עבור לתוכן

דיסק קשיח שחולק לשתי מחיצות (פרטים לשאלתי בפנים)

Featured Replies

פורסם

שלום.

על המחשב שלי יש דיסק קשיח אחד בגודל של 230GB, שחולק לשני כוננים (C ו- D).

אני בקרוב קונה דיסק קשיח חיצוני בנפח 1TB, והייתי רוצה לדעת אם אפשר לחבר את שני הכוננים C ו-D בכדי שהנפח של כונן C (הכונן של ההתקנות) יהיה 230GB.

אם זה אפשרי, בבקשה תסבירו לי איך לעשות זאת.

כמו כן, האם הדיסק קשיח החיצוני הזה הוא טוב:

http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=00008h5_-y0sT32dX0j4wEk3G2H:12bbi68k5?id=4194072&pr=QJ5&N=2%2031466

תודה לעוזרים

פורסם

ישנם שני דרכים:

קודם כל תבצע גיבוי, אני ממליץ על acronis ולשמור את ה-image במקום נגיש.

דרך 1) להשתמש בתוכנה Patition Magic כדי לאחד את D עם C.

ישנו סיכוי שזה לא יעבוד ישנם בעיות לפעמים עם התוכנה הזו אבל אם זה יעבוד לך אז הסדרת יחסית מהר.

דרך 2) לפרמט את C ו D (כמובן לגבות כל מה שצריך מ-D), למחוק את המחיצות שלהם לפני התקנת ה-windows, וכך לאחד אותם בעצם ואז לשחזר את הגיבוי שעשית עם acronis.

פורסם
  • מחבר

בקשר לדרך השנייה שהצגת, איך אני בדיוק מוחק את המחציות לפני התקנת הWINDOWS? בחלון הכחול של ההתקנה? לעשות כאילו DELETE גם לכונן C?

וד"א איך הדיסק הקשיח החיצוני שפה:

http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=00008h5_-y0sT32dX0j4wEk3G2H:12bbi68k5?id=4194072&pr=QJ5&N=2%2031466

אני רוצה לקנות אותו מכיוון שהוא במחיר הגון יחסית ו1TB שזה דיי הרבה.

פורסם

בקשר לדרך השנייה שהצגת, איך אני בדיוק מוחק את המחציות לפני התקנת הWINDOWS? בחלון הכחול של ההתקנה? לעשות כאילו DELETE גם לכונן C?

כן

לגבי הכונן- הוא אחלה. תתחדש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :) רק בשביל להיות בטוח :

אחרי שהכנסתי את הדיסק של הWINDOWS XP, אני נכנס לSETUP (אחרי שעשיתי ריסטרט ועשיתי BOOT דרך הCD), שם לוחץ ENTER בשביל להיכנס להתקנה, F8 בשביל לאשר שאני מסכים למה שהם אומרים שם, ואז עושה DELETE (כפתור L) לשני הכוננים. ?

פורסם

כן, ואז אתה יוצר מחיצה חדשה ובוחר לפרמט אותה ולהתקין עליה את מערכת ההפעלה.

בסיום כל תהליך ההתקנה אתה מעביר את המידע המגובה בחזרה אל הכונן. (ואם המידע חשוב אז מעתיק ולא מעביר.)

פורסם
  • מחבר

תודה שעזרת לי.

בקשר לדיסק קשיח החיצוני שהבאתי פה, לפי מה שאני מבין באתר של OFFICE DEPOT אין עליו אחריות (לא רשום שם כלום על אחריות המוצר).

האם כדאי לי עדיין לקנות את הדיסק הזה, שהוא עולה 500ש"ח , 1TB, אבל בלי אחריות? זה לא לקחת סיכון ?

עריכה:

הבנתי שמקבלים את הדיסק קשיח בפורמט FAT32, ובשביל להפוך אותו לNTFS צריך Windows Vista... זה נכון ?

עריכה: למרות שאין אחריות הסתכלתי במה שאנשים שקנו אמרו על המוצר:

http://www.amazon.com/Western-Digital-Elements-External-WDE1UBK10000N/product-reviews/B001JTQCU8/ref=cm_cr_dp_all_helpful?ie=UTF8&coliid=&showViewpoints=1&colid=&sortBy=bySubmissionDateDescending

ונראה שהוא דיי טוב. האם לקנות?[br]פורסם בתאריך: 13.06.2009 בשעה 12:10:41

בבקשה תעזרו לי
פורסם

בשביל לשנות מערכת קבצים צריך רק להריץ את פקודת convert בלי קשר למערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר
פורסם
  • מחבר

שוב תודה :xyxthumbs:

בדקתי ככה פרטים על הדיסק הקשיח שאני הולך לקנות, והוא מתחבר גם למחשב (USB 2.0) וגם לחיבור חשמל (AC). זה אומר שהדיסק יפעל אפילו שהמחשב מכובה?

פורסם

תודה שעזרת לי.

בקשר לדיסק קשיח החיצוני שהבאתי פה, לפי מה שאני מבין באתר של OFFICE DEPOT אין עליו אחריות (לא רשום שם כלום על אחריות המוצר).

האם כדאי לי עדיין לקנות את הדיסק הזה, שהוא עולה 500ש"ח , 1TB, אבל בלי אחריות? זה לא לקחת סיכון ?

תתקשר ותשאל על האחריות. כמובן שהוא לא שווה אם אין לו אחריות.

בבקשה תעזרו לי

אם יש לך מידע להוסיף להודעה הראשית/אחרונה, עשה שימוש בכפתור העריכה שמעל להודעה שלך: modify.gif

אסור להקפיץ דיון לפני שעברו 24 שעות מפתיחתו/מההודעה האחרונה שלך בו.

אנא קרא את חוקי הפורום והמנע מלעבור עליהם שוב בעתיד.

הקפצת דיונים:

הקפצת דיונים הינה פרסום שתי הודעות ברצף במטרה לקדם את הת'ראד במעלה הרשימה (הודעות מסוג "UP" וכדומה). הקפצה שכזו מותרת אך ורק לאחר 24 שעות מפרסום התגובה הראשונית! כל הקפצה שכזו לפני הזמן המותר תזכה את פותח הת'ראד באזהרה אלא אם כן הוסף מידע חדש ורלוונטי.

שאלות/טענות או כל דבר אחר בעניין יש לעשות בהודעות פרטיות בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים