עבור לתוכן

שדרוג זכרון - בעיות?

Featured Replies

פורסם

חברים שלום,

יש לי (1.8 וולט, רגיל, ללא המהרה)Twinmos 2x512MB 667MHz, על לוח Asrock ConroeXfire שתומך עד 667.

קישור למפרט הלוח: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoeXFire-eSATA2

אני רוצה לקנות G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4828

או G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPK

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3206

(שניהם במסגרת התקציב).

החנות משכנעת אותי לשלוח להם את המחשב (כי אם אין התאמה, צריך להחזיר להזמין אחר.... ואני גר רחוק), ויש לי בעיה עם זה. אני רוצה להתקין את הזכרון לבד.

אילו בעיות יכולות לקרות, אם אני משלב את הזכרונות הנ"ל בלוח? מה צריך לקנפג בביוס על מנת שיעבדו יחד (אם בכלל)?

ואילו מהנ"ל עדיף לצורכי "שילוב ראוי" ו"חיו בשלום עם שכניהם לתמיד"?

אהיה מעוניין לבצע המהרה קלה, האם יהיה אפשרי? יש כללי אצבע?

השימוש במחשב - עריכת וידאו, משחקים, אבל לרוב - משרדי.

אם יש לכם הערות, סייגים והמלצות אחרות - אשמח.

תודה רבה,

פורסם

אתה רוצה לשלב ת4GB האלה אם ה1GB שכבר יש לך?

בשביל מה לך לעשות דבר כזה?

4GB זה מספיק בהחלט

אתה לא חייב לקנות זכרונות (או כל חלק אחר לנושא זה)

מאותה חנות ממנה קניתה את המחשב,פשוט קנה מחנות קרובה

לדעתי הם סתם רוצים שתשלח להם כי ככה הם יוכלו לגבות

ממך גם דמי הרכבה[br]פורסם בתאריך: 22.06.2009 בשעה 17:04:27

אם אתה חייב לשלב (למרות שאין ממש צורך)

אז ודא שהזכרונות שאתה קונה הם אם אותם מתח

כלומר 1.8 וגם אותם תזמונים כמו הנוכחיים (את

זה אתה יכול לראות אם CPU-Z) ואז תצטרך פשוט

להגדיר בביוס שיהיו על אותם תזמונים

פורסם

^^^ להבדיל מהמסקנות הזדוניות / נצלניות הללו, אני חושב שהחברה אומרת לך להביא את המחשב אליהם מאחר והם רוצים לבצע את ההתקנה במקום, ולוודא שזה עובד לפני שהם משחררים אותך, כי אם אתה לוקח את הזיכרונות מהחנות ומתגלה אי תאימות זה מעמיד אותם בסיטואציה הרבה פחות נוחה לקבל את הזיכרונות בחזרה. למרות שלרוב הלוח כן מסוגל לקלוט זיכרונות שמהירותם גבוהה מאשר רשום בSPECs שלו, יש מקרים שבהם מחשב פשוט לא יאתחל בכלל / לא יתן POST עם זיכרונות שלא אמורים להתאים אליו לפי הוראות היצרן. עכשיו, אם הם שולחים לך את הזיכרונות, אתה מנסה וזה לא עובד ורוצה להחזיר אותם, זה בעייתי, כי עכשיו מדובר במוצר מוחזר, שהוא מוצר תקין אבל כבר לא ניתן למכירה כחדש.

ותגיד שלא תכריז בריש גלי שהחנות הם בני בני זונות שלא מוכנים לקבל את המוצר חזרה אחרי שימצא שהוא לא תואם ללוח שלך.

מאחר וישנו הספק הזה, אני חושב שהחנות צודקת, תעשה מבצע, תתאם איתם כך שהדבר יעשה במקום, ותגיע.

בתקופה שהייתי מוכר עשיתי את זה לא אחת, הייתי מחזיק סטיק של OCZ שהצריך לשם הגדרה עליה קלה במתח, והייתי מתקין אותו במחשבים שרצו לדעת האם זיכרונות מסוימים יעבדו אצלם, אם הOCZ עבד תמיד גם האחרים עבדו ולא הייתה בעיה, ולא פתחתי מוצר חדש שאחרי זה נתקעתי איתו בגלל חוסר תאימות.

פורסם
  • מחבר

^^^ להבדיל מהמסקנות הזדוניות / נצלניות הללו, אני חושב שהחברה אומרת לך להביא את המחשב אליהם מאחר והם רוצים לבצע את ההתקנה במקום, ולוודא שזה עובד לפני שהם משחררים אותך, כי אם אתה לוקח את הזיכרונות מהחנות ומתגלה אי תאימות זה מעמיד אותם בסיטואציה הרבה פחות נוחה לקבל את הזיכרונות בחזרה. למרות שלרוב הלוח כן מסוגל לקלוט זיכרונות שמהירותם גבוהה מאשר רשום בSPECs שלו, יש מקרים שבהם מחשב פשוט לא יאתחל בכלל / לא יתן POST עם זיכרונות שלא אמורים להתאים אליו לפי הוראות היצרן. עכשיו, אם הם שולחים לך את הזיכרונות, אתה מנסה וזה לא עובד ורוצה להחזיר אותם, זה בעייתי, כי עכשיו מדובר במוצר מוחזר, שהוא מוצר תקין אבל כבר לא ניתן למכירה כחדש.

ותגיד שלא תכריז בריש גלי שהחנות הם בני בני זונות שלא מוכנים לקבל את המוצר חזרה אחרי שימצא שהוא לא תואם ללוח שלך.

מאחר וישנו הספק הזה, אני חושב שהחנות צודקת, תעשה מבצע, תתאם איתם כך שהדבר יעשה במקום, ותגיע.

בתקופה שהייתי מוכר עשיתי את זה לא אחת, הייתי מחזיק סטיק של OCZ שהצריך לשם הגדרה עליה קלה במתח, והייתי מתקין אותו במחשבים שרצו לדעת האם זיכרונות מסוימים יעבדו אצלם, אם הOCZ עבד תמיד גם האחרים עבדו ולא הייתה בעיה, ולא פתחתי מוצר חדש שאחרי זה נתקעתי איתו בגלל חוסר תאימות.

אחי,

אין לי טענות לחנות.

אני לא יכול לשחרר את המחשב מהבית לכל כך הרבה זמן, כי אני צריך אותו.

מה גם שאני רוצה לעשות דברים לבד, וללמוד מהם. לא אוהב שעושים לי את העבודה.

תודה,

פורסם

אז תמשיך לקנות..>> מסכים כחולים>> מחזירים לחנות>> מזוכים אם בכלל כמו שכתבו לך>> מקבלים זכרונות אחרים>> מתקינים>> שוב מסכים כחולים>>

קאפי'ש?

ולבסוף בכלל יתגלה שאתה מנסה לדחוף תצורות שונות של זכרונות למחשב.. :smile1:

פורסם

אז תמשיך לקנות..>> מסכים כחולים>> מחזירים לחנות>> מזוכים אם בכלל כמו שכתבו לך>> מקבלים זכרונות אחרים>> מתקינים>> שוב מסכים כחולים>>

קאפי'ש?

ולבסוף בכלל יתגלה שאתה מנסה לדחוף תצורות שונות של זכרונות למחשב.. :smile1:

:hizuk:

חחח חזק

פורסם

יו מסכן הבחור שיכעתם לו את הצורה מרוב שטויות!!!

מה אתם מבלבלים

קודם כל עדיף לך לשים רק את ה4GB שתקנה.

עוד 1GB לא יתן לך כמעט כלום

דבר שני הזכרונות החדשים לא חייבים להיות אותו תדר כמו הישנים

דבר שלישי התזמונים גם לא חייבים להיות כמו הישנים

אז אם אתה בכל זאת רוצה לשלב בין הזכרונות אתה צריך לוודא 2 דברים

1

תצורת הסטיקים:

יש סטיקים שמכילים את השבבי זכרון מצד אחד (SINGLE SIDE) ויש סטיקים שמכילים שבבים משני הצדדים DOUBLE SIDED)

מה שאתה צריך לוודא פה זה לא לערבב את 2 התצורות יחד

הזכרון שאתה הולך לקנות הוא 2 סטיקים של 2GB כל אחד. אני עדיין לא ראיתי סטיק של 2GB שהוא חד צדדי

זתןמרת שהם יהיו דו צדדיים

בגלל שהזכרון שיש לך עכשיו הוא קצת ישן וקימים הרבה דגמים של סטיקים 512 חד צדדיים אז אתה צריך לבדוק

והדבר השני שאתה צריך לבדוק זה המתח

1.8V זה מתח סטנדרטי לDDR2

אתה צריך לוודא שהזכרונות החדשים שאתה הולך לקנות עובדים על המתח הזה כי יש הרבה דגמים (שבדרך כלל גם יותר יקרים) שדורשים קצת יותר

אם אני לא טועה יש לוחות מסוימים (שוב, דגמים יותר יקרים מהבסיסיים) שתומכים במתח שונה לכל סלוט זכרון

אבל אני לא בטוח בזה אז אל תתפסו אותי אל המילה פה

בקיצור לא אמור להיות לך שום מסכים כחולים ושוב נעליים

מקווה שעזרתי

פורסם
  • מחבר

אחי,

תודה רבה על התשובה הענינית!

התשובה הכי טובה שקיבלתי פה בפורום.

יו מסכן הבחור שיכעתם לו את הצורה מרוב שטויות!!!

מה אתם מבלבלים

קודם כל עדיף לך לשים רק את ה4GB שתקנה.

עוד 1GB לא יתן לך כמעט כלום

דבר שני הזכרונות החדשים לא חייבים להיות אותו תדר כמו הישנים

דבר שלישי התזמונים גם לא חייבים להיות כמו הישנים

אז אם אתה בכל זאת רוצה לשלב בין הזכרונות אתה צריך לוודא 2 דברים

1

תצורת הסטיקים:

יש סטיקים שמכילים את השבבי זכרון מצד אחד (SINGLE SIDE) ויש סטיקים שמכילים שבבים משני הצדדים DOUBLE SIDED)

מה שאתה צריך לוודא פה זה לא לערבב את 2 התצורות יחד

הזכרון שאתה הולך לקנות הוא 2 סטיקים של 2GB כל אחד. אני עדיין לא ראיתי סטיק של 2GB שהוא חד צדדי

זתןמרת שהם יהיו דו צדדיים

בגלל שהזכרון שיש לך עכשיו הוא קצת ישן וקימים הרבה דגמים של סטיקים 512 חד צדדיים אז אתה צריך לבדוק

למה ההבדל משנה, אגב?

יש איזה משהו שאפשר לקרוא על זה?

והדבר השני שאתה צריך לבדוק זה המתח

1.8V זה מתח סטנדרטי לDDR2

אתה צריך לוודא שהזכרונות החדשים שאתה הולך לקנות עובדים על המתח הזה כי יש הרבה דגמים (שבדרך כלל גם יותר יקרים) שדורשים קצת יותר

אם אני לא טועה יש לוחות מסוימים (שוב, דגמים יותר יקרים מהבסיסיים) שתומכים במתח שונה לכל סלוט זכרון

אבל אני לא בטוח בזה אז אל תתפסו אותי אל המילה פה

בקיצור לא אמור להיות לך שום מסכים כחולים ושוב נעליים

מקווה שעזרתי

כן, את ענין המתח לקחתי בחשבון.

תודה רבה!

פורסם

למה חד צדדיים לא עובדים עם דו צדדיים?

טוב זה קצת מסובך וגם אני לא בטוח שאני מבין

אבל מה שהצלחתי להבין זה שהזכרון מחולק לבנקים (BANKS) כתובות (ADDRESSES) ועוד משהו (אני לא בטוח שזה השמות הנכונים והסדר הנכון אבל זה לא עקרוני)

בקיצור שהמעבד ניגש לזכרון הוא ניגש לBANKים והם לא יכולים להיות שונים

בקיצור לא יודע זה מבלבל קצת אז אני לא ממש יודע

אז אם מישהו פה יודע מה התשובה יותר ממני מוזמן לתקן אותי (ואני די בטוח שההסבר פה צריך תיקון)

הקטע זה שברוב המקרים הם לא עובדים ביחד

יש מקרים נדירים שזה כן יעלה לך (אבל לפי מה שהבנתי זה מזל)

אבל גם אם הם כן יעבדו לך ביחד מה אתה צריך 5GB?

2 סטיקים של 2GB מספיקים ביותר

אם אתה רוצה עוד תעשה כמוני

4 סטיקים של 2GB :smile1:

מקווה שעזרתי לך (למרות שההסבר הזה שלי לא משהו :nixweiss:)

פורסם

אתה יכול לעשות הכל לבד, אין שום סיבה בעולם שאם תיקנה זכרון המתאים ללוח תקבל מסך כחול.

ההתקנה קלה ופשוטה, רק לדחוף לחריץ ללא צורך בעדכון ביוס או כל דבר אחר.

אל תשכח שמערכת ההפעלה שלך כנראה תזהה רק 3GB ולא 4 - אז נא לא להיבהל (אלא אם יש לך גירסה 64 ביט).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים