עבור לתוכן

המאוורר של הCPU משלט על ידי החום של הצי'פסט?

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח GA-8ST800... בבקשה לצחוק בשקט[

אז ככה, כשאני עושה TEST בPRIME95, המעבד מגיע תוך כמה דקות ל58 מעלות והצ'יפסט בערץ ל40. שמתי לב שהמהירות של המאוורר של הCPU נשארת בסביבות 3100RPM.... זאת המהירות כשהוא ב40 מעלות בIDLE.

כשכיביתי את המאוורר שמקרר את הצי'פסט החום שלו הגיע ל47 מעלות ורק אז המאוורר של המעבד העלה את הRPM שלו ל4000+-...

אז השאלה שלי היא בעצם מה שכתוב בכותרת... המאוורר של הCPU נשלט על ידי חום ההגשר הצפוני??

פורסם

המאוורר המקורי של אינטל נשלט ע"י הטמפ' של האויר שלידו, יכול להיות שהחום של הצ'יפסט עולה עכשיו ישר אליו אחרי שפירקת את המאוורר.

פורסם

לא נכון, הוא לא נשלט על ידי החום של המעבד.

פורסם
  • מחבר

המאוורר המקורי של אינטל נשלט ע"י הטמפ' של האויר שלידו, יכול להיות שהחום של הצ'יפסט עולה עכשיו ישר אליו אחרי שפירקת את המאוורר.

מי אמר שפירקתי את המאוורר?

המאוורר מורכב על הסינק של הCPU והוא די רחוק מהגשר הצפוני. יש לי שני מאווררים שעם הסירקולציה שהם יוצרים, ספק שהחום של הצ'יפסט מגיע בכלל למעבד.

פורסם

מי אמר שפירקתי את המאוורר?

המאוורר מורכב על הסינק של הCPU והוא די רחוק מהגשר הצפוני. יש לי שני מאווררים שעם הסירקולציה שהם יוצרים, ספק שהחום של הצ'יפסט מגיע בכלל למעבד.

עדיף כבר שתפרק אותו ותשאיר את ההיטסינק חשוף.

אולי ללוח שלך יש בקרת טמפ' עצמאית.

לא נכון, הוא לא נשלט על ידי החום של המעבד.

והוא עושה את זה בטלפתיה ?

אין לו שום אפשרות למדוד את הטמפ' של המעבד, יש לו חיישן חום באמצע המאוורר שיכול רק למדוד את הטמפ' של האויר שהוא שואב.

פורסם

יכול להיות שיש לו חיישן על הלוח שיושב מתחת למעבד

פורסם

ומתי הכניסו את החיישן הזה לשם בדיוק?

ואיך החיישן מתקשר עם המאוורר? (אל תגיד לי שזה אלחוטי כי זה לא).

יש בדיוק באמצע המאוורר עצמו חיישן וזה סוף הסיפור, הדבר היחידי שהוא מודד זה הטמפ' של האויר שנכנס למאוורר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים