עבור לתוכן

פתרון NAS

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש ברשותי רשת קטנה בארגון בעלת שרת SBS2003 יחיד.

השרת אינו מחובר לרשת האינטרנט, ולכן הגיבויים נעשים ע"י קלטות גיבוי ועד היום בנוסף לקלטות, גם ע"י דיסקים חיצוניים של W.D USB

יש בשרת המון בעיות ביציאות USB, ניסתי להתקין כרטיס USB PCI-E אך לשווא. עדיין הבעיות קיימות. התייאשתי והחלטתי לשדרג את המערך בכדי לשים קץ לתופעה ולסבל המתמשך באי וודאות האם הדיסק החיצוני הפעם יעבוד או שלא- הפעם לא.

אנו ארגון קטן ועם לא מידע של TB, סה"כ כל הגיבויים כיום עומד על 400 ג'יגה, אי לכך ובהתאם לזאת החלטתי לנכון ללכת על כיוון ה-NAS ולא EMC או NETAPP.

NAS מוצר יחסית זול יותר, וניתן לקנות מוצרים כאלו ברמות שונות ולא רעות.

אשמח לקבל מכם חוות דעת מקצועית על איזו חברה לגשת ועל אילו דגמים מומלצים, מראייה וסקירה קצרה בחנתי קצת את HP, DELL, INTEL.

מחכה לתגובה.

תודה על העזרה,

בלוטוס.

פורסם

בנחה שאתה רוצה גיבוי של סה"כ 400גיגה ונגיד שבמקרה הגרוע טרה אתה יכול ללכת על NAS לקשיח אחד

אתה יכול למצוא פתרונות פשוטים כמו

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1902

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=5296

פתרונות יותר מקצועיים מצריכים השקעה גדולה יותר

עוד פתרון לנושא הNAS הוא לקחת מחשב פשוט או ישן להפעיל עליו מערכת NAS מה שיאפשר חיבור של קשיחים רבים

פורסם
  • מחבר

אני לא מחפש לחסוך 1000,2000 שח.

אני רוצה מוצר טוב ואמין, בתצורה של לפחות RAID5

מחברה ידועה כגון HP, INTEL, DELL, IBM וכו'

לא אלך על מוצר לא ידוע בשם ובאיכות ועל דיסק אחד.

נ.ב, חשוב לי מאוד קצב התעבורה שיהיה מהיר ע"י חיבור E-SATA או בקר SCASI

ולא ע"י הרשת.

פורסם

גם בלי לחפש חיסכון אתה יכול לבנות מערכת קטנה שתשמש כ-NAS במערך RAID5 או RAID1.

פורסם

הייתי שוקל את QNAP כפתרון, הם לא זולים במיוחד אבל הפתרונות NAS שלהם ידועים בעיקר בעולם

לגבי החיבור ESATA שאתה רוצה... שכח מזה, NAS מוגדר כNAS בגלל שהוא יושב על הרשת

במקרה שאתה מדבר עליו עם הרצון לRAID 5 אני הייתי שוקל ברצינות שימוש בNAS שמבוסס על מחשב רגיל. לא תרגיש הרבה הבדל אם תיקח פתרון של חברה רצינית יותר

פורסם
  • מחבר

מדובר בארון שרתים שמכיל שרת רגיל (לא פיצה) IBM X3400 הוא מאוד גדול במימדים שלו. בנוסף לכל הארון מכיל תשתית אופטית שלמה ודברים נוספים, לא נותר מקום פנוי למחשב רגיל. חשבתי על רכישת שרת HP פיצה לטובת ה-NAS אך זה יצריך ברישיונות וגם השרת לא הוצאה זולה. לדעתי, NAS נחמד יהיה זול יותר, אני מעריך כ-10,000 ש"ח. שרת יעלה יותר. אבדוק את QNAP..

פורסם

מחשב NAS יחד עם 3 קשיחים של טרה יעלה לך באזור ה3000 בלבד...

פורסם

NAS הוא סוג אחסון ברשת(פרוטוקול) לעומת SAN שבד"כ זה חיבור FC או ISCSI. לחברת EMC יש פתרון כזה לחברות קטנות והוא נקרא AX4 ועליו אתה יכול להרכיב ראש Celerra שהוא פתרון ה NAS ובנוסף אם תרכוש אותו כ gateway תוכל להשתמש בו גם כ SAN.

אם תרצה פרטים נוספים תוכל לפנות אליי במייל ל jeanpa@malamteam.com

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים