עבור לתוכן

צבא | יח' מחשבים, פרופיל, קב"א ועוד...

Featured Replies

פורסם

בסמח זה סתם שטויות... מקבלים לשם כל אחד (ובעיקר בנות בשביל שיחתמו קבע), דוחפים מלא חומר ב 6 חודשים ומקווים להוציא מהאנשים אלה מתכנתים... מעטים מאוד מגיעים לעסוקבמ"ופ, הרוב נהיים מדריכים בבסמח או זונות קוד שצריכים לתחזק משהוא שמישהוא אחר כתב...

פתוחה לא מקבלת בלי בגרות או לפחות לא תוכל לקבל תואר ללא בגרות מלאה.

תעודת יחידה? אולי שווה בארץ אם היית ב 8200 וכו', בחול או אפילו בחברות בארץ כגון גוגל, מיקרוסופט לא מסתכלים על "התעודה" הצבאית ודורשים מינימום תואר ראשון, ומומלץ אפילו תואר שני.

מקווה שלא ניפצתי לך כמה חלומות וזה רק מהידע שלי.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

בסמח זה סתם שטויות... מקבלים לשם כל אחד (ובעיקר בנות בשביל שיחתמו קבע), דוחפים מלא חומר ב 6 חודשים ומקווים להוציא מהאנשים אלה מתכנתים... מעטים מאוד מגיעים לעסוקבמ"ופ, הרוב נהיים מדריכים בבסמח או זונות קוד שצריכים לתחזק משהוא שמישהוא אחר כתב...

תעודת יחידה? אולי שווה בארץ אם היית ב 8200 וכו', בחול או אפילו בחברות בארץ כגון גוגל, מיקרוסופט לא מסתכלים על "התעודה" הצבאית ודורשים מינימום תואר ראשון, ומומלץ אפילו תואר שני.

בהצלחה!

האוניברסיטה הפתוחה קיבלה אותי כבר, אם להגיד את האמת - פרוטקציות בעיקר..

ולא נכון אני מכיר כמה יוצאי בסמ"ח שיצאו שנה בעברה (אח של חבר טוב) ועכשיו המשכורת שלו עומדת על 22 אלף + מכונית.

האוניברסיטה הפתוחה עוד משהו לגביה - מקבלת מי שיש לו כסף ומוכן לשלם, דרך אגב הם לא דרושים בגרות בכלל xD

פורסם

האוניברסיטה הפתוחה קיבלה אותי כבר, אם להגיד את האמת - פרוטקציות בעיקר..

ולא נכון אני מכיר כמה יוצאי בסמ"ח שיצאו שנה בעברה (אח של חבר טוב) ועכשיו המשכורת שלו עומדת על 22 אלף + מכונית.

האוניברסיטה הפתוחה עוד משהו לגביה - מקבלת מי שיש לו כסף ומוכן לשלם, דרך אגב הם לא דרושים בגרות בכלל xD

לא יודע, עד כמה שידוע לי בהפתוחה לא מקבלת בלי בגרות, או שהיא כן מקבלת אבל את התואר לא תוכל לקבל ללא תעדות בגרות.

שמע בכל מקום יש יוצאי דופן, תמיד ימצא המעסיק ששירת בבסמ"ח והולך עם הראש בקיר ולוקח רק מבסמ"ח כי לדעתו זה אליטה, אבל שוב במקצוע הזה לא רק העבודה חשובה אלה גם עד כמה זה מעניין.

פורסם

לא יודע, עד כמה שידוע לי בהפתוחה לא מקבלת בלי בגרות, או שהיא כן מקבלת אבל את התואר לא תוכל לקבל ללא תעדות בגרות.

אפשר לקבל תואר גם בלי בגרות, מנסיון (לא שלי).

פורסם

בהצלחה!

למה בכל ת'רד שקשור לצבא מישהו יבוא ויגיד שבסמ"ח זה חרא, זבל, קקי, ג'יפה וכיוצ"ב?

בסמ"ח זה לא כיף גדול, וזה נכון שרוב העבודות שתעשה בצבא לא יהיו מדהימות (אגב, זה אותו דבר גם ב-8200 - תחזוקת קוד לפנים - שלא לדבר על זה שאתה יכול לעשות בסמ"ח ואז להגיע ל-8200). וזה נכון שיש חברות מסויימות שדורשות מינימום תואר ראשון אבל הן ממש מעטות, בוודאי בשביל ג'וב של תוכניתן פשוט בן 23-4. צריך להבין שבסמ"ח זה קורס, ויש המון המון מקומות שאתה יכול להגיע אליהם בדיוק כמו כל קורס אחר. מי שמסיים יכול למצוא את עצמו בחיל הים, אוויר, מודיעין או קשר ובכל אחד מהם יש כמה יחידות אפשריות. העבודה יכולה להיות ממש טובה ויכולה להיות ממש גרועה (כן, יותר סביר שהיא תהיה גרועה, פה אין וויכוח). אז שוב, זה לא להיט, זה בטח לא כיף, ואפשר לאכול הרבה חרא.

אבל כל זה לא משנה את העובדה המאד פשוטה, והנקודה היחידה שמעניינת את פותח הת'רד (לפחות להבנתי):

כיוצא בסמ"ח, יהיה לך קל עד קל מאד למצוא עבודה, ישר אחרי הצבא כן, יותר קל וביותר כסף ממישהו שעכשיו סיים תואר ראשון. ולפחות בעשור הראשון בחוץ הפער יישמר. למה? כי כיוצא בסמ"ח בגיל 30 יש לך 12 שנים ניסיון (אם אתה חכם גם איזה תואר מכללה שהוצאת תוך כדי ואז בכלל אין דאגות בחיים - אבל אפילו בלי). מישהו אחר, שעשה שלוש שנים צבא ואז שלוש שנים תואר יש לו 6 שנים במקרה הטוב. מן הסתם יותר מאוחר ההפרש בניסיון הולך וקטן והתואר יכול לקבל יותר משמעות. אבל בשנים הראשונות? אין מה לדבר בכלל. אני לא מכיר אף בסמ"חניק שלא מצא עבודה תוך חודש, כולל עכשיו בשיא המשבר (ואני מכיר ממש לא מעט).

ומאיפה בכלל הסטטיסטיקות האלה על בסמ"ח? יש איזה 300-400 בשנה גג, לדעתי פחות אבל אני לא ממש מעודכן. ובכל שנה יש איזה אולי 20 מדריכים.

וכל עניין התחזוקה - או שאתה ממש תמים או שסתם אין לך מושג על מה אתה מדבר.

'זונות קוד שצריכים לתחזק משהוא שמישהוא אחר כתב' זה התאור של פחות או יותר 90% מעבודות התכנות בעולם האמיתי. רוב הקוד כבר נכתב לצער כולנו. כמות הדברים החדשים באמת שיוצאים היא ממש ממש נמוכה לעומת גרסאות חדשות של דברים ישנים - שזה אומר בדיוק לתחזק קוד ישן, לתקן באגים, וכן גם להוסיף איזה פיצ'ר או שניים מדי פעם.

חוצמזה הקומבו המנצח של לעשות בסמ"ח ואז לעשות מעט קבע או בכלל בלי קבע - זה כבר ממש להיט, אתה 3 שנים בצבא כמו כולם אבל כשאתה יוצא יש לך עבודה שלך 15 לפחות בשקט (וב-15 אני מתכוון למשכורות היום, שוב - בשיא המשבר - כי לפני שנה זה היה 18-20 ויותר).

פורסם

NJMAN

למה בכל ת'רד שקשור לצבא מישהו יבוא ויגיד שבסמ"ח זה חרא, זבל, קקי, ג'יפה וכיוצ"ב?

כי אולי זה באמת לא חלום? ;)

כי כיוצא בסמ"ח בגיל 30 יש לך 12 שנים ניסיון (אם אתה חכם גם איזה תואר מכללה שהוצאת תוך כדי ואז בכלל אין דאגות בחיים - אבל אפילו בלי).

איך הגעת לגיל 30? 18:גיוס, 6חודש קורס, 3חובה + 2/2.5 קבע, לא מסתדר לי לגיל 30/12שנות ניסיון.

[עריכה] סבבה הבנתי, השוות שתי אנשים בגיל 30 שאחד הלך לבסמח והאחר לא..

אני לא מכיר אף בסמ"חניק שלא מצא עבודה תוך חודש, כולל עכשיו בשיא המשבר (ואני מכיר ממש לא מעט).

ויש אנשים שעובדים תוך כדי התואר בהיותם בשנה השילילת/רביעית (תלוי בתואר) לתור שלהם אז? זה לא מתגם מייצג. יש גם אנשים שמרויחים טובה מאוד גם בלי תואר, זה לא מעיד על זה שתואר זה ביזבוז כסף וחיים.

