עבור לתוכן

ראוטר D-LINK 628 מול D-LINK 655 המלצות?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הגעתי לפורום לאחר שיטוט קצר ברשת, נראה שיש פה אנשים שמבינים עניין. אני רוצה לקנות ראוטר תקן N לדירה חדשה (4 חד' 100 מ"ר) כך שאפשר לשים בחדר הכי מרוחק ולקלוט בסלון. הכוונה כעיקרון לחבר סטרימר ולהעביר ווידאו ואולי גם HD אם יתאפשר.

יש לי מישהו שנוסע לארה"ב בסופ"ש והוא יכול להביא לי את המכשיר. מבחינת תקציב אז אני מחפש משהו סביב 70-$85. יש שני מועמדים שנראים לי:

D-LINK 655 ראיתי בEBAY ב$88 כולל משלוח

D-LINK 628 אפשר להשיג ב$70 באמזון כולל משלוח

ה655 יקר ב$20-30 בערך. מביקרות שקראתי ב PCMAG ה 628 מאוד מאוד מומלץ. מצד שני מביקורת פה בפורום ובעוד מקומות גם 655 מוצלח מאוד. מה לדעתכם עדיף לצרכים שלי?

תודה עז עזרתכם המהירה ;)

פורסם

orib2, ברוך הבא לפורום. בבקשה תוריד מהכותרת את החלק "צריך עזרה דחוף". אתה יכול לעשות את זה ע"י עריכת הכותרת בהודעה הראשונה.

אם ה655 יעלה לך 88$ אז הוא עדיף לדעתי. ב350 ש"ח אתה מקבל נתב מצויין, זה כלום כסף יחסית לארץ. הוא שווה הרבה יותר מה100 שקל הבדל שאתה מציג בין הנתבים הנ"ל.

החיסרון היחיד של ה655 מול ה628 הוא שאין לי תמיכה בDUAL RADIO, כלומר הוא עובד רק בתחום ה2.4GHz ולא בתחום ה5GHz. פרט לזה, יש ל655 מתג ג'יגה ביט (לעומת מתג 10/100 "רגיל"), מעבד יותר טוב, 3 אנטנות (מול 2), עדיפות במהירות הניתוב ויכולת לנהל כמות חיבורים גדולה יותר.

ל655 יש גם יכולת אלחוטית טובה מאוד, כך שהוא יכול להתאים לדירה גדולה.

פורסם
  • מחבר

ערכתי הכותרת, סורי :kopfpatsch:

האם לצורך הזרמת ווידאו לא עדיף 5Ghz? עד כמה זה קריטי שיעבוד רק עם 2.4Ghz?

ההפרש עשוי להיות קצת יותר גדול אם אני רוצה להיות יותר בטוח ולא לקנות מאיזה מישהו לא מוכר ב EBAY... המחיר של $88 הוא הכי נמוך שם אבל הממוצע סביב 100$ וזה כמו שאמרת כ 100ש"ח הבדל.

מתי בדיוק יבוא לידי ביטוי ההבדל בין 10/100 ל 1GB? מבחינתי אני אחבר מהמודם לראוטר ומהראוטר למחשב בחיבור קווי האם שם ארגיש בהבדל? האם התשתית הקווית שלי בבית (כבלים 1.5 מגה) לא מגבילה אותי גם ככה מתחת ל 1 גיגה אז למה זה טוב?

החשיבות העיקרית שלי זה טווח / עוצמת שידור כך שאוכל להזרים ווידאו לטלוויזיה בסלון.

תודה על העזרה.

פורסם

בקטע האלחוטי, ההבדל בין 5GHz ל2.4GHz זה כמות ה"זיהום" האלקטרומגנטי. בגלל ש2.4GHz הוא התחום המוקצה בישראל (תחום ה5 מוגבל מאוד כרגע), יש הרבה "תנועה" בתחום הזה ושידורים יכולים להפריע אחד לשני. אם אתה עושה חיפוש רשתות אלחוטיות בבית ומוצא כמות נכבדה, זאת עלולה להיות בעיה, אבל אם לא אז זה לא באמת משנה. בנוסף, רוב הרשתות בארץ עובדות בערוץ 6, אז אתה יכול לעבוד על ערוץ 1 או 11 שלהם אין שום חפיפה עם ערוץ 6. המהירות הגבוהה בתקן N לא "סגורה" לתחום ה5GHz.

לגבי החלק הקווי, ההבדל הוא של בערך פי 5-6 בין ג'יגה ביט אטרנט ל100BASE-TX. זה בא לידי ביטוי בהעברת קבצים בתוך הרשת (אם שני המחשבים בחיבור קווי). בחיבור לאינטרנט, מן הסתם, זה לא יעזור (כמו שהבנת כבר, מהירות האינטרנט הרבה יותר נמוכה מהמהירות שלך ברשת הפרטית).

אם אתה רוצה לקבל קצת יותר מידע על הביצועים בעולם האמיתי של ה655, אתה יכול לקרוא את הסקירה של הצ'יף:

http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-655/DIR-655.htm

שוב, במחיר כזה, ה655 עדיף לדעתי, למרות שהוא רק פועל ב2.4GHz. מה גם שלא תהיה בעיה להכניס אותו לארץ אם יגיע למכס.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

יש לי עוד מספר שאלות עוקבות:

1. מה הכוונה ש 2.4 זה התחום המוקצה בארץ? 5 גיג'ה הרץ לא יעבוד? יתנגש עם מיכשור אחר או מה? מה הכוונה 5 גיגה מוגבל בארץ?

2. באתר של D-LINK הם מציינים במפורש כי 5 גי'גה מומלץ להזרמת ווידאו בHD, האם הם 'סתם' כותבים כדי לשווק או שיש בזה משהו?

3. דגם 628 הינו סלקטיבי כלומר אני בוחר או 2.4 או 5 גייגה הרץ. ממה שאני מבין אם אני בוחר 5 אז אם יש לי נניח לפטופ עם התקן G הוא לא יראה את הרשת כי G פועל רק ב2.4 האם הבנתי נכון? כמובן שיש דגם סימולטני 825 אבל מחוץ לתקציב (~$160)

4. יש לי גם נתב ישן TP-LINK WR541G. אם ארצה האם אוכל לחבר את הנתב הראשון מסוג 628 על 5 גיגה ולחבר אליו קווית את ה TP-LINK כדי שתהיה במקביל רשת 2.4 - האם זה אפשרי?

תודה

פורסם

1. ע"פ חוקי מדינת ישראל להתקני WIFI מותר לפעול רק בתחום 2.4GHz בערוצים המוגדרים ולאחרונה גם ב5GHz בערוצים המוגדרים. הבעיה עם ההגדרה של הערוצים ב5GHz היא שהתירו לשימוש רק תחום מצומצם, ע"פ תקן אירופאי, שאין כרגע אף נתב שתומך בכל. ע"מ שנתב יהיה מותאם צריך לכתוב לו קושחה חדשה שמגבילה אותו. בגלל שהשוק הישראלי קטן, אין אף חברה כיום שעשתה את זה. אם תביא לארץ נתב שפועל ה5GHz, תוכל להפעיל אותו וגם אף אחד לא יחפש/יצמא אותך משתמש בו, אבל אם תיפול במכס עם מוצר כזה והמוכס ידע מהחיים שלו, לא תוכל להכנס את הנתב לארץ. זה הכל.

2.בכל מקרה מה שכתוב באתר של דילינק הוא ב90% אחוז מידע שיווקי ולא צריך לקבל אותו כתורה משמיים. בארה"ב יש מקומות עם יותר בעיה של צפיפות רשתות, רובן ב2.4GHz, לכן עדיף להשתמש בתחום ה5GHz ה"נקי" יחסית משידורים אחרים. צריך גם לזכור של5GHz יש חסרון עבירות מול 2.4GHz, ככל שעולים בתדר העבירות של האות יורדת, אז בקצוות של בית גדול או במקומות קשים להגעה (כמו ממ"דים, מרתפים ואזורים מתים) האפקטביות של 5GHz מתבטלת לחלוטין.

3. כן, אם תכוון את הנתב לשימוש ב5GHz, לא תוכל לקלוט אותו בציוד G.

4. מה שאתה מציע נשמע אפשרי, אבל זה סתם מסבך את הרשת ללא צורך.

לדעתי הקניה העדיפה פה היא עדיין ה655, הוא עדיף בכל היבט על ה628, פרט לחוסר בשידור בתחום ה5GHz.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים