פורסם 2009 ביוני 2316 שנים 1)מה זה צוואר בקבוק?כאילו אני יודע תכלס מה זהאבל למה זה קורה? למה מעבד מגביל כרטיס מסך או להפך? למה הארד דיסק מגביל מעבד?2) מה זה overkill?3)מה זה רכיב ג'נרי? לדוגמה ספק כוח ג'נריתודה ;D
פורסם 2009 ביוני 2316 שנים 1. כאשר רכיב אחד מעולה למשימה מסוימת, ואילו רכיב אחר חלש, הרכיב החלש מעכב את החזק.2. רכיב שמעל ומעבר למה שהבן אדם צריך.3. רכיב לא 'רציני', לא יעבוד כמו שצריך על עומסים מסוימים או שיכול לגרום נזקים (במקרה של ספק), אך זה נדיר יחסית.
פורסם 2009 ביוני 2316 שנים לא ממש מדויק.1. צוואר בקבוק זה פשוט הרכיב החלש ביותר במערכת שלך, שגורם לכך שכל המערכת תהיה חלשה. זה לא יעזור שיש לך מעבד ממש ממש מהיר, אם המהירות של הזכרון שלך על הפנים.3. מוצר "גנרי" (מהמילה generic), שנקרא גם "מוצר מדבקה", זה מוצר שלא שייך לחברה מוכרת, אלא לרוב מיוצר ע"י חברה סינית אקראית והיבואן מדביק לו שם כלשהו (מכאן השם מוצר מדבקה). לרוב מוצרים כאלה יהיו מאיכות נמוכה יותר.(זה נכון אגב למוצרים בכל תחום, לאו דווקא חומרת מחשבים)
פורסם 2009 ביוני 2316 שנים גם "אוברקיל" הוא מושג שלאו דווקא בא מתחום המחשבים ומשמעותו היא "מעל ומעבר" ו"הגזמה"..כשבן אדם קם בבוקר,רוצה קונפלקס עם חלב-הולך וקונה רפת-זה "קצת" אוברקיל ביחס למה שהוא רצה מלכתחילה..GOT IT?
פורסם 2009 ביוני 2316 שנים ההסבר שלי:צוואר בקבוק, דיי פשוטו כמשמעו - חלק אחד חונק העברת נתונים מחלק אחר. הדוגמא הקלאסית ביותר הוא שילוב של מעבד חלש עם כרטיס מסך חזק, הכרטיס עושה את העבודה שלו אבל בשל עבודה חלשה של המעבד אתה מקבל תוצאה הרבה פחות ראוייה כי כמות פריימים נמוכה יותר מתרנדרת בזמן נתון.OVERKILL - זה מאוד פשוט, עוצמת יתר של חלק מסויים במערכת, עוצמה שאין צורך הכרחי בה ומהווה בזבוז משאבים וכסף, לדוגמא HD4870X2 על מסך 19''.אפשר להסתפק בפחות ולקבל תוצאה דומה, האוברקיל לא תמיד מתבתא בעוצמה ייתרה של חומרה מסויימת אלא יכול להתבטא גם בחוסר ניצול בשל העוצמה, התהליך ההפוך של צוואר בקבוקעוד דוגמאות לOVERKILL למשל, סתם אני זורק - 6GB של זכרון RAM לעבודה משרדית
פורסם 2009 ביוני 2316 שנים ואם אנחנו כבר בדרך אגבים, אז גם צוואר בקבוק זה לא מונח שמתייחס בהכרח לחומרה.
פורסם 2009 ביוני 2316 שנים נכון, למשל כביש צר בסוף או באמצע כביש ראשי ורחב, יכול ליצור צוואר בקבוק של מכוניות (פקק)
פורסם 2009 ביוני 2316 שנים נכון, למשל כביש צר בסוף או באמצע כביש ראשי ורחב, יכול ליצור צוואר בקבוק של מכוניות (פקק)אוצוואר של בקבוק אשר מאט את זרימת הנוזל היוצא מהבקבוק :-*
פורסם 2009 ביוני 2316 שנים טוב, זה מה שנקרא "תרתי מהנשמע".אבל כן, כל המושגים שפותח הת'רד ציין הם לא מעולם המחשביםגרידא, אלא מטאפורות למצבים מסויימים בשלל תחומי החיים.
פורסם 2009 ביוני 2316 שנים ממש ישבתם לכתוב פה שירים ופתגמים.אני לא רואה מה בדיוק הוספתם על מה שכתבתי.
פורסם 2009 ביוני 2316 שנים שב-1 וב-3 התשובות שלך לא היו מדוייקות (במקרה של 3 זו הייתה בכלל תשובה לא נכונה).
פורסם 2009 ביוני 2316 שנים מחבר וואו כמה תגובות תודה לכולכם רק שבכביש אם נתיב אחד חסום אז יש עומס על הנתיב שני ובמחשבים אם המעבד חלש אז כרטיס המסך לא לוקח על עצמו את העומס
פורסם 2009 ביוני 2316 שנים כי המעבד והכרטיס הגרפי הם לא שני נתיבים לאותו יעד, הם חלקים אחרים של אותו כביש. ממש ישבתם לכתוב פה שירים ופתגמים. אני לא רואה מה בדיוק הוספתם על מה שכתבתי. באומנות כמו באומנות...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.