מאיפה בכלל הסטטיסטיקות האלה על בסמ"ח? יש איזה 300-400 בשנה גג, לדעתי פחות אבל אני לא ממש מעודכן. ובכל שנה יש איזה אולי 20 מדריכים

למיטב ידעתי נפתחים שתי קורסים בשנה שלכל אחד מגיעים כ 60-80 איש (אולי אני טועה).

זה התאור של פחות או יותר 90% מעבודות התכנות בעולם האמיתי.

יש מספיק עובודת של מו"פ, מלא מלא סטארט-אפים שמפחתים דברים חדשים (רובם נכשלים אבל לא זה הנקודה), תאמין לי שיש הבדל בין תיחזוק של מערכת לפני 4-5 שנים שנכתבה בביסיק או פקסל, לבין תיחזוק תוכנה עדכנית שכתובה בשפות דיי חדישות.

חוצמזה הקומבו המנצח של לעשות בסמ"ח ואז לעשות מעט קבע או בכלל בלי קבע - זה כבר ממש להיט

עד כמה שידוע לי הקבע בבסמ"ח הוא לא אפציונאלי אך יכול להיות והמידע בידי לא נכון.

בכל מקרה אין לי כלום נגד בסמ"ח וכל מה שאני אומר זה מידע מהאינטרנט או מאנשים שדיברתי איתם (חברים שלי), בחיית תעשו מה שבראש שלכם אני פשוט מנסה לעשות הפרדה בין מציאות לחלום.

שניצל

אין לי מה לומר לך, אם אפשר אז סבבה, בכל מקום יש יוצאי דופן, אבל שוב עד כמה שידוע לי אי אפשר לקבל תואר של מוסד אקדמי בארץ ללא תעודת בגרות, אבל כנראה שיש יוצאי דופן.

פורסם

לגבי הקבע הוא אכן לא אופציונאלי, אבל כמו כל דבר בצבא אפשר להתגבר על זה. לא הכי פשוט, אבל יש כמה דרכים לצאת מהקבע.

ברור שבלי סטטיסטיקות מדוייקות קשה באמת לדעת מה יותר טוב - מהנסיון שלי ניסיון עדיף על תואר. בנוסף לבסמ"ח בכל זאת יש מוניטין של משהו מוצלח כי בגדול זה ערימה של אנשים שעברו מבחנים וחרשו חצי שנה והראו שיש להם הרבה פוטנציאל. להגיד שהמוניטין מוצדק? לא יודע, היו לי הרבה מפגרים שסיימו איתי במחזור, אז לא כ"כ בטוח...

בכל מקרה, אני לא אומר שתואר זה רע - תואר זה מצוין! ואני גם לא אומר שבסמ"ח זה כזה טוב. אני רק אומר שה'חלום' שטוען שאחרי בסמ"ח יש עבודה מובטחת הוא לא חלום. זה קורה בפועל כבר המון שנים רצוף ואני לא רואה שום סיבה שזה ישתנה בקרוב.

פורסם
  • מחבר

לגבי הקבע הוא אכן לא אופציונאלי, אבל כמו כל דבר בצבא אפשר להתגבר על זה. לא הכי פשוט, אבל יש כמה דרכים לצאת מהקבע.

ברור שבלי סטטיסטיקות מדוייקות קשה באמת לדעת מה יותר טוב - מהנסיון שלי ניסיון עדיף על תואר. בנוסף לבסמ"ח בכל זאת יש מוניטין של משהו מוצלח כי בגדול זה ערימה של אנשים שעברו מבחנים וחרשו חצי שנה והראו שיש להם הרבה פוטנציאל. להגיד שהמוניטין מוצדק? לא יודע, היו לי הרבה מפגרים שסיימו איתי במחזור, אז לא כ"כ בטוח...

בכל מקרה, אני לא אומר שתואר זה רע - תואר זה מצוין! ואני גם לא אומר שבסמ"ח זה כזה טוב. אני רק אומר שה'חלום' שטוען שאחרי בסמ"ח יש עבודה מובטחת הוא לא חלום. זה קורה בפועל כבר המון שנים רצוף ואני לא רואה שום סיבה שזה ישתנה בקרוב.

המון תודה על העזרה של כולם!

ואחי תגיד יש לך אימייל או משהו שאני אוכל לשמור איתך קצת על קשר אם יהיו לי עוד שאלות בנוגע ליח'?

שוב תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים