ו/או רצון להוציא אלפי שקלים אז אפשר לקנות בקר RAID איכותי וכמה הרדיסקים 7200RPM מהירים ותקבל המון מקום וביצועים גבוהים בהתאם לכמות ההרדיסקים שתחבר לRAID.

אם התקציב שלך הוא בסביבות אלף שקל אז הפיתרון הוא יותר בכיוון של הרדיסק יעודי מהיר או RAID בסיסי עם הלוח.

ובלי קשר לזה עוד זיכרון למחשב יכול לעזור מאוד.

עריכה:

SCSI לא רלוונטי בשבילך בכל מקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים