עבור לתוכן

חדש לRPG, מחפש המלצה

Featured Replies

• תגובות 71
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

FFVII, אם אין לך בעיה לשחק אנשי לגו ולקרוא המון המון טקסט.

וFallout 3 אם כן.

פורסם

DS הוא HACK AND SLASH בלי עלילה אמיתית (אולי אני טועה לא שיחקתי בו הרבה), ואם כבר H&S אז דיאבלו.

ל DIABLO אכן אין עלילה והוא H&S אבל ל Dungeon Siege יש עלילה טובה יחסית (לדעתי ולדעת רבים אחרים באותה רמה כמו NWN) והוא RPG. חוץ מזה ש H&S הם RPG לכל דבר רק שיש להם פחות דגש על עלילה מסודרת ויותר דגש על לחימה.

פורסם

דווקא לדיאבלו יש עלילה..אמנם במשחקים עצמם היא תופסת נפח מזערי וחסר חשיבות,אבל לדיאבלו נוצר LORE שלם עם ספרים וסיפורים(כתוצאה מהFAN BASE העצום שלו,אני מניח..)

פורסם

ל DIABLO אכן אין עלילה והוא H&S אבל ל Dungeon Siege יש עלילה טובה יחסית (לדעתי ולדעת רבים אחרים באותה רמה כמו NWN) והוא RPG. חוץ מזה ש H&S הם RPG לכל דבר רק שיש להם פחות דגש על עלילה מסודרת ויותר דגש על לחימה.

ממש לא כל משחק שבו יש חרבות וצריך להרוג אויבים הוא HACK&SLASH

מבחיתי H&S הם משחקי ARCADE למחשב, כי הלחימה לא קשורה כלל ל PRG אלא העלילה, פיתוח דמות, אילתורים וכו...

דווקא לדיאבלו יש עלילה..אמנם במשחקים עצמם היא תופסת נפח מזערי וחסר חשיבות,אבל לדיאבלו נוצר LORE שלם עם ספרים וסיפורים(כתוצאה מהFAN BASE העצום שלו,אני מניח..)

עם כל הכבוד פיקאצו הוא יותר משחק RPG מ DIABLO.

פורסם

אם אני זוכר נכון ברוב ה RPG יש חרבות והורגים אויבים :nixweiss:

עלילה היא לא תנאי ל RPG. פיתוח דמויות קיים גם ב H&S.

אתה מוזמן לקרוא על RPG ו H&S, אין משהו שתוכל לכתוב שישנה את העובדה ש H&S הם RPG לכל דבר רק עם דגם גדול יותר על לחימה על חשבון עומק העלילה. גם ל H&S יש עלילה, דיאלוגים וכל מה שיש ב RPG רגיל אבל יש בו גם יותר לחימה והתפתחות הדמות פחות ניתנת לשליטה.

פורסם

ממש לא כל משחק שבו יש חרבות וצריך להרוג אויבים הוא HACK&SLASH

מבחיתי H&S הם משחקי ARCADE למחשב, כי הלחימה לא קשורה כלל ל PRG אלא העלילה, פיתוח דמות, אילתורים וכו...

עם כל הכבוד פיקאצו הוא יותר משחק RPG מ DIABLO.

דיאבלו הוא יותר ROLE PLAYING מלא מעט משחקים,אם להסתכל על ההגדרה ככלל.

ROLE PLAYING-אתה משחק עם תפקיד מסוים.

בדיאבלו-אתה בוחר תפקיד בתחילת המשחק,אשר משפיע בצורה מעשית וממשית על צורת המשחק שלך. אתה עולה רמות? אתה מפתח יכולות? זה RPG.

משחק כמו MASS EFFECT הוא הרבה פחות RPG,לדעתי..שם אתה לא בוחר את הדמות,ה"תפקידים" הניתנים לבחירה בקושי משפיעים על צורת המשחק,ובכלל ההשפעה של השחקן על הדמות ועל מהלך המשחק היא בעיקר למראית עין..ועדיין כולם רואים בו RPG בפה מלא,אז למה דיאבלו שונה? כי צריך ללחוץ על העכבר הרבה,וזה פחות "RPG" מלשחק עם מקלדת ועכבר..?

בשורה התחתונה,זה ממש לא משנה עם דיאבלו הוא RPG או לא,מדובר במשחק ממכר,מהנה ונהדר שגם אחרי 8 שנים לא מרגיש מיושן אפילו לא לרגע..

פורסם

אני לא הולך להכנס לויכוח הזה אז אני אתן לך מקסימום ARPG

שזה ACTION RPG.

פורסם

אני לא הולך להכנס לויכוח הזה אז אני אתן לך מקסימום ARPG

שזה ACTION RPG.

אין צל של ספק שזה ARPG ולא RPG אולד סקול(שממנו לא נשאר הרבה..NWN וDARKENSANG הם הנפילים האחרונים שיצאו בשנים האחרונות..),אבל בימינו כמעט כל RPG הוא ARPG...היום אם המשחק שלך לא מלא באקשן בלתי פוסק-מה הוא שווה בכלל..(אנחה..)

פורסם

אז DARKENSANG טוב או לא ?!

שמעתי שזה משחק מצוין, ממיטב ה"אסקולה האירופאית" (בניגוד לאקשן אמריקאי)

מצד שני שמעתי שיש הרבה בעיות שהטקסט שלו ממש לא משהו בגלל בעיות תרגום

ושאין דיבוב שזה לא כל כך חשוב ו.... מה אתה אומר ?

פורסם

^

לא ניסיתי אותו.

מעולם לא התחברתי לRPG מהסוג הזה..כל הביסוס הזה על DUNGEONS&DRAGONS קצת מוריד לי את העניין..ובייחוד כשאומרים על דארקנסנג שהוא יותר איטי מNWN ויותר TEXT-BASED...? לא תודה,PASS.

:silly:

פורסם
  • מחבר

הרבה תגובות מעניינות ומאירות :)

נראה לי שבוסופו של דבר אתלבט בין KOTOR לבין OBLIVION

פורסם

לדעתי בין השניים האלו עדיף KOTR. אובליביון משחק מאוד טוב אבל לא נראה לי שזה משחק למישהו שלא מכיר את תחום הRPG. היתרונות שלו (עולם ענק פתוח לגמרי, משחק ארוך מאוד וכו') יהיו דווקא חסרונות למישהו שלא מכיר את התחום.

פורסם
  • מחבר

לדעתי בין השניים האלו עדיף KOTR. אובליביון משחק מאוד טוב אבל לא נראה לי שזה משחק למישהו שלא מכיר את תחום הRPG. היתרונות שלו (עולם ענק פתוח לגמרי, משחק ארוך מאוד וכו') יהיו דווקא חסרונות למישהו שלא מכיר את התחום.

תודה, אז כנראה אלך על KOTOR...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים