עבור לתוכן

שאלה בנוגע למימון ארוחת צהריים על חשבון המעסיק

Featured Replies

פורסם

יש לי ויכוח עם הבוס שלי שהחליט "להעניש אותי" כדבריו שמהיום והלאה אני קונה לעצמי ארוחת צהריים על חשבוני האישי בלבד, אני עובד ביום בין 8-9 שעות והוא אמר לי שלפי החוק הוא ממש לא חייב לסבסד לי ארוחת צהריים מה שלא ניראה לי הגיוני, כי 2 חברים שלי שגם עובדים במקום עבודה דומה מקבלים סיבסוד ממקום העבודה שלהם על ארוחת צהריים.

הוא צודק במה שהוא אומר?

פורסם

אני לא חושב שיש חובה לשלם עבור ארוחת צהריים.

סתם לדוגמה, בחברה שאני מכיר (חברה גדולה ורצינית, לא משהו מצ'וקמק) נותנים לעובדים 12 ש"ח ביום לארוחת צהריים בלבד.

פורסם

מציטוט עו"ד לשאלה הזאת:

אני עובד אצל מעביד פרטי כסוכן אשר נוסע כול היום ואנני נמצא במשרד .

השאלות :

האם אני זכאי לדמי אשל יומיים ?

מה עם ביגוד , האם מגיע ?

תודה

=================================================

האם מגיע לי הוצאות אש"ל וביגוד?!

א.

ביגוד והחזר הוצאות אש"ל מגיעים למי שחל עליו צו בנושא ושם נקבע כי מגיע לו, לדוגמא: שומרים, מאבטחים, עובדי ניקיון, עובדים במגזר מסויים כמו נמל, רכבת וכו'

ב.

אם חוזה העבודה שלך לא מציין כי הינך זכאי לתשלומים אלו - הרי שהתשובה היא שלילית. אני מניחה כי אתה עובד בהסכם אישי ולכן מה שנקבע שם חל עליך ותו לא. אם אין לך הסכם, אזי יחול עליך מה שהיה נהוג ביניכם עד כה

יש מקומות עבודה שמעניקים לעובד הוצאת אש"ל, אך שוב, הכל תלוי בתפקיד ובסיכום.

ג.

על פניו ומבלי שערכתי חיפוש בנושא (אלא בהתבסס על זכרוני בלבד) אין איזה צו שחל על סוכנים...

עוד אוסיף, כי לפי הזכויות החוקיות המינימליות בחוק, אין חובה לתת אש"ל / ביגוד לעובד (ממש כמו שעו"ד שכירים לא מקבלים תשלום שנתי על החולצות הלבנות והמכנסיים השחורים...)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות, אם מישהו רוצה להוסיף עוד משהו אשמח לשמוע.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה בנתיים, אגב יש אתר כלשהו שהדברים האלה כתובים בו? או אתר בו כתוב מה המעסיק שלי אמור לתת לי? אולי יש דברים שהוא מסתיר ממני שאני אמור לדעת?

פורסם

יש ארגון בשם "קו לעובד" שעושים עבודת קודש בנושאים האלו.

פנה אליהם והם ישמחו לעזור לך בקבלת כל הזכויות שלך ובמאבק מול המעסיק.

בנוסף באתר שלהם יש את כל הזכויות המגיעות לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים