עבור לתוכן

דיסק קשיח חיצוני למדיה- כמה שיותר זול, וכמה שיותר טוב

Featured Replies

פורסם

יש לי ספריית סרטים גדולה בבית על דיסקים DVD. אני רוצה להעביר אותם למחשב, ככה שבלחיצת כפתור אני אוכל לנגן את הסרט. התחלתי להעביר לכונן הפנימי, אבל מתחיל להיגמר המקום וחשבתי לקנות כונן חיצוני (להתחיל לצבור כוננים עם סרטים... יש לי בערך 1000 סרטים ב- DVD).

בדקתי בזאפ, ומבחינת נפח בייחס למחיר ו- כונן קשיח חיצוני ST310005FDD2E1GB 1000 FreeAgent Desk Seagate יצא הכי זול (500 ש"ח).

איך סיגייט? יש בהם בעיות? איזו חברה הכי מומלצת? זה נורא אם אין גיבוי לסרטים שעל הכונן?

בקשר למחיר- אני פשוט מחפש את הכונן הכי טוב לצרכים שלי במחיר הכי נמוך... אז תגידו מה כדאי, ומה המחיר.

תודה!

גיא

פורסם

למה דווקא כונן חיצוני?

וכן, זה רע מאוד אם אין גיבוי לסרטים. במקרה של תקלה- הכל הלך. תמיד תשמור גיבוי.

פורסם
  • מחבר

למה חיצוניים- אני שומר את הסרטים באיכות הכי טובה- כלומר איזה 6 גיגה לסרט מקורי/ 4 גיגה להקלטה מהטלוויזיה. כלומר- כונן של טרה יספיק לי ל200 סרטים +-, ולי יש איזה 1000. לפני מה שאני יודע אי אפשר להכניס 5 כוננים פנימיים (+עוד שניים שיש לי כבר), כלומר 7, לתוך מארז אחד. לא?

ולגבי גיבוי- זה מכפיל לי את המחיר :(... אם אני שומר על הכונן בתוך אריזה קשיחה וטובה, ומבחינת חטיפת מכות לא יקרה לו כלום- יכול להיות שפתאום הכל יימחק? אם כן יש פתרון יותר זול מאשר לקנות כונן גיבוי?

פורסם

איך סיגייט? יש בהם בעיות?

לא מזמן היה להם פשלה ענקית אם הקשיחים מסדרת ה7200.11

שהרבה מהם סתם ככה חדלו להזדהות בביוס,הם הוציאו לאחרונה

את סדרת ה7200.12 שלה אין את הבעיה הזאת,אבל לך תדע

איזה דיסק קשיח מסתתר בתוך המארז החיצוני,יותר סביר שהוא מהסדרה

הדפוקה מאשר החדשה כיוון שהיא יצאה רק לאחרונה,לא הייתי לוקח תסיכון

קנה חיצוני של WD או דיסק קשיח+מארז חיצוני בנפרד

לפני מה שאני יודע אי אפשר להכניס 5 כוננים פנימיים (+עוד שניים שיש לי כבר), כלומר 7, לתוך מארז אחד. לא?

זה תלוי לגמרי במארז, זה אפשרי אם מארזים מסויימים

ובנוסף יש את המגירות 5.25 האלה שאפשר לשים בהם

דיסק קשיח

ולגבי גיבוי- זה מכפיל לי את המחיר :(... אם אני שומר על הכונן בתוך אריזה קשיחה וטובה, ומבחינת חטיפת מכות לא יקרה לו כלום- יכול להיות שפתאום הכל יימחק? אם כן יש פתרון יותר זול מאשר לקנות כונן גיבוי?

זה לא משנה אם אתה מטפל בו בהלכה,כל דיסק קשיח יכול סתם ככה יום אחד

ללא התראה מוקדמת פשוט לקבל דום לב , לגבות לדיסק קשיח נוסף

יוצא הרבה יותר זול מלשלם אלפי שקלים לחברת שחזור מידע,הפתרון הזול

היחידי זה לגבות לדיסקים שלDVD ,אבל בהתחשב בנפח המידע המדובר

זו אופציה מגוכחת ביותר

פורסם

אני מחזיק מלאי של סרטים בכמויות ואני בחיים לא מסתמך על מקור אחד.

תמיד אבל תמיד תצרוב לדיסקים ואחר כך תשמור בכונן חיצוני.ככה במיקרה של נפילת הכונן תוכל לשחזר הכל מהדיסקים וגם במיקרה הפוך אם הדיסקים יאבדו

יהיה לך את הכונן.

פורסם

למה חיצוניים- אני שומר את הסרטים באיכות הכי טובה- כלומר איזה 6 גיגה לסרט מקורי/ 4 גיגה להקלטה מהטלוויזיה. כלומר- כונן של טרה יספיק לי ל200 סרטים +-, ולי יש איזה 1000. לפני מה שאני יודע אי אפשר להכניס 5 כוננים פנימיים (+עוד שניים שיש לי כבר), כלומר 7, לתוך מארז אחד. לא?

ביקשת המלצה לכונן חיצוני 1TB, לא חשבתי שאתה מעוניין בחמישה כאלו.

פורסם

ואיפה תמקם את כל החמישה כוננים (+השנאים)?

מה גם שצריכת החשמל של חמישה כוננים די משמעותית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים