עבור לתוכן

שילוב של HDD ו-SSD

Featured Replies

פורסם

אני שוקל לשלב במחשב החדש HDD של 320GB את הדגם WD 3200AAKS (בהמלצתו הטובה של NIKE) וגם כונן SSD של 64GB.

אופן השילוב הוא להתקין את המערכת הפעלה על ה-SSD ותיקיית מסמכים שבשימוש שותף ואת כל שאר הדברים (סרטים, תמונות ושטויות אחרות) לשים על ה-HDD.

המטרה של כל זה היא להשיג מהירות עבודה מקסימלית בלי תקיעות ושקט מקסימלי בזמן עבודה על המחשב.

מה אתם חושבים?

פורסם

שילוב טוב.

אתה לא תצטרך יותר מ-320GB?

פורסם
  • מחבר

יותר מ-320 בטוח לא.

היום אני משתמש ב-40GB ויש לי בערך 15GB פנויים...

גם אם אני אשתמש במחשב קצת להורדות (למרות שאני לא מוריד בכלל אבל בני דודים\ חברים מעבירים לי תכנים...) כמה חומר כבר אפשר להוריד?

פרק של תוכנית באיכות טובה זה בסביבות 350MB אם אני לא טועה אז כל עונה צריכה להיות 4-5GB, בהתאם לסדרה. כמה סרט באיכות HD לוקח?

חוץ מזה אולי בהמשך אני מתכוון להפוך את הישן שלי לשרת עם HD חיצוני, או רק להוסיף כונן חיצוני שיוכל לעבור בין ארבעה מחשבים אחרים בבית (כולל ניידים...)

ההתלבטות שלי הייתה בין 250 ל-320 אבל בגלל שההפרשים לא גבוהים כבר חשבתי אולי ללכת על 500GB, ורציתי לבקש ממך המלצה על אחד טוב, אמין ושקט. ראיתי שההפרש בין 320 ל-500 הוא באזור 120 שקל אם אני לא טועה, אז חשבתי שאני מעדיף להשקיע 400 שקל בSSD של 64GB ו-HD קטן טוב ואיכותי שייתן לי מה שאני באמת צריך (מהירות, אמינות ושקט).

ראיתי בnewegg כונן SSD של 64GB ב109$ ואין לי בעיה להביא ולהזמין מחו"ל.

השאלה היא אם זה ייתן לי יתרון משמעותי? המחשב (והתוכנת הפעלה, כמובן) יעלו יותר מהר? הפעולות בשוטף יהיו מהירות יותר?

פורסם

לגבי הביצועים של הSSD-

תלוי איזה כונן. בוא נאמר שאם אתה קונה בארץ כונן SSD 64GB במחיר של 400 שקלים אז אתה יכול לשכוח מביצועים/אורך חיים.

לגבי הקשיח-

ראית את ה-3200AAKS ב-170 שקלים? אני שואל כי אמרת שיש הפרש של 120 שקלים וה-500GB המומלץ עולה 290 שקלים.

פורסם
  • מחבר

כנראה שטעיתי...

ה- 64GB SSD עולה 134$

Kingston SSDNow V-Series SNV125-S2BN/64GB 2.5" 64GB SATA II MLC Internal Solid state disk (SSD) Notebook bundled accessory ... - Retail

לינק לכונני SSD 64GB ב-newegg:

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&N=2013240636+1421430848&QksAutoSuggestion=&Configurator=&Subcategory=636&description=&Ntk=&CFG=&SpeTabStoreType=&srchInDesc=

ה- 34GB SSD עולה 90$

OCZ OCZSSDMPEP-32G Mini PCIe 32GB Mini PCIe PATA Internal Solid state disk (SSD) - Retail

לינק לכונני SSD 32GB ב- newegg:

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&N=2013240636+1421430847&QksAutoSuggestion=&Configurator=&Subcategory=636&description=&Ntk=&CFG=&SpeTabStoreType=&srchInDesc=

אני אשמח אם תוכל להיסתכל עליהם ולהמליץ על אחד כי אני לא כל כך מבין מה כל הפיצ'רים שיש בהם, מה יותר חשוב ומה פחות...

אגב, ראיתי שיש שני ארכיטקטורות: MLC ו-SLC, מה ההבדל ביניהם?

לגבי הקשיח, אני לא זוכר איפה אבל באחד המפרטים שבניתי באיזו חנות ראיתי את ה-500 ב-360 וה-320 עלה משהו כמו 260.

לא ראיתי 500 ב-290 אחרת הייתי מכניס אותו למפרט.

פורסם

אני לא חושב שתמצא SSD נורמלי בתקציב הזה, אתה בעצם מחפש את אחד מה-SSD-ים הזולים ביותר.

ההבדלים בין SLC ל-MLC בזיכרון NAND (פלאש)

http://www.supertalent.com/datasheets/SLC_vs_MLC%20whitepaper.pdf

לגבי הקשיח- יופי, אז עכשיו אתה יודע שאתה יכול למצוא אותו ב-290 שקלים. :)

פורסם
  • מחבר

לגבי הקשיח- יופי, אז עכשיו אתה יודע שאתה יכול למצוא אותו ב-290 שקלים. :)

זה בטוח!! :D :D :yelclap:

אני מבין מהתגובה שלך שלא כדאי ללכת על SSD מהזולים יחסית (אגב, ראיתי של OCZ גם ב-90-95$)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים