עבור לתוכן

עזרה בניתוח תוצאות SMART

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי בדיקה של הארדיסק SEAGATE בגודל 1 TB מהסידרה החדשה 7200.12 (שתי פלטות של 500 ג'יגה ו 32 קאש).

משום מה יש שני דברים שנראים שהם לא על 100 אחוז (חוץ מטמפרטורה אבל הוא כרגע בחוץ ללא מאורר ישיר), למעשה אפילו יש אזהרות וצריך לציין שמדובר בכונן חדש שאפילו לא נוצרו עליו מחיצות והוא סה"כ עבר איזה בדיקה וחצי של MHDD ו שליש בדיקה של סיגייט TOOLS.

מישהו יכול לעזור לי לפענח מה בדיוק אומרות תוצאות הבדיקה ובעיקר שני הסעיפים שנמוכים יותר ? מדובר בבדיקה שיש בSPEEDFAN (אשמח לשמוע על תוכנות יותר מומלצות).

הסיגייט זה התמונה הראשונה, התמונה השנייה היא של כונן ישן יותר בערך בן 2 של WD שגם שם אני לא מבין מה המשמעות והאם יש משהו לא תקין.

תודה לכולם :) .

[attachment deleted by admin]

פורסם

שים לב שבבדיקה הראשונה אין הערות על התוצאות שלה.

לאחר בדיקת SMART ב-SpeedFan הוא משווה את התוצאות לכוננים זהים ונותן סטטיסטיקה של מה נורמלי ומה לא. (שכן אי אפשר לדעת לבד, ערך של 20 בכונן אחד הוא מעולה ובכונן אחר זה קרוב ללהיות לא טוב.)

אם תסתכל מעל לגראפים אתה תראה שרשום כי הוא לא מצא תוצאות של אנשים אחרים בעלי אותו כונן. לכן התוצאות הללו לא שוות כלום, תעשה בדיקה ב-SeaTools ומעבר לזה אין לך עוד מה לעשות.

פורסם
  • מחבר

בדיקה בSEATOOLS הוא עובר. SMART דרך SEATOOLS הוא לא נותן לי (רושם FAIL) בדיוק כמו מה שקורה כשאני מסמן את הWD ומבקש SMART.

MHDD אני מקבל סקטור אחד של בין 150 ל 500 אבל כל בדיקה זה סקטור אחר - מה שגורם לי להניח שזה לא בגלל ההארדיסק או לא רמז לסקטור בעייתי (כי כל בדיקה זה אחד אחר).

יש תוכנה שכן מומלצת לנתח את ההארדיסק (מבחינת SMART) ?

יש תובנות לגבי הWD ?

פורסם

המצב של הסיגייט אינו ידוע, מה הכוונה FAIL ב-SeaTools? אתה יכול לתת סקרינשוט של ערכי הSMART?

המצב של ה-WD ממוצע, בסה"כ יש דברים שיש לשים לב אליהם אבל שום דבר משמעותי.

כך או כך- לא משנה מה נלמד מהדיון הזה, תמיד טוב לגבות, אפילו כונן תקין 100% בכל המבחנים יכול למות מחר. הדיאגנוסטיקה זה רק מדד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים