עבור לתוכן

המחשב עושה בעיות גם לאחר מספר נסיונות פרמוט והתקנה מחדש

Featured Replies

פורסם

אהלן,

בחודשיים האחרונים המחשב שלי עושה המון בעיות.

בערך כל שבוע הוא פשוט לא מצליח להעלות את ווינדוס, אפילו לא בsafe mode.

ניסיתי כל פעם לפרמט, להתקין ווינדוס (ניסיתי כמה גרסאות שונות של XP), וכל פעם, אחרי כמה ימים (לפעמים שבועיים לפעמים יומיים). הווינדוס פשוט מסרב לעלות.

ניסיתי הכל, להתקין רק דברים מינימליים, כדי לראות אם איזו תוכנה מסוימת דפקה אותו כל פעם, והוא נופל גם עם התוכנות הכי בסיסיות שאני מוריד מהאתרים הרשמיים בלבד.

חשוב לציין- יש לי פנטיום D די ישן, וממש לא משהו. הוא מתחמם בטירוף (70 מעלות בעבודה רגילה על ווינדוס). אבל הוא עבד ככה במשך שנתיים וחוץ מזה שהוא האט המון לא עשה בעיות.

חשבתי שכנראה הבעיה בלוח אם, אז שמתי לוח אם אחר, חדש, של גי'גהבייט, חשבתי שהכל נגמר ושוב- תוך שבוע וחצי, ווינדוס לא עולה.

אני ממש מיואש. עשיתי בדיקה על ההארד דיסק עם התוכנה של WD והכל יצא תקין.

שני הדברים היחידים שאני יכול לחשוב עליהם הם הזיכרון והמעבד. אבל מה שמוזר זה ששבוע המחשב עובד סבבה ויציב ופתאום הוא מתחרפן ולא עולה.

אני נואש לעזרה, יש למישהו רעיון איפה להתחיל?

(עוד משהו ששמתי לב אליו- כשאני מכבה את המחשב שמתי לב שאני שומע את הכל נכבה ורק שניה אחרי זה אני שומע את ההארד דיסק מפסיק להסתובב, זה נורמלי שיש עיכוב כזה?)

תודה מראש!!

לירון

פורסם

אני מציע לך לבדוק את הזיכרון ב MEMTEST, לגבי הארדיסק אני לא חושב שיש עם זה בעיה.

פורסם

אם החלפת לוח אם , ובדקת הארד דיסק ..

אז נשאר לך הספק , הזיכרון והמעבד , האם על הקירור של המעבד יש אבק , והוא מתחמם ?

תוציא את הזיכרונות שלך , ותחבר אחד ותבדוק אותו עם MEMTEST , תעשה בדיקה של כמה שעות

ואז תחבר את הזיכרון השני ותראה מה קורה

נדיר שמעבד יתקלקל ויגרום לסיבה כזאת , אז מבחינתי אני מזיז את האפשרות הזו , נשאר לך הספק והזיכרונות

מה מצב הספק אצלך ?

פורסם

כאשר בדקתה את הדיסק קשיח אם התוכנה של WD

האם הרצתה גם בדיקה מלאה? אם לא

אז תעשה זאת,בדיקה מהירה לא בודקת הכול

אגב מומלץ להשתמש בגרסת הCD של התוכנה ולאתחל ממנה

ולא בגרסת הוינדוס ,אני לא חושב שזה אמין במיוחד

לבדוק דיסק קשיח כאשר הוא בשימוש,מה בדיוק קורה כאשר הוינדוס

לא עולה? רשום לך איזהשהי הודעה של המסך? אם כן פרט , האם יש ריסטרט אוטומטי?

אם כן אז לחץ F8 בלי הפסקה ובחר ב DISABLE REBOOT ON SYSTEM FAILURE

כדי לראות את המסך הכחול ותגיד מה בדיוק רשום או אפילו צלם אותו אם מצלמה

דיגיטלית,אני מסכים אם VaMpiRe MaSteR שהמעבד זה לא אופציה סבירה

אבל בכל זאת אני ממליץ לך לקנות לו קירור חדש כי 70 מעלות זה יותר מדי

האם על הקירור של המעבד יש אבק , והוא מתחמם ?

ש לי פנטיום D די ישן, וממש לא משהו. הוא מתחמם בטירוף (70 מעלות בעבודה רגילה על ווינדוס). אבל הוא עבד ככה במשך שנתיים וחוץ מזה שהוא האט המון לא עשה בעיות.

פורסם
  • מחבר

tנסה שוב לבדוק הארד דיסק, אני לא זוכר אם עשיתי בדיקה מהירה או היקפית, אבל סביר שהיקפית, היות ואני בדרך כלל בוחר באפשרות כזאת.

עשיתי חיפוש באינטרנט ומצאתי את memtest, אנסה להוריד ולהריץ בדיקה.

שאלתם אותי לגבי הספק: יש לי ספק זול, לא איזו חברה רצינית. איך אני אמור לענות מה מצבו?

הוא בן שנה שנתיים, לא יותר. לא שמתי לב לבעיות איתו. יש לו הספק של 550, שזה מספיק למה שיש לי פה (מחשב סטנדרטי עם כרטיס מסך עefoce 9600)

לגבי הבקשה להעלות תמונה של המסך הכחול:

ביטלתי ריסט אוטומטי מזמן, הקטע זה שבכל פירמוט וניסיון אני מקבל הודעה שונה. כל פעם הווינדוס לא עולה עם "תירוץ" אחר.

פעם אחרונה שזה קרה, עשיתי ריסט, ראיתי שפתאום כשאני מנסה להפעיל את וורד הוא לא מגיב בכלל, והיו עוד כמה דברים שהעלו אצלי חשד שמשהו מוזר קורה, עשיתי ריסט, והופה, לא עולה הווינדוס (נדמה לי שהוא פשוט הראה מסך שחור אחרי המסך של הטעינה של ווינדוס). הצלחתי לעשות שיחזור אוטומטי של ווינדוס איכשהו (עםנקודת שיחזור של יום קודם). וכל פעם שעשיתי את השיחזור הווינדוס עלה, ואחרי ריסט אחד כבר לא.

אעדכן כשאנסה הכל.

תודה!

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון לגבי התקלה-

אחרי עוד בדיקה של תוכנה של WD

התגלה שהתקלה היתה בכבל SATA שהיה מחובר לדיסק הקשיח.

החלפתי את הכבל, ועכשיו הכל פיקס!!

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים